writing-img

Vročina - pomoč!!

clock-img

21.11.2008, 21:08

clock-img

gasilec

pencil-img

31

Pozdravljene!
Naš malček (22m) ima že 4 dni 40C vročino. Dam mu sirup Lekadol, ga prham, kis na noge, v sili še svečko vručina pade na 38C, manj ne gre. Po 3-4 urah zopet zraste na 39-40C ali več. Zravnica je rekla, da ima izvide krvi in vode vredu in neve kaj je narobe. Kaj naj storim, da bi mu pomagala, če je še zdravstvo v megli!!??

clock-img

21.11.2008, 21:12

clock-img

Petr_a

pencil-img

803

Greš takoj nazaj k zdravniku ,jaz bi se lepo oblekla in se spokala z otrokom k P
Zahtevaj napotnico za bolnico,če ona ne ve kaj bi

4 dni je pa že too much

clock-img

21.11.2008, 21:13

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Jaz bi šla z otrokom enostavno k drugemu zdravniku, ker če je vročina tako visoka in traja že cele 4 dni, zagotovo nekaj ne štima. Ukrepe za zbijanje vročine pa itak izvajaš že vse mogoče.

clock-img

21.11.2008, 21:14

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a
Greš takoj nazaj k zdravniku ,jaz bi se lepo oblekla in se spokala z otrokom k P

4 dni je pa že too much

Se strinjam!

clock-img

21.11.2008, 21:19

clock-img

blaža

pencil-img

8795

4 dni je pa že too much

Jaz tudi. ga spokaš in v zd po napotnico za v bolnico. nič se bat, bojo takoj vedli kako in kaj. štiri dni je pa preveč s tako visoko vročino.
Ta starejši jo je enkrat imel in ena pedjatrinja, ki je menjala našo je rekla, da ni nič takega. Pol je pa blo vse slabše in slabše in smo končno dobili našo pedjatrinjo pa je preprečla, da se je razvil virus plučnice. In je imel tudi 40 vročine. Če ne pomaga calpol, kar se tudi nam zgodi, lahko daš svečko. pa pazi, da ne daš preveč kot ti zdravnik reče, ki ga lahko podhladiš.

clock-img

21.11.2008, 21:31

clock-img

rija

pencil-img

15589

verjetno res trdovratna viroza....ampak TAKOJ nazaj k zdravniku...naj naredijo teste še enkrat

...vox populi...

clock-img

21.11.2008, 21:33

clock-img

end1

pencil-img

1598

kar po napotnico in v bolnico. Po treh dneh bi mogla vročina past.
Tudi jaz sem bila v bonici s hčerko, ko je imela 12 mesecev. (začetek virusne pljučnice).
SREČNO

clock-img

21.11.2008, 21:37

clock-img

Anonimen

grrrrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image celo roman sem spisala pa me je ven vrglo

no še enkrat na kratko

gasilec mi smo imeli enako zgodbo ta teden. V noči na nedeljo je dobila visoko vročino. V ponedljek sva šle k zdravniku, dale sva tudi kri. Na krvi se je pokazalo nekaj bakterij in imela je hudo vneto grlo- skratka izvidi so bili zelo slabi. Ker je cel prejšnji teden jemala Hiconcil (zaradi 2,5 mesečnega kašlja), smo morali to prenehat dajat in smo dobili Sumamed. Do četrtka zjutraj (ko sva imele kontrolo) smo se bojevali z vročino, ki je naraščala in padala v 4 urnih intervalih, nikoli pa ni bila pod 38C. V četrtek je vse izzvenelo, pediater mi je rekel, da je v laboratoriju sigurno prišlo do neke napake, ker je imela mesec dni prej zelo lepe izvide krvi, zato nismo šli na ponovni odvzem user posted image .
Grlo je čisto, samo jest mi še noče, pa sitna je še danes fullllllll. Tako da sem ta teden tudi jaz čist tečna, ker sva se držale bolj noter - sva šle ven dvakrat po pol ure, ker skoz tako zoprno piha.

Pojdite nazaj k pediatru, mogoče se je zdaj še kaj razvilo. user posted image user posted image user posted image da se čimprej pozdravite.

clock-img

21.11.2008, 21:37

clock-img

erna14

pencil-img

2245

pomoje ni ravn za v bolnico je pa definitivno za metelkovo,reci a ti da recept za voltaren svecke,nam je sam to zbil paje mel mal nanj k 1 tedn skor 41 in smo pac na 8 ur dajal voltaren.srecno

moj soncek Ziga-12.3.2007

clock-img

21.11.2008, 21:40

clock-img

erna14

pencil-img

2245

al pa probaj z paracetamol svecko ta ima vec efekta k sirup

clock-img

21.11.2008, 21:41

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Voltaren svečke so res zakon - naša je zadnjič mela 39 vročine in sem ji dala sirup Calpol, pa ji je v naslednji uri vročina namesto bi padla še narasla na 40.4. user posted image  Ko sem ji dala eno svečko Voltaren pa je vročina padla in naslednji dan je potem sploh ni več imela.

clock-img

21.11.2008, 21:46

clock-img

blaža

pencil-img

8795

edino je treba pri svečkah upoštevat koliko dati. Mi smo vedno dali voltaren samo polovico. Se lahko zgodi, da se podhladi in otrok rata plav. Dejte pazit in se držat navodil, pa starosti.

clock-img

21.11.2008, 21:52

clock-img

gasilec

pencil-img

31

Pozdravljene!

Hvala za izkušnje in za velik pogum, ki ga potrebujem! Če ne bo juter zjutraj bolje grem naravnost v bolnico. Hvala še enkrat in želim vam lep in ZDRAV večer še naprej!user posted image

clock-img

21.11.2008, 22:00

clock-img

erna14

pencil-img

2245

moj tamal ima 21 mescov 11 kg in je p rekla da lahko dobi celo.se pa po voltarenu noro spoti mu pade potem na normalno temp.enkrat se je pa ful tresu,takrat mu je pa pol zlo hit narasla

clock-img

21.11.2008, 22:48

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Kadar je imela moja hči visoko vročino ji Lekadol, ali Calpol nista nikoli pomagala. Vročino ji je zbil samo Naprosyn sirup, ki ima drugo učinkovino in ne paracetamol, kot prva dva.
Tudi voltaren svečke ji niso pomagale.
In ja, še vedno je verjetno, da gre za virozo, ki se pa lahko naknadno spaca v kakšno angino, s čimer imamo mi tudi izkušnje. Po enem tednu vročine nad 39 dveh obiskih na metelkovi (kjer so bili vsi testi negativni in je vse kazalo na virozo), se je izcimila angina...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem