writing-img

Zdrav zajtrk

clock-img

03.09.2010, 22:20

clock-img

adeline

pencil-img

11

Pozdrav!

Potrebujem ideje za eno delavnico v šoli - torej, kaj vse pripravite doma za zdrav začetek dneva. Zanimajo me tudi ideje za razne obložene kruhke (z uporabo zdravih sestavin)... Hvala.

clock-img

03.09.2010, 23:19

clock-img

gaya24

pencil-img

944

Za zajtrjk je pomembno da vsebuje sestavljene ogljikove hidrate (polnozrnat, pirin, ržen...kruh), namaz z manj maščobe (becel, lahki sirni namaz, marmelada-po možnosti iz 100% sadja ali med), lahko damo na kruh pusto šunko, piščančje prsi ali ahek sir z manj kot 35% m.m., rezino paprike ali paradižnika ali kumare, lahko namažemo skuto, damo gor tuno ali dimljen losos, pirin namaz, okrasimo s suhimi marelicami ali slivami ali datelji ali olivami. Evo, zdaj pa kombiniraj in boš dobila zdravo obložene kruhke.
Zraven pa spada kozarec mleka ali sveže stisnjen sadni sok. Jaz mojemu user posted image  ob vikendih, ko si privoščimo malo daljše zajtrke, zmiksam pol banane, 1v korenček in 1 jabolko....ima ful rad.

Drugače pa lahko daš pod zdrav zajtrk tudi recimo ovsene kosmiče z mlekom ali muslije brez dodanega sladkorja, ali corn flakes- če je nožno polnozrnat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem