Koze je mala madam dobila v petek, v soboto in nedeljo je bila že cela v mehurčkih. Danes so se pojavile mogoče še kakšne 2-3 pike, ostale se že lepo sušijo in so že krastice.
To soboto bi naj šli na dopust na morje. Naj bi....
Madam in gospodič namreč komaj čakata morje in že dva tedna imamo sredi dnevne sobe napihnjen čoln in postavljen šotor, vsak dan moramo gledati slike z lanskega morja in govora je samo še morje, morje, morje...
Moje vprašanja.
1. Do kdaj smejo vsaj malo na sonce? A ko so samo krastice grejo lahko že? Tukaj ne mislim otroka sončiti, da se razumemo, ampak npr. kakšen sprehod zgodaj dopoldne ali zvečer, ker dvomim, da om moja dva uspela zadržati v apartmaju.
2. Morje in suhe krastice....kako to funkcionira? Naj povem, da ima večino koz na obrazu, ki ga itak ne namaka v vodo, po nogah in rokah jih skoraj nima, po hrbtu trebuhu, ima par krastic. Glede na to, da računam, da takrat po telesu ne bo več imela ranic ampak samo krastice, ...kolikor vem krastice ne pečejo, če se kopaš. Ali? Ali je kakšen drug razlog, da se ne bi smela kopati
.
3. Ostanemo doma? Saj najraje bi, ampak se mi pa spet gospodič smili, ko si tako želi morja...
jaz pa tudi do jeseni ne dobim več dopusta.
She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur
Poznam primer, ko je hčerka (oče zdravnik) dobila koze na morju. Dopusta niso prekinili, vendar so pazili, da ni bila direktno na soncu. Kopala se je normalno.
Jaz sem se pred dvema letoma doma normalno tuširala in kopala s krastami pa mi niso ostale brazgotine.
Če se sušijo oziroma ni svežih (danes, jutri) bi jaz šla. Mali je že imel koze? Da jih ne bi tam dobil, ker jaz kaj takega - vsaj v času izbruha rajši prebolevam doma.
< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 18.6.2009 7:45:25 >
Odpovedati dopust nima smisla, saj tudi otroci, ki živijo ob morju dobijo vodene koze!!!! Naša jih je lani dobila tisti dan, ko smo odšli na dopust, ker ni imela temperature pa nismo nič komplicirali- izogibali smo se direktnega sonca, po kopanju pa smo jo splahnili z vodo.
Iz "ta hujšega" ste že tako prilezli in če ni vročine ni nobenega smisla, da ostajate doma. Poskrbi le, da ne bo preveč na soncu, mazanje s kremami po mojem tudi zaradi ranic in kombinacije potu in morske vode ne bi ravno prakticirala. Še prej se ji zna vse skupaj zaceliti glede na to, da bo večino časa brez oblačil in morska voda dela čudeže.
Re: norice in dopust novo
Napisal:
Tanč
Datum: 18.06.2009 17:03
Pri noricah svetujemo, da je otrok v karanteni, torej izoliran 10 dni. Če je deklica dobila norice v petek, se 10 dni izteče ravno v ponedeljek.
Potem svetujemo še nekaj dni počitka, neizpostavljanja direktnemu soncu. Za morje zagotovo ne kakšen teden po preboleli bolezni.
Nič kaj dobre novcice, ampak to ste verjetno že vedeli:=((
lp
Tanč
eto odgovor pediatrinje...
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur