writing-img

alpsko mleko

clock-img

15.12.2007, 12:57

clock-img

aischa

pencil-img

198

kdaj bi naj začeli otroku dajat alpsko mleko

hčerka ima sedaj 8 mesecev, dojit sva se nehali pred kakim tednom ker noče več, začela sem ji dajat milumil3, ji je dober

imava pa problem ker ima full drugačen čudno peščen kakec in celo ritko vneto je to mogoče od tega mleka.

Anja, 11.04.07, 2140g 45cm

clock-img

15.12.2007, 13:02

clock-img

biga

pencil-img

838

Jaz ji vsekakor ne bi dajala alpskega mleka pred prvim letom zaradi možnosti alergije, odločiti se moraš pa sama. Če ji paše prilagojeno mleko, zakaj ji ga ne bi dajala do takrat? Dokler se deklica dobro počuti, barva blata ni toliko pomembna, saj je tudi ob gosti hrani vseskozi različna.

clock-img

15.12.2007, 13:04

clock-img

Anonimen

Naša je stara 10 mesecev, pa ji še nisem dala KM. Dobila ga bo po enem letu in to ne alpskega, temveč polnomastnega navadnega, prekuhanega, ker alpski ni priporočljiv.

clock-img

15.12.2007, 13:46

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Ja alpsko mleko ravno ni za otroke, še za tastare ni ravno vredu. Če boš začela dajat, potem kupi raje nehomogeniziranega (nima razbitih maščob) in polnomastnega, je samo pasterilizira in ga razredči. Men je zdravnica 1:3 rekla.

Naš v glavnem alpskega ne prenaša (dobi pikice) po tem mleku pa je vse o.k. Je pa slaba stran tega mleka, da ga moraš tedensko kupovat, ker je rok trajanja precej kratek. No jaz sem v naši trgovini ugotovila da imajo vsak četertek svežega in tako potem ni tako hude sileuser posted image .

clock-img

15.12.2007, 13:50

clock-img

Rivi

pencil-img

2299

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Jaz ji vsekakor ne bi dajala alpskega mleka pred prvim letom zaradi možnosti alergije, odločiti se moraš pa sama.

Jaz enako.

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

clock-img

15.12.2007, 14:30

clock-img

katra55

pencil-img

1970

In kaj naj bi bilo z alpskim narobe?

clock-img

15.12.2007, 14:37

clock-img

MADMAX

pencil-img

215

alpsko mleko ni polnomastno d, dati mu, ji moraš če je nuja 3,2 navadno polnomastno razrečeno ali pa domače kravje mleko.

clock-img

15.12.2007, 14:46

clock-img

eya

pencil-img

4615

Alpsko mleko se priporoča šele okoli 1 leta. Če bo šla mala v vrtec takoj po koncu tvoje porodniške, ga bo po vsej verjetnosti kmalu dobila pri zajtrku za pit, zato je seveda fino, da ga uvedeš malo prej, da vidiš, če ga ok prenaša.

Uporabljaj pa tisto s 3,2% maščobe, redči ga samo prve nekajkrat, če ga v redu prenaša, redčenje ni potrebno več.

To mleko je homogenizirano, torej ima maščobne kapljice razbite in je zato dalj časa obstojno. Nekateri trdijo, da te razbite maščobne kapljice lahko povzročijo aterosklerozo pa ne vem kaj še vse, a mislim, da nekih trdih dokazov za to nimajo.

Nehomogenizirano mleko lahko tudi kupiš v trgovini, samo ga je malo težje dobit..tako mleko je npr. Planika, pa škofjeloške mlekarne ga baje tudi imajo.

clock-img

15.12.2007, 14:56

clock-img

Rivi

pencil-img

2299

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

In kaj naj bi bilo z alpskim narobe?

V raziskavah so celo ugotavljali, da obstaja povezanost s pitjem kravjega mleka pred prvim letom starosti in pojavom sladkorne bolezni (tipa I.) pri otrocih....

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

clock-img

15.12.2007, 17:22

clock-img

aischa

pencil-img

198

sem se pri sosedih dogovorila da bom pri njih kupovala domače kravje mleko.

še vedno mi ni jasno je možno da ji dodatek tako ne odgovarja da je dobila čudno peščeno blato in vneto ritko

s čim ji naj ritko mažem ker ima res zlo vneto. prej tega nismo niti poznali. imam nekšno lekarniško mazilo prav za ritko ki ga tudi dobiš v ptujski porodnišnici

Anja, 11.04.07, 2140g 45cm

clock-img

15.12.2007, 20:17

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: aischa
s čim ji naj ritko mažem ker ima res zlo vneto. prej tega nismo niti poznali. imam nekšno lekarniško mazilo prav za ritko ki ga tudi dobiš v ptujski porodnišnici

Če ma vneto ritko, je zakon praška pasta, dobiš jo v lekarni.

clock-img

16.12.2007, 07:02

clock-img

anju

pencil-img

2573

ampak otroci imajo rajši alpsko (z razbitimi maščobami) kot tisto za prskuhat.
se ne spomnite kako se potem tista smetana z vrha po grlu vleče? zaradi tega marsikdo od nas sploh ni maral mleka pitiuser posted image
govorim o alpsko vs. nehomogenizirano, ne o tem kdaj kravje mleko.

clock-img

16.12.2007, 07:59

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

naša ima 8 m. mlečna obroka ima 2x na dan zjutraj in zvečer ji dajem 210 ml aptamila 2. zvečer s piškotki. čez dan pa, če ji naredim čokolino ali gresk, pire,  polento ji naredim pa kar z alpskim. pravijo da ni zdravo ker ima preveč soli in beljakovin ampak zaradi največ 2dcl na dan se ne bom sekirala. kaj pa naši starši, stari starši? kako misliš da so gor zrasli?

clock-img

16.12.2007, 08:08

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Stari smo 1leto, pa mu še nisem ponudila KM. kasneje, boljeuser posted image  

clock-img

16.12.2007, 08:17

clock-img

Rivi

pencil-img

2299

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

pravijo da ni zdravo ker ima preveč soli in beljakovin ampak zaradi največ 2dcl na dan se ne bom sekirala. kaj pa naši starši, stari starši? kako misliš da so gor zrasli?

To je res glede soli in beljakovin, pa še neke pomembne kisline je pa manj....kakšne so posledice tega se pa ne ve .... naši starši pa normalno živijo:)
Če že vseeno raje dajajte polnovredno mleko in ne 1,6 ali celo 0,5%.

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

clock-img

16.12.2007, 08:18

clock-img

Rivi

pencil-img

2299

IZVIRNO SPOROČILO: yvy

To je res glede soli in beljakovin (da jih je več), pa še neke pomembne kisline je pa manj...

v primerjavi z adaptiranim mlekom (sem pozabila napisat).

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

clock-img

16.12.2007, 08:19

clock-img

Rivi

pencil-img

2299

IZVIRNO SPOROČILO: anju

ampak otroci imajo rajši alpsko (z razbitimi maščobami) kot tisto za prekuhat.
se ne spomnite kako se potem tista smetana z vrha po grlu vleče?

Tud jaz ga imam rajši.....user posted image user posted image .

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

clock-img

16.12.2007, 08:22

clock-img

Anonimen

Ne pred dopolnjenim devetim mesecem; takrat ga še ni sposoben prebaviti. Drugače pa od enega leta naprej....

clock-img

16.12.2007, 09:57

clock-img

hariba

pencil-img

1387

alpsko mleko vsebuje konzervanse zato ima daljši rok trajanja in zato za user posted image  ni primerno. Jaz bom po 10 mesecu začela z navadnim prekuhanim.

clock-img

16.12.2007, 11:53

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Okoli 11m sem ji začela dajat tisto mleko za prekuhat (Planika), pa ga ni dobro prenašala in je bruhala po njem. Po nekaj dnevih sem ji dala alpsko in je bilo vse ok.

clock-img

17.12.2007, 10:12

clock-img

ALESSA

pencil-img

229

Jaz pa sem pri hčerki začela z alpskim mlekom 3,5 m.m. pri 9. mesecih, pa je bilo vse OK. Sedaj pri sinu pa bom tudi začela z 9. meseci. Upam, da bo tudi vse OK.

LP

clock-img

17.12.2007, 13:23

clock-img

Barči78

pencil-img

1763

Jaz sem mu začela kuhat na alpskem mleku pri 9,5 mesecih, zaenkrat ga v redu prenaša. Kuham mu polento, pšenični zdrob, zlijem med pire krompir. Pije pa še vedno Milumil 3 vanilija, ker drugega ne mara. Mu bom pa tudi začela kupovat mleko za prekuhat, sam mal me jezi, ker se mi je pri hčerki vedno ves skisal, ponavadi še predno sem ga odprla.user posted image

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

clock-img

28.12.2007, 01:34

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

IZVIRNO SPOROČILO: aischa

kdaj bi naj začeli otroku dajat alpsko mleko

sem slišala da po 1 letu in da 3, 5 obvezno ne manj.

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

28.12.2007, 02:05

clock-img

Anonimen

Kravje mleko lahko povzroci alergije ali baje celo astmo...
Moja user posted image  je stara ze 18 mesecev pa ji se vedno dajam mleko za dojencke in sicer Milumil 3.
Ji pa uvajam navadno mleko preko hrane, kot naprimer pire krompir ali spinaca...Vendar tisto ki ga pije zjutraj in zvecer pa je Milumil 3.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem