IZVIRNO SPOROČILO: Tasika
Seveda da bo plačevala več. Po računovodski tarifi cca. 30 eur za obračun brez priprave.
In to ni samo en mesec dela.
Delavca je potrebno prijavit. Predvidevam da bo ena ali dve plačilni listi pred porodniško. Oddati je potrebno dohodninske obrazce. Potrebno je poročati na ajpes. Pa tudi za ZPIZ. In po poteku je potrebo delavca spet odjavit. In izpolnit vse obrazce za nadomestilo na zavodu. Pa verjetno sem še kaj pozabila.
Tako da ne cenit samo svojega dela ampak tudi tuje delo, sploh če ne veste, koliko dela to sploh je.
- praviloma so dejanske cene nižje od računovodske tarife,
- za vpisovanje ničel naslednjih nekaj mesecev verjetno ne rabiš kakšnih posebnih priprav, tako da komot lahko upraviči tudi kakšen velikodušen popust na tej osnovi,
- večino teh obrazcev za prijavo/odjavo delavca lahko mini86 brez večjih težav pripravi sama, saj vzamejo
vse skupaj le kakšno uro časa - sem jih sama večkrat izpolnjevala - in jih delodajalka nato samo potrdi,
- na Ajpes pa res ni potrebno posebno poročanje zaradi delavca, pač se v poročilu podjetja samo spremeni seštevek zaposlenih in število ur v obsegu, kot ga bodo ure od mini86 doprinesle k bilanci podjetja (in posledično se
samodejno spremeni še nekaj podatkov),
- pozabila si na obračun regresa - ta pa bo mini86 tudi na koriščenju porodniške pripadal
Tako da - moja velikodušna ocena je, da je dodatnega dela računovodkinje zaradi tega za največ 5 ur. V celem letu.
Strošek pa maksimalno 100 €.