writing-img

Vrtec - plačilni razredi

clock-img

18.04.2009, 20:57

clock-img

piko12

pencil-img

636

A katera ve, po katerem pravilniku, zakonu oz. kako se izračuna v kateri plačilni razred za vrtec prideš v MOL? Piše samo občinski organ je ugotovil... Sej povprečje znam izračunat, sam ne vem kako so za otroški dodatek dobili cca 200eur manjši znesek? Če upoštevam podatke z dohodnine, dobim isto. A je tukaj še kak ekstra pravilnik?

clock-img

18.04.2009, 21:20

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Pri določanju plačilnega razreda vrtca se poleg vseh drugih dohodkov, ki se upoštevajo pri določitvi višine otroškega dodatka, upošteva tudi premoženje, s katerim razpolaga družina (avto, stanovanje oz. hiša, v kateri družina ne biva, plovilo,...). Zato ta dva zneska nista primerljiva.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

18.04.2009, 21:31

clock-img

karamela

pencil-img

645

Torej kot je meni znano,  so odločbe poslane letos zajemale dohodke iz leta 2007. Novost je še ta, da so letos prvič upoštevani kot dohodki še dohodki iz dobička iz kapitala. Torej če si v letu 2007 prodal delnice, in pošteno plačal tudi davek od dobička državi, te dohodke upoštevajo tudi pri plačilu vrtca in takoj lahko padeš za 1 ali 2 razreda višje.

clock-img

18.04.2009, 21:56

clock-img

piko12

pencil-img

636

Nič od tega nimava, pa tud delnic nimam in jih nisem prodajala. A je kaka fora v s.p.? Pa da bi to potem različno upoštevali? Če izračunam po tistem linku, ki je bil že parkrat tu, sem 2 razreda nižje, kot piše na odločbi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem