IZVIRNO SPOROČILO: nisi
Kul..hvala za nasevete
. Ob kakšnih priložnostih pa ponavadi iščete varuške? Se obrnete na priporočila prijateljev al bolj tko kot jaz grete na net? Zanimivo je to, da pri nas ni nevem kako urejeno glede varušk in če ti jo ne priporoči nek kolega u bistvu ne veš kaj pričakovat. U bistvu je to nekakšen črni trg :)...noh ja važn da je oseba vredu, pa da se štekajo vsi skupaj...pa pojdimo na lov za varuškami...
Ce je varuska studentka, se komot dogovorite za placilo prek studentskega servisa in to takoj ni delo na crno, je vse postimano. Jaz sem to "mojo" druzino nasla tako, da je mamica poklicala na urednistvo ene revije za starse, oseba tam pa ji je posredovala mojo stevilko, ker se poznava. In smo se ful ujeli ze na zacetku, samo se da vse z njimi zmenit in tudi razumejo, da ce imam faks, potem ne morem, smo pa naceloma za okvirne dneve zmenjeni in si oni takrat potem planirajo kake obveznosti. Najprej sem pazila 16-mesecno deklico, potem so vmes dobili se drugo hcerko, ki sem jo prvic pazila pri treh tednih in potem dalje. Kar je bilo meni res pisano na kozo, ker so mi taki mali otrocki najbolj fajn
Sicer pa se tudi jaz izobrazujem v drugi smeri, imam pa zelo rada otroke in se z obcasnih varstvom "ukvarjam" ze nekje od 16. leta. Glede zasluzka se tudi ne morem pritozevat, ampak ce se z druzino ne ujames (se je zgodilo) in ce tega ne pocnes zato, ker ti je to fajn, ti noben denar ne odtehta tega, ne eni ne drugi strani, vsaj po mojem mnenju.
Aja, se kako smo se nasli - z eno druzino prek neta, z eno druzino prek Ringaraje, za trenutno druzino sem ze zgoraj napisala, z eno pa prek priporocila skupne znanke.