IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA
Ajoj forumovke odkot vam mnenje da bi moški kateri hoče videti svojega otroka to počel predvsem zato da bi kluboval svoji bivši?
Če s tem misliš name, potem mi prosim ne polagat besed v usta, ker tega ne mislim. In tudi nobena druga ni tega napisala, pa mislim, da tudi mislila ne. Se pa velikokrat dogaja, da se otroke z ene ali druge strani uporablja za poligon metanja bivšemu partnerju naprej vse njegove napake. Žal tako vse preveč otrok trpi, ko nimajo urejenih stikov z obema staršema
Kakšna je dejanska situacija v temu primeru, kot sem že napisala, ne vem, zato lahko vsi zgolj nekaj teoretično nakladamo, ker imamo premalo podatkov.
Ko smo z nekom v takšnem ali drugačnem sporu, smo zelo močno čustveno naravnani. Naša dejanja vodijo (negativna) čustva, v prvi meri vidimo samo zgolj svoje neizpolnjene potrebe in krivice, ki nam jih je druga stran prizadejala. In takrat rečemo ali naredimo marsikaj, kar drugače ne bi, s tem pa še dodatno zaostrimo situacijo. In to sedaj dela omenjena mamica, ker onemogoča stike otroka z očetom. To se mi ne zdi niti moralno niti pravno sprejemljivo. In če mamica povečuje konflikte, jih lahko očka kvečjemu zmanjšuje. OK, lahko jih tudi povečuje in gre na nož, ampak potem se rešitev odmika.
Predvsem pa na prvem mestu vidim pravico otroka do obeh staršev in do tega, da imata starša kulturen odnos. Ni treba, da se imata marata, ampak da se vsaj pogovarjata. Ali pa se vsaj skušata naučiti pogovarjat.
In pogovor je edina rešitev. Ampak znati se pogovarjat, komunicirat, to je težava.
In se strinjam z Ml. očkom, ko skuša doseči stike z otrokom, do tega ima vso pravico, pravtako tudi otrok, še več, mislim, da je za pozitiven razvoj otroka imeti stalen odnos z očetom zelo pomembno če ne celo nujno. Zato da otrok razvije pozitivno podobo do sebe in svoje okolice ter do drugih. V tem primeru pa se mi zdi res edina rešitev posredništvo prek CSD-ja, ker se mamica očitno prav trudi prekinit stike.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 17.2.2008 14:56:08 >