writing-img

aptamil v hladilnik?

clock-img

10.03.2009, 16:22

clock-img

jasminčika

pencil-img

103

lp. zanima me, če katera ve, ali je res, da lahko ostanek pripravljenega aptamila shranimo v hladilnik in ga porabimo kdaj drugič. Prijateljica mi je povedala, da v celju na pediatriji tako delajo. baje je uporaben še 24 ur po pripravi? Men se zdi to zelo nenavadnouser posted image

clock-img

10.03.2009, 16:24

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

V Lj P tudi pripravijo v stekleničke (sicer Bebo, pa itak je isto) in dajo v hladilnik. Uporabit je treba v 24-ih urah.

clock-img

10.03.2009, 16:41

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Ja, samo jaz ne bi shranjevala tistega, kar je pustil, ker ni mogel vse pojest. Narediš lahko posebej in daš v hladilnik, ostanke pa raje zlij vstran

clock-img

10.03.2009, 18:01

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ja, samo jaz ne bi shranjevala tistega, kar je pustil, ker ni mogel vse pojest. Narediš lahko posebej in daš v hladilnik, ostanke pa raje zlij vstran

V čem je pa razlika če daš v hladilnik tisto kar je user posted image  pustil ali pa če posebej pripraviš in daš prav tako v hladilnikuser posted image

Jaz sem dala v hladilnik če je zvečer kaj pustil in porabila takoj zjutraj.

< Sporočilo je popravil botrca -- 10.3.2009 18:02:15 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

10.03.2009, 20:14

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Baje je velika razlika, saj med sesanjem oz cuzanjem in pol še med shranjanjem na flašo pridejo bakterije, ki se hitro razmnožujejo. To sem prebrala, kaj pa je v praksi pa itak vsak zase ve kolk škodi oz če ne škodi. Piše še, da bi se naj tako mleko, ki ostane popilo čim prej, torej v 1-2 urah.

Vendar če se gre nekdo neko hudo steriliziranje oz vsakodnevno prekuhavanje flaš, pol ne vem zakaj bi umazano (že uporabljeno v ustih, otipano v rokah) flašo dali v hladilnik in pustili, da se te bakterije samo še bolj razmnožijouser posted image user posted image

clock-img

10.03.2009, 20:18

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Nikoli nisem tega delala, ker tako drag pa tudi ni Aptamil oz se ga pripravi hitro, ne vem zakaj bi delala svežega in ga dala v hladilnik.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

10.03.2009, 20:28

clock-img

jasminčika

pencil-img

103

jaz ga tudi ne shranjujem. tako ali tako približno vem koliko moj otrok poje. ponavadi ga ostane tako malo, da se mi ga ne splača shranjevat. me je pa zanimalo, če je to res, ker sem prvič za to slišala.

clock-img

11.03.2009, 08:04

clock-img

Ryssa

pencil-img

1026

Jaz ne bi shranjevala, sploh pa 24 ur. Že če 1 urco pustim mleko v flaški (oziroma ostanek) tako smrdi, ko grem prat stekleničko.
Je pa (vsaj za mene) lažje, če imam vodo v termovki in tako naredim mleko, brez pogrevanja.

clock-img

11.03.2009, 11:22

clock-img

dushka

pencil-img

254

Mleko shraniš v hladilnik. Ko ga potrebuješ, ga vzameš iz hladilnika in pogreješ. Če dojenček ne spije vse ga vržeš stran. Ne smeš ga ponovno pogret, ker je potem mleko pokvarjeno. V hladilniku ga lahko shranjuješ 24 ur.

clock-img

12.03.2009, 07:31

clock-img

nežka

pencil-img

289

Jaz ga nisem nikoli shranjevala. Kar ni popil, sem zlila stran in naslednjič vedno naredila svežega.

clock-img

12.03.2009, 08:32

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Vedno pripravim sveže mleko, nikoli ga ne shranjujem. Ko sva bila zadnjič 1 dan v KC na opazovanju zaradi buške, so nam dajali mleko, shranjeno v hladilniku, ki so ga na nekaj ur prestavili v grelnik - če je bilo takrat, ko je bil otrok lačen, že prehladno, si ga pa v mikrovalovki pogrel. Nika je tako grdo napenjalo, da sem prepričana, da je bilo krivo mleko.user posted image   Ko sva prišla domov in je spet začel piti sveže pripravljeno mleko, je bilo spet vse ok.

clock-img

12.03.2009, 08:36

clock-img

hijenca

pencil-img

4217

Jaz nisem nikoli shranjevala AM v hladilniku. Postano mleko ima čisto drugačen okus kot sveže pripravljeno. Kakšno mleko, pa so nam dali v porodnišnici, pa ne vem, tam nisem mogla izbirat.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

clock-img

12.03.2009, 08:46

clock-img

angel_rebelde

pencil-img

705

Nikoli ga nisem shranjevala. Če že, sem svoje mleko shranjevala v hladilnik ja, ostanke Aptamila pa nikakor!

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

clock-img

12.03.2009, 08:59

clock-img

mumu

pencil-img

806

Aptamil sem si vedno pripravila za 24 ur, ostankov pa nisem nikoli pogrevala, vse sem zlila stran pa tudi če je bila polna steklenička.

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem