writing-img

Zbijanje vročine

clock-img

17.01.2008, 11:44

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Dajte mi na hitro napisat kako zbijate vročino. Hčerka je imela zjutraj ob 07.00 38.5 vročine, dobila Calpol, okrog 11.00 pa je spet dobila vročino, skoraj 40....jebela cesta. Kaj naj? Kakšna močnejša zadeva od Calpola? Ohlajanje v kopeli....??????

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

17.01.2008, 11:46

clock-img

Anonimen

Kakšna močnejša zadeva od Calpola?

Obstaja sirup Brufen, neverjeten. Ampak pri nas ga še kar ni pa ni.. Mogoče v Avstriji?

clock-img

17.01.2008, 11:47

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Surov krompir na podplate ali pa kisove obkladke, hlajenje v vodi tudi, potem pa ostane najbrž samo še kakšne svečke.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

17.01.2008, 11:51

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Ja, mislim da so Voltaren, ampak nisem sigurna. V štirih letih še ni imela tako visoke vročine pa me je malo strah.

clock-img

17.01.2008, 11:54

clock-img

Anonimen

Ja, Voltaren svečke ali pa sirup Naprosyn. So druge sestavine notri kot v drugih sredstvih proti vročini.

Drugače pa krompir Tiborju ni pomagal, ohlajanje v vodi pa malo. Ne vem, ampak se mi zdi, da če ti vročičnega otroka tlačiš v banjo, tudi če je topla voda, kot mora biti, in ga zebe, se psihično počutje otroka toliko poslabša, ko joka tam in prosi, če ga daš ven in če je dovolj, da tudi fizičnega izboljšanja potem ni. Tako da to ohlajanje je res skrajno sredstvo pri nas.

Drugače pa po 4 urah lahko ponovno daš Calpol. Saj se lahko daješ na 4 do 6 ur in ko je kriza, pač daš na 4.

clock-img

17.01.2008, 11:57

clock-img

Anonimen

Sem pa čula da se da tudi zenf na nogice in zokne čez.

clock-img

17.01.2008, 11:59

clock-img

Ancy

pencil-img

614

Ja lahko ji naredite kopel, ampak nej to ne bo mrzla voda, ampak samo malo nižja od njene temperature..... da malo pride h sebi in da ne pade v kak šok.....

clock-img

17.01.2008, 12:06

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

temparatura vode mora biti enaka telesni temparaturi!!!!!!!!!!!!!!!!!!11Potem pa počasi vodo ohlajaš.Svečke voltaren.hitro primejo.Sicer pa poglej če otrok nima kaj vnetega( grlo recimo),jo kaj boli itd.tako da ne rabiš potem čakat 3 dni.Če vidiš da ima vneto jo odplejše k zdravniku

clock-img

17.01.2008, 12:08

clock-img

avolila

pencil-img

3

Nič panike, to je neka viroza mi smo jo imeli vsi trije. Naša mala je imela dva dni in dve noči vročino 40,5. Dala sem ji dve dozi Calpola, odkrila nogice in rokice pa je vročina padla tam do okoli 38 za cca. eno uro, potem pa spet na 40. Vendar calpol lahko dobi samo na 4 ure. Veliko je spala pa veliko pila in danes je že kot roža. Brez vročine!!! Ne se bati to je res taka viroza na pohodu.

Hitro okrevanje!!!

clock-img

17.01.2008, 12:09

clock-img

silvya

pencil-img

1770

Pri nas je te dni dobro deloval lekadol. Ampak sem ga res na 4 ure dajala. Pa še eno dobro novico ti bom povedala, da ko se prične vročina pri tej virozi tako naglo dvigati se potem tudi hitro spusti. Vsaj pri nas je bilo tako user posted image . Pa čimveč naj pije. Daj ji piti kar si želi. Ker se čajev tudi naveličajo. Tudi če bo to cocacola, samo da je tekočina.
Čimprej se pozdravite.

clock-img

17.01.2008, 12:12

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Nazadnje ko sta oba kuhala na 40 (duet trend) in ni nič prijelo, sem jima izmenično hladila nogice kar z ledeno mrzlim kuhinjskim servetom. Res, ko sem čutila, da so vroče nogice vzele hlad servetu,sem ga hodila frišat z mrzlo vodo. V roku pol ure, petinštiridesetih minut, je vročina obema začela padat. Sem pa vztrajala, ker enotavno nisem imela druge.

Fino je, če lahko daš na nogice (meča) kisove obkladke, samo pri nas je enemu izmed otrok tako smrdelo, da ni bilo variante.

S kopeljo ohlajajo,ja. In ko sem pred leti na sebi naredila tako preizkus, mi je bilo težko za umret, pa še moje telo je odreagiralo v kontraefektu. Zaradi mlačne vode me je močno zeblo in moji senzorji so možganom sporočili, da me je potrebno dodatno gret. Vročina je še narasla, zato tamaladva ne ohlajam tako.

Z narezanim krompirjem je pa mene moja mati hladila. Baje da je efekt. No, sama še nisem poskusila.

Se pa mogoče strinjam s Petrinim načinom ohlajanja s kopeljo.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

17.01.2008, 12:19

clock-img

avolila

pencil-img

3

Še to. Zelo pomaga če pije sok iz rdeče pese, je naravni antibiotik. Jaz sem ji zmešala sok rdeče pese in jabolčni sok, da ima malo boljši okus.

clock-img

17.01.2008, 12:57

clock-img

žlička

pencil-img

955

http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/0dbed6c0a93d31d8c1256a67006844b3/527c766781502cc6c1257280003c14bc/$FILE/Moj_otrok_ima_vrocino_30.1.2007_tisk.pdf

mogoče je še tukaj kakšen nasvet,drugače pa se ohlaja res tako, da ima najprej voda toliko stopinj kot telo oz. 37-38, potem pa se počasi dodaja mrzlo, pa pesn sok tudi pomaga, sam če ga bo hotela pit

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

clock-img

17.01.2008, 13:01

clock-img

Anonimen

Jaz sem tudi Ano samo enkrat z neko vodo ohlajala, pa je tako vreščala, da sem po 2 sekundah odjenjala. Tudi če sama zakuham na 39 in več, mi na kraj pameti ne pride, da bi šla pod vodo. To so muke prve klase!

clock-img

17.01.2008, 13:01

clock-img

altati

pencil-img

5724

muki, kako je Neža? Je vročina padla?

clock-img

17.01.2008, 13:07

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: muki1
Ja, mislim da so Voltaren, ampak nisem sigurna. V štirih letih še ni imela tako visoke vročine pa me je malo strah.

Ja, za tako visoko vročino je definitivno primeren Voltaren.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

17.01.2008, 13:34

clock-img

muki1

pencil-img

7193

IZVIRNO SPOROČILO: altati

muki, kako je Neža? Je vročina padla?

Ja, po drugi dozi Calpola je padla, potem je spala, zdaj ma pa spet če 38..... torej gre najbrž res za ta tečni virus..... boli pa jo nič. No, pravi da jo bolijo roke in noge..... ampak grlo, ušesa....to je ne boli, torej ni vnetja. Malo še počakam, ne grem takoj k zdravniku.....

clock-img

17.01.2008, 13:42

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Ja, to je kr sranje. Jaz ponavadi dajem svečke, raje kot Calpol. Se pa spomnim, da je bilo kdaj tako, da šest ur še ni bilo vmes, vročina pa že naraščala proti 40. Takrat sem mu pripravila kopel, ki sem jo iz cca.38 ohlajala do 32. Sicer ne vem, če je kaj pomagala, vsaj tisti čas smo malo premostili, da je bila potem lahko spet svečka na vrsti. Krompirjevi obkladki, pa kakšni kisovi, pri nas niso nikoli palili, ne vem.
Upam, da je sam tista enodnevna viroza s to smotano vročino in da bo jutri že ok.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

17.01.2008, 13:56

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

temparatura vode mora biti enaka telesni temparaturi!!!!!!!!!!!!!!!!!!11Potem pa počasi vodo ohlajaš.Svečke voltaren.hitro primejo

Točno tako - voda mora bit res topla, ko otroka daš noter, potem pa počasi dolivaš hladnejšo vodo, tako, da v bistvu sploh ne občuti prav te razlike. In prostor tudi mora bit fajn topl. Jaz sem sploh sina x-krat tako hladila, pa ni nikoli jokal. Je pa res, da so otroci ob taki vročini bolj sitni, pa je težje. In krompir na roke in noge sem vedno dala - na kolobarje narezala ter s cunjo (ali pa kar frpant - obvezo) in zvezala na zapestje in nad gležnji (lahko pa tudi na podplate)

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

17.01.2008, 14:00

clock-img

zp

pencil-img

132

nam je pediatrinja rekla, da lahko ob zelo visoki vročini damo dve paracetomolski svečki naenkrat na 4 h - če je otrok starejši od 1 leta, vendar ne več kot dan-dva... držimo pesti, da hitro pade...

clock-img

17.01.2008, 14:27

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: muki1
..... ampak grlo, ušesa....to je ne boli, torej ni vnetja.

Muki, tudi če bi jo bolelo grlo  ali ušesa in bi bilo vnetje, ni nujno bakterijsko. Lahko je isto od virusa. Tako smo mi imeli. Pa temperaturo zraven 41.
Menda se na krvi najbolj fajn vidi 2. ali 3. dan bolezni, če je virus ali bakterija, zato le malo počakajte. Edino če greš ti sama prej po Naprosyn ali Volatren svečke, če ji Calpol ne bo prijel.
Upam, da boste čimprej z najhujšega ven.

clock-img

17.01.2008, 22:44

clock-img

Levči

pencil-img

82

Jaz svojim otrokom zbijam vročino z obhladki na nogah,namočim nogavice v slivovko domačo in dam čez še ene suhe nogavice,nam to pomaga.LP

clock-img

21.01.2008, 22:45

clock-img

Raho

pencil-img

4143

IZVIRNO SPOROČILO: Levči

Jaz svojim otrokom zbijam vročino z obhladki na nogah,namočim nogavice v slivovko domačo in dam čez še ene suhe nogavice,nam to pomaga.LP

Tega ne počnite, ker so ob temperaturi pore še bolj razširjene in alkhol pronica v telo. Mene je moj pediater poebej opozoril, naj tega ne počnem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem