vidim, da je tale debata zašla v popolnoma napačno smer. si bom drznila pokazati s prstom na administratorko,
, ki je s spremembo mojega naslova teme stvar osebno naperila v vzgojiteljico, kar pa je pravzaprav postranskega pomena (in se da razbrati tudi iz mojega pisanja). za nikomer nisem poslala tajnih agentov.
nejcko, če nimaš konkretnih informacij, ti ni treba smetiti debate z obtoževanjem in podj......... o zasebnih vrtcih. nimam nobenih posebnih visokoletečih snobovskih zahtev in pričakovanj, rada bi le dober občutek ob odhodu iz vrtca v službo, ko bom tam predala otroka. in ni ti treba biti žaljiva!!! za začetek bo bolje, če začneš bolj natančno brati.
kot sem napisala, me bega odnos v tem vrtcu in če imaš tudi sama otroke v vrtcu, veš, da na začetnih dogovarjanjih ne kontaktiraš z vzgojiteljicami. torej je tudi jasno, na koga vse to leti...
na začetku sem napisala, da sem dobila zelo čuden občutek, ki je daleč od toplega sprejema. mesta v vrtcu nisem dobila po vezah, ampak po čisto uradni poti - ko sem prišla na vrsto, so me obvestili. in mi med vrsticami dali vedeti, da sem lahko srečna, da sem lahko pri njih! da ne bo pomote - ne, da sem sploh dobila mesto, ampak da sem dobila mesto pri njih!!! ni mi bilo všeč. nič bolj kraljevske krvi ne bomo, če bomo imeli otroka tam!!!! in tudi otroka bi radi vzgajali v duhu, da ni nihče vreden manj (ali več).
to, da si vrtca ne moreš ogledati, se mi zdi neumno. verjamem, da je težko sprejemati cele trume ljudi. tisti, ki pa resno razmišljajo o vpisu otroka oz. smo že celo podpisali pogodbo, pa bi to pravico morali imeti! kot da bi se vselil v stanovanje, ki ga sploh nisi videl...
kakorkoli - v tem času mi je že znanka, ki ima otroka v tem vrtcu razložila tisto, kar sem želela vedeti. otrok gre rad tja in se veliko nauči. vrtec je zelo aktiven z raznimi dejavnostmi. to mi je povedala z navdušenjem in prav nič čudenja in obtoževanja ni bilo zraven, češ zakaj pa to moram vedeti... in potrdila mi je, da nisem edina, ki sem dobila takšen občutek ob vpisu v vrtec - snobizma baje ne manjka tako s strani staršev kot nekaterega osebja. zdaj sem sama napisala odgovor na svoje vprašanje, če bo še katera druga želela vedeti - tudi mišina mami.
s tem pisanjem se že vdrugo izključujem iz debate - tokrat zares!
Lp