writing-img

Vročina: svečke ali sirup

clock-img

04.06.2006, 10:54

clock-img

thunder

pencil-img

302

Že res da imam 2 otroka a po petih letih človek marsikaj pozabi...zato rabim malo vaše pomoči.

Moj mali sonček je ponoči dobil vročino (38.9) - to je itak klasika da otroci zbolijo takrat ko je vikend in pediatri ne delajouser posted image .
Doma imam svečke (Paracetamol), ki sva jih dobila v posvetovalnici pri 3m (če bi bila reakcija na ceplenje). Zdravnica je rekla da mu lahko dam 1/2 svečke 3-krat/dan (v orginalnih navodilih pa piše da lahko dobi celo svečkouser posted image ). Svečko dobit na pol je itak cel projekt ker se ful drobiuser posted image .
Čez dober teden bo star 8 mesecev. A mu torej lahko dam celo svečko ali mi bolj priporočate kakšen sirup in kateri? Nima nahoda, ne kašlja...zobov še ni - mogoče je to razlog. Pojma nimam kaj bi lahko bilo.

Hvala, lep dan vsem skupaj!

clock-img

04.06.2006, 11:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.06.2006, 11:25

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

Hej!

Pri osmih mesecih mu lahko daš že celo.

LP

clock-img

04.06.2006, 11:53

clock-img

Anonimen

Za doziranje preberi na navodilih, po moje pri 8 mesecih lahko celo, ampak vseeno raje preberi. To imate potem še čisto za švohne, če ste jih pri 3 m dobili. Mislim, da grejo na težo, po določeni teži so že močnejše.
Drugače smo mi kar hitro prešaltali na sirup Daleron, ki se lahko daje tudi dojenčkom, ima brizgo, da mu stisneš kar v usta, pa še tako mnjami dober je, res, čisto nič po zdravilih. Kot ananasovi bonboni.

Zdaj sem našla ene stare svečke, 120 mg, pa so od enega leta naprej. Torej ni po kilaži in imate vi še prave, 60 mg.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 4.6.2006 11:56:10 >

clock-img

04.06.2006, 11:55

clock-img

mia-2

pencil-img

397

Jest sm mu pri taki starosti tudi dala celo.Svečka pa hitreje "prime" kot sirup zato mi ko je hudo uporabimo kr svečke.LP

clock-img

04.06.2006, 12:07

clock-img

thunder

pencil-img

302

Ja, imam te 120 mg (mogoče je pa zato takrat rekla pol). Dala sem mu kar celo, pa ima še vedno 38.0 (ne pade nižje). Bogi revček, se mi tolk smili.

clock-img

04.06.2006, 12:14

clock-img

Anonimen

A 6. (ali 5. - jih mešamuser posted image ) otroško bolezen ste že imeli? Ker pri tej je značilna visoka vročina brez drugih znakov, 3 dni, potem pa pade in se pokažejo drobni izpuščaji. Zdravil, razen za znižanje temperature, pa itak ni.

clock-img

04.06.2006, 15:20

clock-img

thunder

pencil-img

302

Ne, tega še nismo preboleli - mogoče je pa celo to. No sej je jutri hvala bogu ponedeljek, da lahko pokličem našo pediatrinjo. Upam da bomo vsaj danes kaj spali.

clock-img

04.06.2006, 18:10

clock-img

lex

pencil-img

6532

Ja mi imamo tud vročino okoli 39,5 še od dveh zjutraj. Samo, da pri nas lezejo vse 4 trojke ven user posted image  in pol samo tuli in narazen drži usta.
Mislim, da mu lahko daš kar celo svečko. JAz uporabljam eno in drugo. Čez dan bolj sirup, ponoči da ni take packarije pa kar svečko, samo se malo upira.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem