cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Vzdolžno medenična vstava

clock-img

07.12.2007, 19:55

clock-img

urssyy

pencil-img

435

Na ultrazvoku so določili, da ima naša user posted image  vzdolžno medenično vstavo, sicer še ima čas, da se obrne, saj sem trenutno doplnila 34. teden. Me pa zanima ali ima katera izkušnje glede tega, kaj v primeru če se ne obrne, a bodo vseen delali vaginalni porod ali se bolj odločajo za carski rez? Ima katera izkušnje s tem? Meni osebno bi bolj odgovarjal CR, a se da to dogovoriti z osebno G.?

clock-img

07.12.2007, 20:19

clock-img

Anonimen

Bolj bi hotela CR kot pa naraen poroduser posted image
otrok ima še dovolj časa da se obrne in tudi ni nič hudega če se rodi z ritko naprej. Če se ne bo obrnil do 37 tedna bodo verjetno delali zunanji obrat

clock-img

07.12.2007, 20:28

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

če se ne bo obrnil, ti bodo skoraj gotovo delali CR, ker roditi v prečni legi je tvegano. glede tega te razumem, da si želiš CR. da pa bi kar tako iz lepega si želela CR, pa ne bi razumela. sem bila po naravnem porodu 2 dni na intenzivni z mamicami po CR in vem, da so trpele veliko bolj od mene.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

07.12.2007, 20:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.12.2007, 21:36

clock-img

klarisima

pencil-img

374

Tudi jaz imam medenično vstavo in zunanji obrat je bil žal neuspešen. V ponedeljek imam pdp in danes smo izmerili user posted image , ki za normalni vaginalni porod v tej vstavi naj ne bi imela več kot 3800g (moja hvala bogu še nima te kilaže ampak je blizuuser posted image ). Če se lepo odpiraš poskusijo naravno, če pa uvidijo, da se bi lahko preveč mučila, pa te bodo naročili za CR. S tem da moraš vedeti, da ima vsak porodničar svoj pristop in je različno od bolnišnice do bolnišnice.

Je pa res, da ima tvoja beba še čas. Delaj vaje, ki so za to priporočljive (zjutraj na poln mehur podloži rito in bodi v tej pozi cca. 10min). Delaj jih 2x/dan. Izgubiti nimaš kaj. Se pa obvezno posvetuj glede vsega s svojim G.
Pa srečnouser posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

clock-img

08.12.2007, 07:39

clock-img

karin412

pencil-img

747

Provaj tudi vizualizirati obrat in pogovarjaj se z otrokom; pa veliko hodi zaradi gravitacije-da se glavica,ki je težja obrne dol. Meni se je fantek obrnil pri 33 tednih. Res je drugače,da najprej poskusijo zunanji obrat, jaz poznam eno mamo,ki je rodila 3 punčke in dve punčki so uspešno obrnili. Obrat delajo pri 37 tednih. Drugače pa je veliko porodov z medenično vstavo vaginalnih, je meni potrdila G.
Ko se ti otrok obrne, pa moraš čim več čepeti, da se vsidra v medenico (zdaj tega ne počni, pa tudi ne nosi večjih otrok spredaj na trebuhu).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem