cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Zakaj v množini?

clock-img

25.10.2006, 21:56

clock-img

Anonimen

Zakaj rečete dobili smo zob, mi se pa dojimo, mi pa to in to..., ko govorite o razvoju svojega otroka?

Zakaj ne otrok je dobil zob, dojim ga, naredil je to in to...?

clock-img

25.10.2006, 21:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

25.10.2006, 22:00

clock-img

Anonimen

Jaz že zdaj, ko sem user posted image  rečem, da zdaj smo pa tok in tok veliki in tok težki,...
Ne vem, enostavno zato, ker se tako poistovetiš z otrokom. Težko razložim, vendar kar se dogaja z user posted image  se dogaja tudi s starši, nekako občutimo otroka kot del sebe, kar tudi je.

clock-img

25.10.2006, 22:01

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Ja, zanimivo........v bistvu ne vem. Mogoče se to tako reče, ker iammo občutek, da smo v tem nežnem obdobju z otrokom dobesedno "zraščeni" in se premalo zavedamo, da je otrok samostojna osebnostuser posted image  
To je to, kar mi je sedaj padlo na pamet.

Me zanima, koliko so ostale "pametne"user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Če mene kdo vpraša, koliko smo stari, povem, da sem jaz 32, tamali pa tri mesece in poluser posted image . Nikakor mi ne gre z jezika, da bi rekla hodimo, govorimo...

clock-img

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

jaz osebno zato,ker vsako stvar v zvezi z user posted image  doživljam zelo intenzivno....saj je praktično del mene in mojega user posted image ....
z njo se smejim,z njo trpim,ko je bolna,z njo odkrivam svet praktično na novo...z njene perspektive.
Zato smo ta mesec dobili zobek.user posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

clock-img

25.10.2006, 22:02

clock-img

Anonimen

Jaz nikoli ne govorim v množini, vsaj ne da bi se tega zavedala.

clock-img

25.10.2006, 22:05

clock-img

StBarbara

pencil-img

1500

Jaz tudi v ednini govorim, zato nikakor ne razumem tiste:"rodili smo user posted image "

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

clock-img

25.10.2006, 22:07

clock-img

StBarbara

pencil-img

1500

IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

jaz osebno zato,ker vsako stvar v zvezi z user posted image  doživljam zelo intenzivno....saj je praktično del mene in mojega user posted image ....

Saj jaz tudi doživljam otroka zelo intenzivno in zelo moje, pa vendar sva 2 ločeni osebnosti...kaj pa vem?

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

clock-img

25.10.2006, 22:07

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Če mene kdo vpraša, koliko smo stari, povem, da sem jaz 32

Rečem 21...da me takoj nehajo jemati resno user posted image .

Meni se tudi zdi, da se tako preveč zlepimo z otrokom. Otrok ni jaz.

Si ne predstavljam svojega otroka, ki bi rekel "mi smo pa prvič seksali"....

Pa verjamem, da bom tudi prvi seks zelo intenzivno doživljala. No, prvi, za katerega bom vedela.... 

clock-img

25.10.2006, 22:10

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Res zanimivo vprašanje. Vendar pa bolj ko razmišljam, bolj se mi dozdeva, da sama uporabljam večkrat ednino kot množino.

Mi gre pa blazno na živce, če me kdo vpraša: "Kako vam je pa ime? Koliko ste pa stari?"...in podobno. Ne sprašuj mene, človek, vprašaj otroka!!! (Ko je tako velik, da zna to sam tudi povedati user posted image )

No, moje skromno mnenje.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

clock-img

25.10.2006, 22:24

clock-img

maliva

pencil-img

153

Mene je to tudi skoz motilo in kolikor se le da, odgovarjam v ednini.

Ma me moti tudi, če kdo pokliče po telefonu in vpraša: "In, kaj delate?", ker nikol ne vem, ali ga res zanima, kaj kateri od nas točno takrat počne, ali pa ga bom s podrobnim opisom dolgočasila...

In - konec koncev - otroci zelo hitro začnejo dojemat in razumet, o čem se odrasli pogovarjamo. In če mu jaz recimo doma pravim "Iiii, dobil si tretji zobek", pred babico pa bi rekla "mi smo dobili tretji zobek", bi se tud sama počutila rahlo neumno, mam občutek. Skušam se pač trudit, da se z otrokom pogovarjam isto kot z vsemi, ki naju/nas obkrožajo. Tko je otrok manj zmeden pri srkanju teh informacij.

No, tako si jaz to predstavljam. Mogoce pa tud mal pretiravam s svojimi predstavami? user posted image user posted image

clock-img

25.10.2006, 22:28

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Joj, meni gre pa ta množina tako na jetrauser posted image in je sama nikoli nisem, niti je ne, niti je ne bom uporabljala.
Oči obrnem že, ko mi kdo reče - mi smo pa noseči/rodili smo.
Res, to mi je zelo mimo.

Sem se spomnila, ko me je enkrat ena znanka, ko sem bila prvič noseča, vprašala: "Kako ste," jaz pa njej nazaj, naj me za božjo voljo ne vika. Pa me čukasto pogleda in reče, da je mislila name, na mojega moža in še nerojeno dete.
No, ja, saj v bistvu je logično, samo meni je zvenelo čudno.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 25.10.2006 22:32:20 >

clock-img

25.10.2006, 22:48

clock-img

sato

pencil-img

249

Aninimna, sama že nekaj časa razmišljam o tem. Pravzaprav si me prehitela z vprašanjem, ki sem ga hotela postaviti tudi sama.
Meni je ful smešno, če katera mamica reče:"Mi pa imamo en zob." V čigavih ustih-maminih, očkovih ali otrokovih?user posted image  Ali pa."Danes smo bili trikrat pokakani."
Tistim, ki uporabljate množino se opravičujem, ampak sliši se pa res smešno.
Priznam pa, da je tudi mene ene dvakrat potegnilo, ko sem se pogovarjala z eno mamico, ki vedno uporablja množino, ko govori o svojem sinku.

clock-img

26.10.2006, 06:18

clock-img

Anonimen

To pa tudi mene blazno moti. Stara sva šest mesecev, kaj a oba skup al  kako? Jemo že gosto hrano. Ja, itak, da jo, a si še vedno na mleku??? Res, to mi je ful brezveze, sem že parkrat katero popravila, pa sem jih vedno dobila pod nos.

clock-img

26.10.2006, 06:51

clock-img

Anonimen

Jaz se mogoče edino kdaj tule, na RR, zmotim, pa grem v "tok z ostalimi".user posted image

V resničnem življenju pa ne. Se spomnim, kako mi je člo to na živce pri prijateljici, ko sva primerjali, kdaj je od katere  otrok kdaj kaj začel početi. Pri njih so vse skupaj počeli, pri nas pa Tibor. Ampak ji nisem nč rekla, le v vilicah (za čeljustjo) me je skominalo.

clock-img

26.10.2006, 07:14

clock-img

srki

pencil-img

9222

Sploh ne vem, kako se izražam, če kaj tukaj napišem. Verjetno v edniniuser posted image . Pa tudi če kdo govori v množini, me v bistvu to ne moti.

clock-img

26.10.2006, 07:18

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

IZVIRNO SPOROČILO: sato

Tistim, ki uporabljate množino se opravičujem, ampak sliši se pa res smešno.

Meni pa bedasto.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

26.10.2006, 07:35

clock-img

Anonimen

Meni pa bedasto

Lahko tudi bebasto.

clock-img

26.10.2006, 07:40

clock-img

Anonimen

oh ja s čem se eni ukvarjate, pa kaj pol množina gor ali dol, mate pa res cajt kaj vse vas moti, res bebasto, bedasto, smešnouser posted image

clock-img

26.10.2006, 07:44

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz se tudi čudim, ja. Ampak se tako pogovarjam le tukaj na RR - se zlijem z vami.
V vsakdanjem življenju pa nikoli ne uporabim množine. Če jo že kdo uporabi, pa mi gre ful na živce.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

26.10.2006, 08:10

clock-img

Anonimen

Nam gre množina tudi ful na jetra.

clock-img

26.10.2006, 08:37

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Jaz nikoli ne govorim v množini, vsaj ne da bi se tega zavedala.

Jaz tud vedno recem.. "rodil sem" in ne "rodili smo" tko da.. delam pravilno a ne? user posted image user posted image

clock-img

26.10.2006, 08:38

clock-img

levinj@

pencil-img

12

Ne govorim v množini; kar se tiče otrok, se tiče otrok...

clock-img

26.10.2006, 09:18

clock-img

žužu

pencil-img

620

ja, včasih matere malo pretiravamo in smo sladko prijazne. kar pa tudi meni osebno ne odgovarja. ko sem prvič slišala: mi smo se pa prvič kopali v čebričku! mi ni šlo v glavo, kako se je komplet družina spravla noter. no, potem sem pa ugotovila, da je to ena nova modna muha, s katero mamica opozarja, kako dobra mati je in dela vse s svojim otrokom. če uporablja množino, potem ga bolj intenzivno doživlja, kot jaz, ki mislim, da je otrok sam svoja osebnost?
no ja, vse lepo in prav. ampak, bo pa nerodno, ko bo ta otrok dejal: Mami, lulat nas! Mami, mi smo lačni! ja, in mogoče začel okrog sebe iskati še druge. ali pa bo mogoče mislil, da je sestavljen iz večih?
ne vem. skratka, tega pri nas ni, pa čeprav nas je veliko, smo vsi svoji in ne prirastek nekoga drugega.
rodila sem pa pri nas samo jaz in ne vsi skupaj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem