Prejšnji teden sem dobila novo odločbo o višini otroškega dodatka, katerega so mi znižali na podlagi lažnih podatkov, katere sem jim kao podala. Ker so si na davčni pridobili nove podatke, padem v višji razred in mam zdaj 90€ mesečno manj.
Se pa podatki popolnoma ujemajo s tistimi, ki sem jih v vlogi navedla jaz, dodana pa je pozicija na ime najstarejšega sin - DOBIČEK IZ KAPITALA, OBRESTI, DIVIDENDE. Dividend nima, ker je ša premlad za to stvar, prejema le preživnino, imam pa še sklenjeno rentno varčevanje na njegovo ime (za pol, ko bo treba malo več keša za šolanje). Ampak iz tega rentnega varčevanja mi bodo znesek obresti sporočili šele po preteku pogodbe (leta 2009) in takrat bom te obresti morala navajati v obrazce za dohodnino, otroške... Zdaj mi pa niti iz banke obvestila o višini obresti ne pošiljajo, ker je obresti amo 20€ letno. Pa hčerka ima na banki isto varčevanje z istimi zneski in datumi, pa njenih podatkov ni nikjer.
Na davčni mi ne znajo povedati drugega, kot da je to iz banke, na banki pa pravijo, da niso nikamor pošiljali nobenih podatkov. Torej???Od kje so se vzeli??
In zdaj mam 90€ mesečno manj, to je letno kar jurja, pa še za nazaj sem jim zdaj dolžna, saj sem pogodbo prejela lani avgusta, tako da ta razlika znaša nekaj čez 600€ in zdaj dva meseca ne dobim nič.
Iz banke pa tudi nisem dobila domov nobenega obvestila oz. izpiska o obrestih, od koder bi potem sploh lahko prepisala te podatke, ki sem joh po njihovem zamolčala.
No, in zdaj bodi pameten... otroku varčuješ, pa te pol po drugi strani kresnejo