writing-img

Velika, mala začetnica

clock-img

30.09.2012, 10:31

clock-img

muco

pencil-img

1424

....user posted image človek na stara leta ugotovi , da ne ve kaj je z velko in kaj z malo ...

V Sloveniji živijo Slovenci . .... je to prav ali so slovenci z malo ...user posted image

Moja mati je Nemka . .....morda nemka z malo ?

user posted image user posted image Naj me kdo razsvetli, da ne bom otrok učil krive vere .

Hvala

clock-img

30.09.2012, 10:34

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

Vse zgoraj je z veliko, pomoje si zmeden zaradi slovenski, nemški.... to je pa z malo user posted image

clock-img

30.09.2012, 12:31

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

Slovenec, Slovenka, Nemec/ka, Hrvat/ica, Španec/ka, itd... VELIKA začetnica
slovenski, nemški, hrvaški, itd... mala začetnica

clock-img

30.09.2012, 15:32

clock-img

muco

pencil-img

1424

Hvala !user posted image

clock-img

30.09.2012, 15:48

clock-img

Anonimen

vsi pridevniki na -ski, -ški so z malo. Vsa lastna imena, imena narodov in poimenovanje rek, krajev in držav (zemljepisna imena) pa se pišejo z veliko začetnico.

http://alcessa.files.wordpress.com/2007/05/velika-zacetnica.pdf

Imela sem pa pred mesecem dni dilemo o Savdski Arabiji...Saudska, Savdijska, Savdska, Saudova...prav nisem vedela, kaj je prav :) no sem ugotovila potem, ampak ni blo lahko user posted image Vedela pa sem da je oboje z veliko začetnico :)

clock-img

30.09.2012, 16:25

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Tole je sicer že od nekdaj tako, vendar pa tudi sama nemalokrat brskam po pravopisu, ker me vedno znova preseneti, kako se, tako kot seveda vse ostalo, tudi naš ljubi pravopis skoraj vsakodnevno spreminja...Določene zadeve, za katere so nam sto na uro zabijali v glavo, da niso po reklcih, so kar naenkrat prav...resnično je treba vsake toliko časa nos vtaknit v kakšno primerno bukvo, če ne si kmalu čisto za časom...user posted image

clock-img

30.09.2012, 23:11

clock-img

scorpiogirl

pencil-img

1096

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Tole je sicer že od nekdaj tako, vendar pa tudi sama nemalokrat brskam po pravopisu, ker me vedno znova preseneti, kako se, tako kot seveda vse ostalo, tudi naš ljubi pravopis skoraj vsakodnevno spreminja...Določene zadeve, za katere so nam sto na uro zabijali v glavo, da niso po reklcih, so kar naenkrat prav...resnično je treba vsake toliko časa nos vtaknit v kakšno primerno bukvo, če ne si kmalu čisto za časom...user posted image

Res je ... in žal se tega premalo zavedajo tudi nekatere učiteljice slovenščine user posted image

Ni nam dolgčas :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem