cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Vraže o nosečnosti

clock-img

05.11.2007, 17:54

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Punce, veliko berem o tem, kaj je kateri kdo rekel, zdaj pa sem našla tole..

Pikantna hrana je prevarant!
Pikantna hrana lahko izzove porod. V večini primerov lahko nosečnice jedo skoraj vse, obstaja pa določena hrana, za katero zdravniki priporočajo, da se ji nosečnice izogibajo, kot sta zelo mehek ali nepasteriziran sir. Ta živila, čeprav redko, imajo lahko bakterijo listerijo, ki jo povezujejo s splavom ali prezgodnjim porodom.
Zabloda okoli srčnega utripa
Če je utrip srca nizek - nosiš fantka in če je visok - deklico.
Previdnosti nikoli ni dovolj
Če nosečnica dvigne roke nad glavo - se bo otrok zadušil.
Vroče seksualno praznoverje
Strastno ljubljenje izziva porod. Seks ne bo povzročil porod. Zdravniki ga celo svetujejo.
Stara ugibanja o zgagiČe nosečnico pogosto peče zgaga, bo imel otrok polno glavo las.
Pazi se grdega Če nosečnica vidi nekaj grdega ali strašnega, bo tudi otrok grd. To je dvojna laž, prvič ne obstaja noben znanstveni dokaz in drugič, ne obstaja nekaj, kar lahko imenujemo grd otrok.
Laž o "ječmenu"
Tisti, ki bo prikrajšal nosečnico za hrano, ki si jo je zaželela, bo dobil "ječmen" na očesu.
O kavi in željah
Če je otrok rojen z madeži v barvi bele kave, je mama popila preveč kave ali se ji med nosečnostjo ni izpolnila neka želja. Spet, samo mit!
Lepota je prenosljiva
Če dobi nosečnica izpuščaje, nosi deklico, ki ji bo ukradla vso lepoto. To je šivinistično naklepanje, kaj pomeni to, da lahko otrok ukrade mamino lepoto? V vsakem primeru to ni resnica, to je smešno.
Gor - dol
Ženska, ki nosi visoko, bo imela deklico. Ženska, ki nosi nizko, bo imela dečka. To je zelo pogost mit, toda ni resničen.

Med nosečnostjo je najboljša strategija "nasvete prijateljev in sorodnikov jemati z rezervo medtem, ko se je nasvetov, ki ti jih daje tvoj ginekolog, dobro tudi v resnici držati.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

05.11.2007, 20:17

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

Nasy: Dobr si najdla tole. Najbolj mi je všeč tale Laž o "ječmenu"
Tisti, ki bo prikrajšal nosečnico za hrano, ki si jo je zaželela, bo dobil "ječmen" na očesu.
Evo: Hočem pico!user posted image

clock-img

06.11.2007, 10:05

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

user posted image user posted image user posted image jst bom to mojmu poslala, hehe..sam morm zbrisat, kjer piše, da ne držiuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

06.11.2007, 10:26

clock-img

sonchek

pencil-img

3445

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

clock-img

06.11.2007, 20:00

clock-img

lotty4

pencil-img

402

ahja, kaj vse se folk spomne user posted image

clock-img

16.11.2007, 10:49

clock-img

suzugov

pencil-img

117

ne vem sicer, kako je s tem, ampak ko sem bila prvič noseča (par tednov in še nisem vedela), sem se parkrat hudo prestrašila, ko sem videla kače, ki se jih zelo zelo bojim...test sva nevede naredila na zloglasni 6.6.06, kasneje sem imela SS in domače ''kvatrnice'' so govorile, da je bil tudi to eden od vzrokov... seveda sem v tistem obdobju verjela vse, ker mi G ni dala nobenih konkretnih odgovorov o moji t.i. molni nosečnosti..

Zdaj imam dva angelčka, ki pazita name...

clock-img

16.11.2007, 11:30

clock-img

bina30

pencil-img

526

Eh, jaz se samo smejem, ko kaj takega berem. Moram pa povedat, da veliko mojih kolegic (ja, pri nas je pravi baby-boom, imam enih 6 nosečih kolegic), tem vražam verjamejo. Ne jedo tega in onega, ne upajo dvigniti niti malo težje knjigeuser posted image , poslušajo babice, ki jim napovedujejo, da nosijo recimo punčko, UZ pa je definitivno pokazal, da je fant, sprašujejo se, če se bo na otroku poznalo, če se je malo bolj naslonila na trebuh... Bla bla..... 

clock-img

16.11.2007, 12:26

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Vsaj malo za ansmejat so te vraže user posted image  Verjamem pa, da veliko žensk verjame marsičemu. Poznam jih, ki niso obešale perila, da se otroku ne bi popkovina ovila okoli glave.

clock-img

16.11.2007, 12:30

clock-img

benika

pencil-img

7793

Meni je najboljša tista o kavi. Naš tamali ima ob popku en rjav flek, se pravi, da sem popila preveč turške kave. Zato pa zdej pijem samo brezkofeinsko belo kavo in močno upam, da bo tale naš drugi fantek imel vsaj mal svetlejši flekuser posted image

clock-img

16.11.2007, 12:57

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

Punce, veliko berem o tem, kaj je kateri kdo rekel, zdaj pa sem našla tole..

Zabloda okoli srčnega utripa
Če je utrip srca nizek - nosiš fantka in če je visok - deklico.

user posted image pol mamo user posted image
user posted image ojjjjjjoooooooooooj...prevečkrat dvigujem roke! user posted image user posted image user posted image

Lepota je prenosljiva
Če dobi nosečnica izpuščaje, nosi deklico, ki ji bo ukradla vso lepoto. To je šivinistično naklepanje, kaj pomeni to, da lahko otrok ukrade mamino lepoto? V vsakem primeru to ni resnica, to je smešno.

user posted image to pomeni, da je user posted image
Gor - dol

Ženska, ki nosi visoko, bo imela deklico. Ženska, ki nosi nizko, bo imela dečka. To je zelo pogost mit, toda ni resničen.
user posted image moja sestra je obakrat nosila izredno nizko.
Rezultat: user posted image in user posted image

Med nosečnostjo je najboljša strategija "nasvete prijateljev in sorodnikov jemati z rezervo medtem, ko se je nasvetov, ki ti jih daje tvoj ginekolog, dobro tudi v resnici držati.

user posted image user posted image user posted image user posted image za  smejat... pol pa spet ne veš, kaj bo... user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

16.11.2007, 13:03

clock-img

Anonimen

kot sta zelo mehek ali nepasteriziran sir. Ta živila, čeprav redko, imajo lahko bakterijo listerijo, ki jo povezujejo s splavom ali prezgodnjim porodom.

To pa ni glih vraža. Js poznam punco k je jedla domači sir, fasala salmonelo in v 6 mesecu rodila mrtvega otroka.user posted image

Vse ostalo pauser posted image user posted image

clock-img

16.11.2007, 13:45

clock-img

only_me

pencil-img

392

Ufff, koliko krat sem jih dvignila, ko sem cote vesla....

Stara ugibanja o zgagiČe nosečnico pogosto peče zgaga, bo imel otrok polno glavo las.

Ja, to bi dala verjet. Čeprav sem imela 2x probleme z zgago, pa je mali poln las...

Lepota je prenosljiva

Jup.... Mela fleke po celem obrazu. Tašča je celo oblekice na stran devala, gledala neke cotike z volančki in roza, moja mami bla prepričana, da bo punčka.... jaz pa sineka rodila :D

Gor - dol

Ne... Tudi pri meni ni veljalo tole....

clock-img

16.11.2007, 13:49

clock-img

klarisima

pencil-img

374

Kaj pa tisto ste slišale, da nosečnost traja 9 polnih lun?
24.11. je moja 9. polna luna user posted image

Torej , bodite pripravljene in srečno user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

clock-img

16.11.2007, 15:48

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: klarisima

Kaj pa tisto ste slišale, da nosečnost traja 9 polnih lun?
24.11. je moja 9. polna luna user posted image

Torej , bodite pripravljene in srečno user posted image

Jaz sem pa slišala, da 10 polnih lun?user posted image

clock-img

16.11.2007, 16:12

clock-img

Lolypop

pencil-img

156

Nosečnost traja 10 luninih mesecev, kar je enako 40 tednom (en lunin ciklus je 28 dni = 4 tedne).  Še vedno smo ljudje po naravi naštelani, čeprav se že dolgo ne uporablja več luninega kolendarja ampak sončnega.

clock-img

16.11.2007, 19:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.11.2007, 23:00

clock-img

Peli

pencil-img

1910

No meni je rekla sodelavka: Če se preveč veseliš otroka - lahko splaviš! To si mi je zdel ful mim, no še isti večer sm začela krvavet in čez 3 dni sm mela SS. Torej al to drži - al pa je ona čarovncauser posted image , najbrž drži to zadnje.
Kdo pa se ne veseli otroka, torej bi mogla vsaka splavituser posted image
Pa ena od moje tašče: Ne smeš pit Schwepssa ker povzroča krvavitve. user posted image

Čeprav mene te vraže med nosečnostjo niso tolk motile, tiste o dojenčkih so me  pa spravle čist ob živce, sm enkrat nad tastom in taščo kr mal zanorela . user posted image

clock-img

17.11.2007, 12:11

clock-img

minka28

pencil-img

32

O to pa je noro!
user posted image Kaj naj jaz si potem mislim ko vem da je mojuser posted image
bil spočet točno na petek 13?PDP se pa bliža.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem