IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
Jaz je ne bi dala. Meni se zdi tako spreminjanje okolja otroku (ločiš ga od vseh prijateljev) velik stres. Razen če razmišljaš, da bo v istem okolju, z istimi prijatelji potem hodila tudi v šolo. Jezik je pomojem še najmanjši problem
Aja - zdej sem pomislila - če morda še sploh ni hodila v vrtec - potem pa je itak vseeno kam jo vpišeš.
Se strinjam z zgornjim. Ni povsem jasno, ali že hodi v vrtec v Slo. in koliko časa ali si pač samo vpisala v oba vrtca in zdaj šele prestopa prag vrtca. Če je že v vrtcu in dobro integrirana v skupino ter bo tudi nadaljnje šolanje delala v Slo, potem je jaz ne bi prestavljala.
Če pa gre prvič v vrtec, bi se verjetno odločila za vstop v avstrijski vrtec. Jezik je najmanjši problem, ker ga otroci hitro osvojijo. Ker ste na dvojezičnem območju, bo znanje nemščine itak nuja tudi v prihodnje. Razmisli malo na daljši rok in se odloči. Premisli tudi, če pride v poštev tudi šola v Avstriji, ker se lahko zgodi, da bi po zaključu vrtca v Avstriji sama želela šolanje nadaljevati v Avstriji...
Dobro odločitev ti želim!