IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
jz sem proti - spet bo neko podjetje z dobrimi vezami na mastno služilo s temi uniformami....In otroci bodo v šolo še vedno nosili svoje iPhone, iPade, slušalke za 130 evrov, torbe za 200 evrov......Brezveze.
edino to je keč.
objavit standarde in kroje za uniforme in potem jih lahko kupiš, daš sešit, naročiš bilokje. tako mora bit.
Mogoče pa so ga mislili dati Aha Muri, ki ima finanče probleme.....in bi ji država dala en posel več....
Drugače pa nisem za uniforme....iz preprostega razloga......uniforme bodo za marsikoga predrage......otroci hitro rastejo in potrebno je kupiti zimsko in poletno uniformo (ne vem kako je z jesenskimi in spomladnimi)....to pomeni vsaj 4 uniforme na leto......in naslednje leto spet znova, ker uniforme otrok preraste.......to ni tak majhen zalogaj, še posebej, če upoštevamo, da je marsikomu težko dati 100 eurov že za otroške potrebščine......in precej otrok zdaj nosi tudi v šolo tudi že nošena oblačila.....
Uniformiranost pa ne bo odpravila razslojevanja......ker že pred vrcem se začne "iskanje prijateljev svojemu otroku"....kjer starš išče družbo za otroka oz. otroke tistih staršev, ki so "mu enakovredni"....in ker je že Ljubljana selo za te snobovske zadeve, je še večje selo zato Murska Sobota ali Celje, kjer se vsi med seboj poznamo.....in mnogo staršev meni, da ni vsaka družba dobra za njegovega sončeka.....
Meni se uniforme zdijo brezvezne....na prvi pogled se res vidi, da bodo kao odpravile razslojevanje......vendar, ko malo razčleniš vidiš, da je so verjetno nepotreben strošek (ker za marsikoga, ki sedaj uporablja nošena oblačila, bodo dejansko velik strošek)......
in glede na to, da ima pri nas vsaka šola že svoje delovne zvezke, da založbe mastno služijo, imam na sumu, da si bo še vsaka šola potem omislila čez čas še svojo uniformo, da bo lokalno šiviljsko podjetje ali prijateljevo podjetje služilo.......da ne omenjam pametovanje staršev, ko bi bile uniforme izbrane....kako kroj ni dober, kako material ni dober, kako ne paše uniforma na otroško telo ipd.......