writing-img

Začimbe

clock-img

23.07.2006, 09:08

clock-img

Anonimen

Zanima me, kdaj lahko začneš v hrano user posted image  dodajat začimbe. V mislih imam recimo kak peteršilj, drobnjak, bazilika itd. Naša tamala je stara 6 mesecev. So pri kakšni začimbi posebne omejitve, da je do ne vem katere starosti ne sme? Vem samo za sol, da je treba bit previden in je ne dajati preveč, če sploh.

clock-img

23.07.2006, 09:32

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz sem jim dajala vse z začimbami. Mislim takimi, blagimi in  ne v takih količinah, kot jih sicer, ampak vendarle. Peteršilj, drobnjak, timijan in podobne takoj. bolj močne - šetraj, (curry- v res malih količinah), papriko, zeleno,... pa po moje okrog 10. meseca. Tudi solila sem jim vse, samo bolj malo.

clock-img

23.07.2006, 10:10

clock-img

muha1

pencil-img

666

Tako kot Gina, v majhnih količinah user posted image

clock-img

23.07.2006, 10:18

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Vse tako kot Gina, le da sem dajala res veliiiko peteršilja in magija....Iz domačega vrta....

clock-img

23.07.2006, 11:21

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Ko sem začela kuhati zelenjavne kašice, sem uporabljala tudi začimbe. Še najbolj sem pazila pri količini čebule in česna, nisem pa pazila pri peteršilju. Solila sem skoraj vedno, a ko je bilo že kuhano.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

23.07.2006, 11:29

clock-img

Anonimen

No super, potem bom lahko mogoče z začimbami mojo pripravila, da bo kako zelenjavo pojedla. Samo glede peteršilja - a ni diuretik in bi bilo treba zaradi tega bit previden? Kaj pa vem, jaz tamalo komaj pripravim, da kaj popije, tudi zdaj v tej vročini.

clock-img

23.07.2006, 11:50

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Tudi mi smo dajali noter vse razen vse v  manjših količinah.user posted image user posted image

clock-img

24.07.2006, 10:20

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Po mojem te blage začimbe že komot daš. Jaz sem tudi kar hitro začela s soljo, ker drugače ni hotel jesti. Pri 9 mes v posvetovalnici mi je posebej poudarila sestra, naj uporabljam peteršilj, timijan, drobnjak, majaron, malo soli. Dajem tudi oriano, kumino, muškatni orešek, piment, čebulo, mleto papriko. Mogoče sem še kaj pozabila. Dam včasih že tudi malo popra, ker tako raje je. Pri 6 mes sem dajala v glavnem sol, peteršilj, drobnjak. Ostalo sem začela tam nekje pri 7 ali 8 mesecih.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem