writing-img

Zgodnja nosečnost in kopanje

clock-img

21.09.2007, 17:47

clock-img

lara larissa

pencil-img

204

Pozdravljene,

Mene zanima kako je kaj z kopanjem v toplicah oz v termah v zgodnji  nosečnosti, slišala sem namreč da je vse  prej kot priporočljivo, ima katera kake izkušnje s tem ali ve kaj o tem??- pol prosim za kak nasvet.

Zahvaljujem se za odgovore že v naprej

clock-img

21.09.2007, 17:58

clock-img

gaya24

pencil-img

944

Edino kar ni priporočljivo je to, da ne hodiš v tiste jacuzzi bazenčke v katerih ima voda 40 stopinj al pa še več. Drugač je pa med nosečnostjo plavanje ful priporočljivo.

clock-img

21.09.2007, 18:57

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

Pojdi se kopat kamor hočeš!!!!Jaz sem se kopala v  vodi ,ki je imela najmanj 45 stopinj.otroka ne moreš pregret tako kot nekatere pravijo :))

clock-img

21.09.2007, 18:58

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz ne bi hodila ravno v prevroče bazene, pa tiste tampončke za kopanje si nabavi.

clock-img

21.09.2007, 19:37

clock-img

Pingvinčica

pencil-img

1416

Na tej temi sem jaz zadnjič spraševala o tem. Mogoče ti bo kaj v pomoč.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1871925&mpage=1

clock-img

21.09.2007, 19:48

clock-img

eya

pencil-img

4615

Prav topla voda ni priporočljiva, ker pregrevanje škoduje razvoju otrokovih možgan. V toplicah so lahko problematične razne bakterije v vodi, zaradi katerega lahko stakneš vnetje. Pojdi tja, kjer je kvaliteta vode res ok.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

21.09.2007, 19:59

clock-img

mala pikica

pencil-img

3363

Jaz sem se pač izogibala toplicam. Pa saj verjetno ni težko vzdržati 9 mesecev. Voda bi naj bila lani oporečna v kar 80% slovenskih toplic in term user posted image  Sem nekje slišala, več ne vem o tem. Vnetja sem imela že prej, pa bi ga zdaj lahko še toliko hitreje dobila, pa se predvsem zato nisem in ne hodim kopat.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

clock-img

21.09.2007, 21:05

clock-img

Katy13

pencil-img

1453

Res je, da je plavanje  med nosečnostjo priporočljivo, vendar je tu predvsem mišljeno v čisti vodi. V bazenih je velika verjetnost, da stakneš kakšne glivice ali pa kaj podobnega, kar ni dobro. Tudi jaz sem prebrala, da ni priporočljiva ful topla voda. Sama sem se odločila, da bom teh 9 mesecev zdržala. Drugače pa si nabavi tampone, ki se dobijo, kot ti je že ena napisala. 

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

clock-img

21.09.2007, 22:49

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Katy, kje še danes najdeš čisto vodo? user posted image

Tudi jaz bi se izogibala pretople vode in bazenov. Sem enkrat staknila na bazenu vnetje, na srečo nisem bila user posted image . Ali pa si vsaj tiste tampone za kopanje nabavi.

clock-img

22.09.2007, 10:04

clock-img

scubadiver

pencil-img

2994

Meni sta moj G in en družinski prijatelj ki je tudi G in je totalen flegmatik do vsega, močno odsvetovala kopanje že v navadnih bazenih in oba v en glas sta poevdala, da še sploh pa ne v toplicah. Eno je zaradi vnetij, drugo pa zaradi pregrevanja otroka v termalnih bazenih.
S tem da sem prej dvakrat tedensko hodila plavat v bazen in sta to oba tudi vedela. Pa sta mi oba rekla naj raje neham. Sem pa ful plavala v morju ko sem imela priložnost...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

clock-img

22.09.2007, 15:17

clock-img

Tanayya29

pencil-img

2763

No,jaz pa sem se kopala v toplicah(sicer ne v prevroči vodi),itak je v vodi toliko klora,da vse uniči...
Zato mislim,da če se boš mal kopala sploh ni nobene panike.

Kopanje v nosečnosti je res zelo priporočljivo.Pazi le,da se preoblečeš v suhe kopalke ,jaz pa sem se tudi po vsakem kopanju umila z lactacydom...

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

clock-img

22.09.2007, 19:36

clock-img

naraščaj

pencil-img

1450

Ojla, jaz sem tut okol 14t bla v Banovcih, se kopala, nispem pa šla v ta vročo vodi. Sem se po kopanju stuširala in takoj preoblekla vodod. Sem pred user posted image imela doskrat vnetje, pa ga sedaj v user posted image nimam in ga tut po kopanju nisem dobila. Nisempa uporabila tamponov, ker jih takrat niso mel. No toliko od mene.

Ps.s - mi je pa ful pasal:!!!!!!

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

clock-img

23.09.2007, 10:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.09.2007, 16:24

clock-img

Tinča1

pencil-img

315

Tudi meni je G in vsak naslednji dr. odsvetoval kopanje v toplicah, zaradi kot je že bilo povedano, glivic in bakterij.

Sem pred nosečnostjo bila v Čatežu, ki so kao toplice višje kakovosti, pa sem staknila glivice. Tako, da zdaj definitivno ne grem v klorirano vodo.

Je pa priporočljivo kopanje v morju, katerega sem izkoristila.

Toplicam, pa sem se tudi jaz odpovedala za 9 mesecev. Bom že nadoknadila.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem