writing-img

Veljavnost MŠ za očete?

clock-img

02.02.2009, 12:06

clock-img

Anonimen

Koliko časa velja MŠ za očete? 2 leti nazaj, ko sva jo obiskovala so rekli, da jo je treba za očete obnovit na 5 let. Sedaj pa je od moža kolega rekel, da so njim povedali, da velja samo eno leto??? Zdej pa ne vem, al so kaj spremenili ta čas ali pa je on narobe razumel.

Sprašujem pa za Lj P.

clock-img

02.02.2009, 12:09

clock-img

blazka

pencil-img

554

Se mi zdi da je tko, da (vsaj v Ljubljani) oče samo plača prisotnost pri porodu, če je že kdaj bil zraven. Ne rabi še enkrat MŠ.

clock-img

02.02.2009, 12:11

clock-img

lukec

pencil-img

2260

Pri nas nič ne plača, MŠ pa velja dve leti.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

clock-img

02.02.2009, 12:22

clock-img

Anonimen

blažka - Nam so 2 leti nazaj rekli, da po 5-ih letih rabi še enkrat v MŠ, če je pa v okviru teh 5-ih let pa ne (pa magari, da žena rodi vsako leto). To da plača vem in mi je jasno. Samo sedaj je ta kolega rekel, da MŠ za očete velja samo eno leto??? To mi pa ni jasno in znano.

lukec - Najbrž nisi iz LJ?

No, sej bom ju3 poslala moža tja, da naj gre plačat, pa bom sporočila če so kaj komplicirali. user posted image

clock-img

02.02.2009, 12:44

clock-img

UT_2008

pencil-img

92

Uh, mene to tud zanima. Sicer moram plačat šele za prvi porod. Me pa zanima, kolko stane, ker sem že pozabila. PA lahko tko za info sporočiš. Hvala.

PDP 26.02.2009.
Kar vidiš, to dobiš.

clock-img

02.02.2009, 13:59

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

pri nas sta otroka 9 let narazen in ni bilo potrebe po delanju MŠ še enkrat - je nihče niti ni zahteval user posted image

clock-img

02.02.2009, 14:56

clock-img

tanci29

pencil-img

4970

jasna-ne rabi še enkrat hodt v mš samo plača...če imaš potrdilo še od prejšnič naj ga nese sabo, če ne ga pa poiščejo. potrdilo mu dajo spodaj plačat gre pa v prvi štuk...to je tista rjava lesena hišica za ta staro porodnišnico...stane pa 16 eur in še nekaj centov...

clock-img

02.02.2009, 14:59

clock-img

Anonimen

tanci29, hvala. user posted image

clock-img

02.02.2009, 16:22

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Pri nas je enkrat 3 leta, drugič pa  7 let razlike, pa tudi ni nihče vprašal za MŠ - važno, da plačaš user posted image (govorim za Lj)

clock-img

02.02.2009, 17:15

clock-img

Anonimen

V porodnišnici Kranj ni nikoga zanimalo, če je mož opravil MŠ ali ne, tko da niti pod razno ne greva še enkrat.

clock-img

02.02.2009, 18:27

clock-img

april09

pencil-img

796

Jasna, daj javi, ce bo imel kaksne probleme dvignit potrdilo oz placat prispevek user posted image  Jaz bom sla to uredit ob naslednjem pregledu. In ja, receno je bilo, da velja 5 let ... A za zenske tud user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  /retoricno vprasanje/ Tala casovna omejitev mi sploooh ni jasna - a se v 5 letih porodi kaj spreminjajo al kaj???

clock-img

02.02.2009, 21:11

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: april09

Jasna, daj javi, ce bo imel kaksne probleme dvignit potrdilo oz placat prispevek user posted image  

Sej če bo pokazal €, pol se bodo hitr zmenili... user posted image user posted image user posted image Bom pa javila. user posted image

clock-img

02.02.2009, 21:30

clock-img

lukec

pencil-img

2260

IZVIRNO SPOROČILO: =jasna=

blažka - Nam so 2 leti nazaj rekli, da po 5-ih letih rabi še enkrat v MŠ, če je pa v okviru teh 5-ih let pa ne (pa magari, da žena rodi vsako leto). To da plača vem in mi je jasno. Samo sedaj je ta kolega rekel, da MŠ za očete velja samo eno leto??? To mi pa ni jasno in znano.

lukec - Najbrž nisi iz LJ?

No, sej bom ju3 poslala moža tja, da naj gre plačat, pa bom sporočila če so kaj komplicirali. user posted image

Sorry, sem spregledala, da za Lj sprašuješ.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

clock-img

03.02.2009, 08:35

clock-img

Mojc

pencil-img

143

Morda še katera to ve, ali mora očka plačati tudi, če ima mami napovedan CR?
Sicer pa itak ne vem, koliko je on sploh lahko zraven. Najbrž bolj potem, ko mu dojenčka prinesejo....
(se mi mogoče obeta napovedan CR - zaradi istih težav kot prvič)

clock-img

03.02.2009, 08:46

clock-img

Cveta28

pencil-img

854

IZVIRNO SPOROČILO: Mojc
Morda še katera to ve, ali mora očka plačati tudi, če ima mami napovedan CR?
Sicer pa itak ne vem, koliko je on sploh lahko zraven. Najbrž bolj potem, ko mu dojenčka prinesejo....
(se mi mogoče obeta napovedan CR - zaradi istih težav kot prvič)

Za LJ porodnišnico DA. Imaš pa prav, očka gre s tabo v porodno kjer počaka, tebe odpeljejo v operacijsko, potem pa detece nesejo očkatu v porodno.

clock-img

03.02.2009, 10:15

clock-img

eternety

pencil-img

309

Mene pa zanima, če je MŠ obvezna oz. če je lahko partner prisoten pri porodu tudi, če je ne opravi. Kako je to urejeno v MB porodnišnici?

clock-img

03.02.2009, 10:50

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Potrdilo iz MŠ nikjer več ni treba imet. Nama ga že 2 leti nazaj (v Lj P) nihče ni pogledal. Važno je le, da plačaš, čeprav moj tudi plačal ni... Prej se ni spomnil, takrat pa tudi ne in nihče mu ni nič rekel.

clock-img

03.02.2009, 12:12

clock-img

blazka

pencil-img

554

jasna: seveda če vprašaš ti bodo to povedali, če pa prideš, ko se je porod že začel in poveš, da je drugi, tretji.... otrok, ne bo nihče spraševal očeta, če ima še veljavno MŠ.

clock-img

03.02.2009, 12:17

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

IZVIRNO SPOROČILO: eternety

Mene pa zanima, če je MŠ obvezna oz. če je lahko partner prisoten pri porodu tudi, če je ne opravi. Kako je to urejeno v MB porodnišnici?

Pred dobrim letom od naju ni nihče zahteval potrdila, šolo pa sva opravila samo pri prvi user posted image  pred 7-mimi leti. Pa tudi plačat ni bilo potrebnouser posted image .

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem