IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1
splošni pogoji... nekatere družbe pri rednih kartah omogočajo prestavitev povratnega leta zaradi zdravstvenih težav... to jim poveš itak kasneje, tik pred poletom. pa še na boljše sedeže te dajo...
edino pri zasilnih izhodih ne smeš sedet......
Te karte je treba v naprej rezervirat in so nekoliko drazje. Nobena druzba ti ne bo dala cenovno enako karto, da spreminjas datume, odpovedujes zadnji hip... gre na njihovo skodo. Jaz mam izbrano tako karto (zadnji meseci nosecnosti) in je bilo treba doplacat. Ni neka huda razlika, je pa par evrov. Ce pa imas navadno karto in zadnji hip prestavis let, cetudi zdravstveni razlogi, pa je ta razlika v ceni precej vecja, kaka druzba zahteva celo novo karto.
Dobiti boljsi sedez je pa loterija, nikakor pa ni pravica ob nakupu take karte. Ce je poln avion, ni sans. In ce ne smes ob zasilnih izhodih sedet, pol nimas prav veliko brskat, mogoce se 2-4 sedezi po sredini, ampak so spet rezervirani za dojencke- ker se tam obesijo kosare.
V zacetku nosecnosti ti pa res nobena letalska druzba ne tezi- govora o prvih tednih. Sem ze veckrat potovala z zacetku nosecnosti z razlicnimi druzbami in ne duha ne sluha. So me pa zdaj v 27 tednu ze ob cekingu prosili za potrdilo od zdravnika. Cetudi po njihovih zahtevah na spletni strani, le tega se nisem rabila. In potem se tik ob vstopu na letalo, se enkrat pokazat potrdilo.
Ce pa je nuja, nimas casa klicat na zavarovalnice, pa se velike casovne razlike.... Na tole se ne gre zanasat. Za take stvari se je treba vnaprej pozanimat.
Tudi pri mednarodnih zavarovalnicah je lahko povracilo precej enostavno. Obrazce si povecini sprintas doma in neses s sabo. Tam ti zdravik izpolni, ti prilozis se racun in doma vse skupaj posljes na zavarovalnico. Nekatere zahtevajo pa le racun, ki ga poskeniras in posljes po netu. Ampak ja, spet odvisno katera zavarovalnica- kaka slovenska je najbrz res bolj komplicirana

.