writing-img

Zakaj v drugo EA ne prime?

clock-img

05.11.2007, 13:35

clock-img

Sophie1

pencil-img

33

Vprašanje za tiste, ki ste 2x rodile z EA: je bilo v drugo podobno kot prvič?

Že dve poznam, ki jima v drugo EA ni prijela. Ne vem, zakaj...

Prvič sem rodila z EA. Premišljujem ali se mi sploh splača, da mi še enkrat šarijo z iglo po hrbtenjači, če mogoče sploh ne bo učinka...

Boli itak v vsakem primeru, samo sami popadki z EA bistveno manj, še najbolj od vsega, pa so me bolele raztrganine in šivi po porodu.

Pa še nekaj: Drugi porod je bistveno krajši,  a ne? Kaj to pomeni? Prvič sem bila v porodni sobi 4 ure. Če bom drugič npr. dve uri, mogoče res ne bom potrebovala EA.

clock-img

05.11.2007, 14:40

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Poglej mene:

- v prvo EA ni prijela
- porod je trajal dobre 3 ure
- v drugo EA prijela (hvala bogu)
- porod trajal 17 ur...

user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.11.2007, 15:29

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

kaj pa ta ultiva? sem slišala, da je manj nevarna (ne šari se po hrbtenjači) in isto učunkovita - jest bi raj to, če bi mela možnost..

clock-img

05.11.2007, 15:34

clock-img

Ilije

pencil-img

945

Jaz bi tudi rajši ultivo!

clock-img

05.11.2007, 18:08

clock-img

*tajda*

pencil-img

1080

Odvisno je od anastezista kako ti da EA,na primer jst popadkov tudi čutila nisem ko sem dobila EA. Ali ne vstavi dobro katetra ali pa da premalo dozo.user posted image

clock-img

05.11.2007, 21:11

clock-img

Anonimen

ja men v drugo ni prijela v prvo sem z ea rojevala 5 ur. v drugo brez ea 5 ur. tako da??!!
sem pa imela v drugo drugega anesteziologa k mislm da ni bil tolk izurjen v vstavljanju tele ea. vsatvljal mi je 4x!!!! v prvo me je zabolelo in je reku da je ostala brazgotina in da se zato ateter izmakne. pa je probal eno vretence višje - zabolelo odnehal. probal še eno vrtence više pa me je spet zabolelo pa je nehal. pol je pa reku nič šeenkrat probava pa mi je vstavu vse je blo ok prijela pa ni ker je očitno zgrešu kanal. ta ko da??!! ne vem. zdej bi se odločila za ultivo.

pa še to v živlen so mi 5x vstavljal ea - đe hodim, nobenga živca mi niso priščipnil in nobenkrat me ni bolela glava!

clock-img

05.11.2007, 21:34

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Men tudi ni prijela EA v prvo. Vsaj mislim, da mi ni, ker je bilo res bolece.
Imam pa zvit hrbet in je tudi ta precej pripomogel k grozljivosti bolecin (niti ne znam ocenit kaj je bolj bolelo).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem