writing-img

Višina porodniške-4 urni delavnik

clock-img

11.06.2007, 11:09

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Ojla,
mene nekaj zanima, se bi rada okvirno informirala preden navalim na CSD.user posted image  Stvar je sledeča do konca maja sem bila na porodniški, zdaj že delam in bom delala po 4 ure. Novembra pa grem ponovno na porodniško in me zanima kako se obračunava višina porodniške? Najbrž ima katera majhno razliko med otroki in posledično izkušnje s tem.
Hvala.

:)

clock-img

11.06.2007, 11:14

clock-img

sazi

pencil-img

5175

izkušnje sicer nimam, ampak se ti nova porodniška računa tako kot vedno: dohodek zadnjih 12 mesecev; torej, nekaj porodniških in nekaj plač za 4 ure, le da se za tiste manjkajoče 4 ure doda še nekaj, saj CSD plačuje za te manjkajoče ure minimalne prispevke, ki tudi prinesejo nekaj k višini porodniške, prav veliko pa ne

clock-img

11.06.2007, 11:15

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Enako kot za vse. Prineseš potrdilo kolk si zaslužila v enem letu. In tak znesek dobivaš potem celo porodniško. V tvojem primeru boš dobivala nekako toliko kot dobivaš sedaj. Če delaš 4 ure, 4 ure pa na bolniški. Če pa delaš 4 ure in 4 ure brez plačila, bo pa malo manj.

clock-img

11.06.2007, 11:21

clock-img

Anonimen

Malo manj bo, kot če bi delala 8 ur, saj ti država plača za preostale 4 ure, ko si doma, samo minimalne prispevke, prineseš pa od delodajalca podatke, koliko ti je plačeval in jih opozoriš, da si delala po 4 ure in ti je ostalo krila država, da ti bojo še tisto zraven računali.

clock-img

12.06.2007, 08:01

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Hvala za odgovore, imam pa še eno vprašanje. Ravnokar pišem pogodbo za 4 urni delavnik, pa me zanima, če je dovolj, da napišem, da se zaposlim za polovični delovni čas 20 ur na teden, a je treba dodati, da prispevke za ostalih 20 ur plača država?

:)

clock-img

12.06.2007, 12:01

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Sem ti na zs poslala primer vloge, ki sem jo jaz oddala - upam, da ti prav pide.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

12.06.2007, 21:08

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

Hvala za odgovore, imam pa še eno vprašanje. Ravnokar pišem pogodbo za 4 urni delavnik, pa me zanima, če je dovolj, da napišem, da se zaposlim za polovični delovni čas 20 ur na teden, a je treba dodati, da prispevke za ostalih 20 ur plača država?

pazi, da bo pogodba opredeljena od ... do (dan preden ima otrok RD!) - da ne boš še enkrat pisala in napiši da se ta pogodba sklepa na podlagi 48.člena Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (ZSDP, Zradni list RS št. 97/2001) in da po poteku obdobja za katerega se sklepa ta Pogodba ponovno velja pogodba št. xx sklenjena dne xx.xx.xxxx - če te še kaj zanima povej user posted image  

aja, pa ne pozabi naredit odjave M1/M2 s 40 urnim delavnikom in nove prijave na 20 ur - mene ni nihče na to opozoril in je ZZZS potrebovala več kot pol leta, da so ugotovili in mi poslali dopis, da to uredim user posted image

clock-img

14.06.2007, 11:22

clock-img

marty5

pencil-img

1570

aja, pa ne pozabi naredit odjave M1/M2 s 40 urnim delavnikom in nove prijave na 20 ur - mene ni nihče na to opozoril in je ZZZS potrebovala več kot pol leta, da so ugotovili in mi poslali dopis, da to uredim

A to ne naredijo v kadrovski v formi? Jaz tega nisem osebno nič rihtala - sem le oddala vlogo, podpisala pogodbo in jo skupaj z obrazcem nesla na CSD....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

15.06.2007, 11:42

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

marty - ja, kadrovska mora to porihtat (pri nas sem to jaz user posted image ) - vprašaj jih če so in naj ti dajo kopijo odjave in kopijo nove prijaveuser posted image

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem