writing-img

ajdova kaša

clock-img

20.12.2005, 11:24

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Ali se lahko ajdova kaša pripravi kot priloga k mesu (namesto riža, krompirja)?

 
Kako se pa skuha? Enako kot riž, v slani vodi? Kako dolgo?
 

clock-img

20.12.2005, 11:42

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Seveda se lahko. Pa še kako je dobra.
Lahko pa jo pripraviš tako, da prepražiš čebulo in gobe, potem pa gor sipaš kuhano kašo, premešaš in user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

20.12.2005, 18:04

clock-img

Anonimen

Lahko še dodaš koščke slanine, ki jo seveda pred čebulo malo popečešuser posted image

clock-img

13.07.2006, 13:37

clock-img

Ženkica

pencil-img

1075

Punce, dajte mi prosim malček pomagat. Moj mož si je zaželel ajdovo kašo na našem jedilniku, jaz pa nimam pojma kako jo pripravit; npr. v solati, kot priloga h glavni jedi oz. kaj podobnega. Ima morda katera kakšen fajn recept? user posted image

Hvala za pomoč.

Ženkica

clock-img

14.07.2006, 14:37

clock-img

baby baby

pencil-img

101

Mogoče jo lahko pripraviš kot samostojno jed, zraven pa skledo solate.

Ajdovo kašo skuhaš. Na olju prepražiš por, papriko, paradižnik, česen, lahko tudi kocke bučk...Soliš, popraš odstaviš. Nato pa zmešaš lonček skute in kisle smetane, jajca, sesekljan paradižnik .... in vse skupaj preložiš v pekač in pečeš 40 minut na 170 C.

Upam, da bo mož zadovoljen, ni ravno tradicionalna jed iz ajdove kaše, ampak prijetna popestritev z uporabo sezonske zelenjave.

clock-img

14.07.2006, 16:17

clock-img

Anonimen

Jaz jo pripravim ktako kot sem že zgoraj napisala kot prilogo.

Prepražim čebulo, popečem slanino vržem noter kašo, malo zalijem z vodo in potem vse skupaj dušim tako dolgo, dokler ni kaša mehka. Seveda soliš in popraš.

LAhko pa skuhaš juho iz ajdove kaše. Super je, če imaš kaj prekajenega mesa, ki ga skuhaš do mehkega. V juho daš kašo in začimbe (poper, timijan, lovorov list). Čisto na koncu dodaš malo kisle smetane in malo kisa.

clock-img

14.07.2006, 16:23

clock-img

Mala koala

pencil-img

131

Ajdovo kašo lahko uporabljaš praktično enako kot riž. Torej za slane in sladke jedi. Super je kaša z gobami.
Lahko pa kašo skuhaš na pol mleka pol vode, dodaš skuto z rumenjakom, stepen beljak in to v pečici zapečeš. Njami.
Dobra je tudi v solati s katerokoli sezonsko zelenjavo. Skratka obilo možnosti. 
Pa še za tiste, ki gledajo na linijo. Ajdova kaša ima veliko beljakovin in nizek GI.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem