writing-img

albinum?

clock-img

18.01.2005, 12:23

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

živjo punce,
včeraj sem bila na pregledu (37t) in mi je ginekolog poleg ctg-ja v urinu meril še nek albinum :zmeden:?? ali nekako tako. ko sem ga vprašala kaj je to je samo rekel, da preverja zatečenost. ali ima katera bolj podrobne informacije, kaj to meri in predvsem kako se pravilno napiše.
drugače pa je vse OK, se še nič konkretnega ne dogaja v mojem trebuhu :nosecka:.

pobožajte trebuščke in lep dan vsem

ninatj

clock-img

18.01.2005, 14:39

clock-img

Anonimen

Ne albinum ampak albumine - beljakovine.
Torej, meril ti je možno prisotnost beljakovin v urinu, ki, med drugim, povzročajo tudi zatečenost telesa, predvsem nog.

clock-img

18.01.2005, 21:56

clock-img

lubi

pencil-img

51

Albumin je protein (beljakovina), ki drži vodo v žilju. Vse skupaj deluje, ker albumini delajo osmotski tlak- to pomeni da vlečejo vodo k sebi, v žilje. Če nosečnica izgublja proteine - albumine v urinu, kar je možno in se pojavlja v sklopu preeklampsije ali HELLP sindroma, se zaradi izgube tekočine (vode) v zunajžilni prostor pojavijo otekline, najpogosteje se to vidi na gležnjih, goleni.
Se pravi albumini ne povzročajo otekline, ampak normalno je, da nastanek preprečijo z osmotskim vlekom.

a je kej bl jasno?

lp:metulj:

clock-img

18.01.2005, 22:19

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

hvala za pojasnilo.

no test je bil negativen, tako da itak ni skrbi

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem