IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
Količina CO2, ki izhaja preko kože, je bistvena. Mislim da tudi toplota. Če se ne motim, jih na CO2 lovijo - privabljajo samice (ki edine pikajo).
Kaj češ pa nadrit, pa ne vem :)
no, potem tista o smrdečih podplatih le ni tako za lase privlečena
a NI CO2 brez vonja
očitno za komarje ne
Ja očitno res ne - sej kaj pa je vonj - vezava kemikalije na neke receptorje in pretvorba v impulz, ki gre v možgane in to sprocesirajo in nam rečejo, da vonjamo dišečo rožico ali pa kosilo

. Zakaj mi ne vonjamo CO2 ne vem - ali nimamo receptorjev v nosu ali samo ne sprožijo odziva - booo? Vem pa da imamo receptorje za nasičenost z O2 (ali CO2) v žilah - tako da smo sposobni zaznave, samo ne vemo tega

. Komarke verjetno to zaznavajo z antenami (če ne celo z nogami - žuže so čudne glede čutil, verjetno bo Ronja več vedla o tem).
Ta "alergija" na pik je sigurno ful različna, ja. Jaz nimam nekih velikih bul, ampak vseeno vem koliko komarjev me je pičilo. Ta mali so pa pogosto celi bulasti, božci... Mi uporabljamo mreže povsod na oknih in na balk. vratih. Je kar znosno v hiši - na vrtu pa npr. poleti zvečer ne moreš bit sploh...
Raziskave... verjetno so že, ma kdo jih utegne brat... Lahko vprašam sodelavko, ki se ukvarja s komarji. Kolikor vem tudi njo popikajo, tako da neke rešitve ni pognuntala