IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia
- teža: jane je definitivno lažji, vendar ko ima quinny do fulla napolnjene gume teže sploh ne opaziš dokler ga ne daš v avto. V klanec sem težje rinila speedija kot 3xl, ki je težji mislim da 3kg
No teža je pomembna tudi pri nošnji vozička, kot je nalaganje v avto, po kakih stopnicah ...
- sprednje kolo: pri jane se je kar nekam povesil. Tako postrani stoji
No to so že morali kaj čudno zlagati ali pa kaj drugega z vozičkom početi. Prvič slišim, pa poznam dosti uporabnic, da bi se kaj tacga zgodilo.
- zavora: quinny ima močnejšo, pa še na zadnjem kolesu. Si res ne predstavljam kaj bi se zgodilo ko bi rolala in z vso silo pritisnila na bremzo... raje ne. Pa še lažje dostopno je postavljena.
No to pa ne drži. Zavora na prednjem kolesu vsekakor "prime" prej in voziček tudi prej zaustavi. Če boš rolala boš voziček po moje držala za ročaj - in si prav gotovo težja od vozička in dojenčka, zato se tudi ne more vozek naprej prekucniti - saj to ni isto kot na kolesu. Tudi težišče vozička je izjemno nizko in postavljeno bolj zadaj in se ga res ne da prekucniti. Prav zaradi težišča je bremza po moje spredaj, ker je potem vozek lažje ustaviti.
- naklon sedeža: quinny gre skoraj do nule in v čisti kot 90°, jane gre malo višje kot do nule, najvišji naklon pa je kar dosti ležeči. Ni tako pokončen in hrbtenica trpi ko hoče
sedet
No pri jane gre naklon športnega dela čisto do nule in ker je izjemno trd, ga nekateri celo uporabljajo kar za novorojenčke. Kar za poletne mesece trgovci celo priporočajo. Kar se tiče pokončnega položaja pa ne vem.
Kar se potem pasov in ostalega tiče tudi ne razumem najbolje, kako je lahko 15 cm naprej in da punčka ful zdrsne dol!? A se gre to za novorojenčka? Ker drugače bi glede na tvoje komentarje rekla, da dojenčka ne postavljate vredu v voziček
Sama bi se pri izbiri teh dveh modelov odločila za Jane. Ko pa sem primerjala High Trek in Jane, pa sem se odločila za High Trek. Je pa slednji bolj grd, kot Jane, mi je bla ppa všeč izjemna voldjivost, enostavno menjavanje košarice, lupine, ...
< Sporočilo je popravil Arany -- 2.5.2008 8:50:55 >