writing-img

Aparat za sladoled

  
clock-img

07.04.2011, 20:01

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Ima katera doma?
No ja, verjetno imate... mi lahko katera pove, kaj je dobro da ta aparat ima? Ce povem, da bo to uporabljala ena (najvec dve) osebi, nekajkrat na mesec...! Ni pa silno pomembno da naredi sladoled v nevemkako hitrem casu...?
Cena naj ne bi bila vec kot 50€... any ideas?
Oz. kaj pravite o tem recimo ?

Hvala:)

clock-img

07.04.2011, 21:56

clock-img

valči

pencil-img

2344

Uf,ja,jaz imam eno svetovno mašino,ki sem jo dobila od tašče in je stara več kot 25 let in v sezoni ogromno dela.Danes smo že bananinega naredili in ga več ni.
Vsak dan najmanj eno rundo.Imam tri otroke in druščino,ki ina sladoled radauser posted image Tako da ta mašina je zakon!
Je pa italianska Gelattio super o d Simaca.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

clock-img

07.04.2011, 23:38

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

uuu ste zdaj še meni lušte naredile s to mašinco. Pa še draga niuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

08.04.2011, 00:17

clock-img

DragonLady

pencil-img

166

Lušte mi delate...user posted image  mogoče še kak link oz. trgovina, kjer prodajajo aparate? Sprašujem za štajerski konec...da malemu naredim kak pravi domači sladoled. Ati ga bo pa itak hodil ponoči krast, hehe.


P.S. Aaa...pozna ura, pa sm spregledala link. hvala!user posted image

< Sporočilo je popravil DragonLady -- 8.4.2011 0:19:34 >

clock-img

08.04.2011, 10:53

clock-img

darja.mark

pencil-img

1244

Jaz bi tudi mela tako mašinco. Pa kak recept če bi katera dala tut ne bi bil odveč pomoje user posted image

clock-img

08.04.2011, 11:02

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

Jst bi tudi sladoled doma delala...Smo meli včasih eno tako mašinco, sam je stegnla pete po 2 uporabah...
A je kje kak link? Jst nič ne vidim...user posted image

clock-img

08.04.2011, 13:56

clock-img

pomar*ANČA*

pencil-img

1685

uuu, to pa tudi mene zanima!

clock-img

08.04.2011, 14:01

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

še men še men še men!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

clock-img

08.04.2011, 14:11

clock-img

darja.mark

pencil-img

1244

No evo, pa bojo lah vsi zaprli slaščičarne, sladoljed se bo od zdej naprej delal doma user posted image

clock-img

08.04.2011, 14:24

clock-img

Tanja55

pencil-img

1381

IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA*


pa še full receptov...



A bos delila se te pliz user posted image mene zanimajo zlasti recepti in cakam Ronjo, da se javi na tejle temiuser posted image

clock-img

08.04.2011, 14:30

clock-img

pomar*ANČA*

pencil-img

1685

clock-img

08.04.2011, 14:44

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Ker iščeš cenejši sladoledar, je možno samo takega, kjer daš posodo oz. vložek v zmrzovalnik in potem ven, da aprat v njej zmeša maso, k isproti zmrzuje. Pri tej je dobro pazit na naslednje stvari:
- Pazi, da je dober teflon na posodi, če bo teflonska posoda
- Meni je bolj všeč, če se cela posoda da v zmrzovalnik kot če ima aparat posebej posodo in vložek, čeprav taprva varianta zasede več prostora v zmrzovalniku. Ampak tudi sladoled prej in boljše naredi. Če se posoda ne more dovolj ohladit (torej če je samo hladilni vložek ali pa če ima tanke stene glede na prostornino), se bo že segrela vmes, predno bo sladoled res lepo trd. Navadno je pri teh aparatih itak tako ,da je treba na koncu dat sladoled še malo v zmrzovalnik, če hočeš, da je dovojl trd, da lahko delaš iz njega kepice. Je se ga pa lahko seveda takoj, samo je bolj "slushy".
- Naredil bo vsak sladoledar sladoled v cca pol ure, ker potem se bo posoda že preveč segrela in ne bo več zmrzovala sladoleda. Tako da če po pol ure ni, ga daš v posodo in v skrinjo in to je to.
- Moč motorja je pri kuhinjskih aparatih navadno merilo, vendar je dostikrat pri teh stvareh šibki člen izdelava in materiali raznih lopatk (beri ena poceni plastika v veliki večini primerov - celo pri boljših mašinah - moja mašinca sama zmrzuje in je stala 5x toliko kot tvoja bodoča, pa je lopatka vseeno hitro šla - res pa da delam sladoled res pogosto).
- Na splošno vzami rajši takega z manjšo kapaciteto, ker navadno delajo boljše - sladoled se res vsaj malo strdi, ne pa da je sama voda. Računaj, ad sladoled večinoma delaš v toplem vremenu in se bo posoda segrevala od okolice, ne samo od mase, ki si jo not vlila. KO boš delala sladoled, daj sladoledarja na tla, ker je tam najhladneje in če imaš klet ali kako hladno shrambo, nesi tja in tam vključi.
- Sicer so pa vsi ti "s posodo za v skrinjo" precej podobni, tudi ta, ki si ga dala, zgleda čisto ok. Za tvoje potrebe čisto zadosti. Za moje pa je še na morju glih komaj, hehe (ja, dejansko sem kupila eno to mašinco za na vikenduser posted image , doma mamo pa taboljšega). Samo jaz sem usekana na sladoled in se komot spravim naredit 6 vrst sladoleda hkrati in jih potem drugo za drugo zmrznem, tega mi pa tak ne omogoča, ker mora bit posoda vsaj 24 ur na hladnem
- Še en nasvet glede te posode: pomij jo takoj, ko sladoledar neha delat, dobro obriši in še hladno daj v zmrzovalnik. Piše sicer, da počakaj, da se do konca odtaja, pa potem pomij, ker je to lažje, ampak se da umit tudi prej in tako bo posoda veliko hitreje spet pripravljena na nove sladoledne dogodivščine - sicer moraš včasih čakat celo 2 dni! Kar je pa čisto preveč, moraš priznatuser posted image .
- Na splošno ni pametno kupovat aparatov z znamkami Barbi, hello kitty ipd... ker je treba vedet, da je proizvajalec toliko in toliko moral plačat za to, da lahko to znamko da na svoj izdelek - kar pomeni, da je ta denar privarčeval drugje-.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

09.04.2011, 16:16

clock-img

katjandraž

pencil-img

1238

Lani so imeli takega, kjer daš posodo v zamrzovalnik v Hoferju. Bil je poceni, ampak se ne spomnim več točno. Mi smo ga imeli, vendar je en dan "odplesal" s pulta, se izpulil iz vtičnice in se na tleh razbil. Nesla sem ga nazaj, kjer so mi brez težav vrnili denar. Ne vem, kaj je bilo krivo, mi je bili pa žal, ker je bil sladoled res dober.
Še nekaj prijateljic ima Hoferjevega in so zelo zadovoljne. Najbrž ga bom letos spet kupila v Hofreju, če ga bodo imeli.

clock-img

11.04.2011, 00:51

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Uf,ja,jaz imam eno svetovno mašino,ki sem jo dobila od tašče in je stara več kot 25 let in v sezoni ogromno dela.Danes smo že bananinega naredili in ga več ni.
Vsak dan najmanj eno rundo.Imam tri otroke in druščino,ki ina sladoled radauser posted image Tako da ta mašina je zakon!
Je pa italianska Gelattio super o d Simaca.



valči, ampak simac je huda mašina od 350€!
http://www.espressocoffeeshop.com/store/product667.html

tok ste me namešale s tem - zdaj sploh ne vem katera mašina je ok in katera je bolj hojladri..

clock-img

11.04.2011, 09:04

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Hmm.. hvala za odgovore?:)

Zdj nisem vec prepricana kaj in kako, tako da, kaj je zdj pomembno?:)
-dober teflon (ce smo ze pri tem, kaj je to dober teflon?:D)
-boljse manjsa, kot vecja kapaciteta
-ce je mozno, je dobro da ima dve posodi
-kaj se, kaj se?;)

Drugace pa bo aparat kupovala moja mama zase, tako da garantirano ne bo Hello Kitty ali podobno:D

clock-img

11.04.2011, 10:01

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

men se zdi, da je pomembno tudi tole:

- ali hočeš samo en gumb in ti sladoled naredi in shladi (ma mini hladilni sistem not in jih lahko uporabljaš tudi kot hladilno posodo za pijačo poleti)
- ali pa moraš posodo prej dat hladit v hadilnik in ti mašina potem sladoled samo zmeša v pravo konsistenco in potem spet v hladilnik (ta nima hladilnega sistema)

a mam prav?

clock-img

11.04.2011, 10:29

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

men se zdi, da je pomembno tudi tole:

- ali hočeš samo en gumb in ti sladoled naredi in shladi (ma mini hladilni sistem not in jih lahko uporabljaš tudi kot hladilno posodo za pijačo poleti)
- ali pa moraš posodo prej dat hladit v hadilnik in ti mašina potem sladoled samo zmeša v pravo konsistenco in potem spet v hladilnik (ta nima hladilnega sistema)

a mam prav?



Glede na ceno, ki sem jo js postavla... mislim da imam samo moznost posode, ki se jo postavi predcasno v skrinjo...

clock-img

11.04.2011, 11:27

clock-img

ronja

pencil-img

15289

-dober teflon (ce smo ze pri tem, kaj je to dober teflon?:D)


Tak, ki se ne spraska takoj. Dovolj trden in dovolj na debelo nanešen, skratka.

POsode je včasih možno posebej dokupit, da bi prodajali že takoj z dvema v slo. še nisem zasledila, samo na netu.

mateyka, res je: če hočeš, da ima sladoledar vgrajen zmrzovalnik, da sam hladi, ga ne dobiš pod 250€.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

11.04.2011, 11:33

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

ronja hvala ti... sm vedla da bos ti pravo mesto za odgovore;)

Ko ga kupi, porocam rezultate;)

clock-img

11.04.2011, 18:44

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
mateyka, res je: če hočeš, da ima sladoledar vgrajen zmrzovalnik, da sam hladi, ga ne dobiš pod 250€.



kaj pa teli - te majo tud neko hlajenje pa niso norih 250 ojrov?
http://www.mimovrste.com/artikel/3780041528/q=sladoled/aparat-za-izdelovanje-sladoleda-nemox-gelato-mio
glej:
Lahko vam služi tudi kot posoda za hlajenje vseh vrst pijač ali posoda za led. Hladi pri temperaturi -18 stopinj C.
Temperaturo -10 stopinj C posoda ohranja 2 uri.

clock-img

16.04.2011, 11:26

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Hmm... a bi bla katera tok dobra, da bi mi napisala en recept za sladoled z jogurtom? Naj bi bil brez sladil... samo preproste reci, recimo s sadjem... Js namrec nimam pojma kaj dati not:)

Si je mama sposodila za enkrat ta aparat, ampak je gospa zgubila knjizico z recepti:S

Hvala:)

clock-img

17.04.2011, 12:11

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Hehe, mateyka, saj vidiš, da ima tisto posodo za v hladilnik (debele stene, bikast izgled...user posted image ). Jasno, če posodo prej zmrzneš, ti lahko še 2 uri hladi pijačo, če češ. To je samo marketinška forauser posted image . Če hočeš takega, ki sam zmrzuje, mora met not kompresor, to je tako kot če bi imela mini zmrzovalnik - to vidiš, ker je težek ko bik, pa ob strani ima reže in veliko večji je od tehle.

Freya, če delaš jogurtov sladoled, uporabi polnomastni jogurt - to je prvo pravilo - sicer bo sladoled trd ko kamen. pa navadno je treba dat zraven še smetano, če hočeš, da je bolj mazav. Jogurtovi so dobri, samo če bo samo sadje in jogurt, brez sladkorja in brez smetane, bo v vsakem primeru sladoled, ko bo do konca zamrznjen, trd - ker sladkor in maščobe višajo ledišče, prav tako alkohol.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

17.04.2011, 12:42

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Freya, če delaš jogurtov sladoled, uporabi polnomastni jogurt - to je prvo pravilo - sicer bo sladoled trd ko kamen. pa navadno je treba dat zraven še smetano, če hočeš, da je bolj mazav. Jogurtovi so dobri, samo če bo samo sadje in jogurt, brez sladkorja in brez smetane, bo v vsakem primeru sladoled, ko bo do konca zamrznjen, trd - ker sladkor in maščobe višajo ledišče, prav tako alkohol.



Mogoce te prosim prevec, ampak js o tem sladoledu nimam pojma:D Ti si za teksne stvari ekspert... torej, je v tem primeru pomembno razmerje med jogurtom in smetano?
Ves mogoce za kaksno stran, kjer so taksni recepti? Hvala ti;)

clock-img

17.04.2011, 12:54

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

tukaj sta 2 recepta za jogurtov sladoled iz kulinarike.net:


Jogurtov sladoled z breskvami ( iz knjizice 50 idej- Ledene sladice)
400 g polnomastnega jogurta
400 g svezih breskev ali 300 g iz kompota (lahko drugo sadje, meni je super z visnjami)
2 dl mleka
180 g sladkorja v prahu (lahko manj)
1,5 dl smetane
sok limone
po zelji: 80 g kandiranega sadja
Sadje zmiksamo in dodamo limonin sok. V kozici segrevamo mleko, jogurt in smetano. Pri 85˙C dodamo sladkor in odstavimo. Vmesamo breskovo kaso in kandirano sadje in popolnoma ohladimo. Nadevamo v strojcek za sladoled za 40 min ali damo v zmrzovalnik (veckrat premesamo).


Jogurtov sladoled z marelicami in kardamonom (iz knjige Ice Cream!) - malce indijski priokus
500 g svezih marelic
200 g sladkorja
200 ml vode
3 kardamonove stroke -strte (ce vam kardamon ni vsec, to preprosto izpustite)
sok 1 pomarance
400 ml grskega jogurta (ali drugega gostega polnomastnega jogurta)
Zmesatej zmiksane ali sesekljane marelice, sladkor, vodo, kardamon in pomarancni sok. Zavrete in malo dusite (8- 10 min). Odstranite kardamon in ohladite. Mesanici dodajte jogurt. Nadevajte v strojcek za sladoled ali v zmrzovalnik (veckrat premesajte).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem