writing-img

Zacesnjeni nohteki??

clock-img

21.01.2006, 16:11

clock-img

Meggy

pencil-img

33

Zanima me, ali je imel ali ima kdo od vaših otrok zacesnjene nohte na nogicah-da mu noht enostavno ne prerase čez. Moj še ni star 4 mesece pa se mu je v meso zarasel noht. Sedaj ima gnojno in nekakšno bulico ob prstku-samo na palcih. Dobil je antibijotik-sirup in mazilo za rano. Imava pa tudi kontrolo pri kirurgu. Po navadi to režejo stran, vendar mi nekateri to odsvetujejo, češ da se to skoz potem ponavlja. Vidlo se je pa že takoj po rojstvu, da bo imel te probleme. Nohto so pa še vedno tako mehki, da se jih ne da oblikovat.

Če ima kdo kakšno izkušnjo s tem, prosim za nasvet. Kaj bi bilo najbolje?

Hvala in lep pozdrav!

clock-img

21.01.2006, 17:07

clock-img

katarina j.

pencil-img

194

Take nohtke ma pa tudi mojuser posted image . Pri 6 mesecih sem tudi jaz na enem opazila, da se mu je v meso zapičil nohtek na palčku v kotičku. Je ratalo tako mrtvo meso. Samo ni se mu glih zagnojilo. Bom tudi jaz pokazala pediatrinji, kaj je s temi nohtki. Jaz mu jih na pavčku sploh ne morem postrišt.

clock-img

21.01.2006, 19:34

clock-img

tulip

pencil-img

917

Isto imamo mi... Je v družini, pač nima sreče....user posted image

clock-img

21.01.2006, 19:39

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Naš tastarejši je že kot dojenček imel vraščene nohtke na palčkih.Vedno so se mu ponavljala vnetja.Nato smo dobili napotnico za septično kirurgijo.
Tam nam je zdravnica rekla,da se to ne vleče dol,ker zraste
nazaj enako.Taka oblika nohtka pač.Samo omiliš lahko.Dobili smo navodila za nego.Nohtek 10 minut masiraš z milnico v mlačni vodi(trdo milo deluje kot anti septik),nato daš čez noč alkoholni obkladek in nobenega striženja kožce okoli nohtka.Pa striženje nohtkov naravnost.Zdaj se mu to vnetje pojavi sem pa tja kdaj.Pa nobenih čeveljčkov,ki bi tiščali,so nam svetovali.Ta terapija je pri nas zmeraj pomagala.V nekaj dneh se je pokazalo izboljšanje.

< Sporočilo je popravil KODA -- 21.1.2006 19:41:36 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

22.01.2006, 13:57

clock-img

Lory

pencil-img

168

Pri nas je že od rojstva tako. Izgleda, kot da se bo nohtek noter vrasel. Ampak do sedaj se še ni. Se je še vedno nohtek sam od sebe odlomil. Pomaga pa masaža vsakič, ko previjaš mu s prstom parkrat potegni od vrha palčka protispodnji strani palčka. Narahlo. Tako mi je naročila patronažna.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem