writing-img

banjica ali vedro

clock-img

25.06.2007, 12:39

clock-img

TheAngel

pencil-img

241

Zanima me kakšno je vaše mnenje - ali banjico ali vedro Tummy tub oz Bebe Jou?
Kaj je boljše za otroka?

HVALA za vsak nasvet

Kako lepo je biti v troje...

clock-img

25.06.2007, 12:55

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Mi že od samega začetka uporabljamo banjico in mali res uživa med kopanjem. Še posebej zdaj, ko je malo večji, lahko veselo čofota z nogicami.

clock-img

25.06.2007, 12:57

clock-img

eya

pencil-img

4615

Mi imamo tudi banjico. Je dalj časa uporabna kot vedro. Čebriček je pa fajn, če se mali boji vode, ker ima tako boljši občutek zavetja.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

25.06.2007, 13:04

clock-img

Anonimen

Uporabljali banjico.

Takrat še vedela nisem, da obstaja čebriček. Kaj je bolje? Pojma nimam. Če otrok uživa v vodi, je bolj ali manj vseeno, če se pri tem joka, bi jaz poskusila z obojim.

clock-img

25.06.2007, 13:05

clock-img

TheAngel

pencil-img

241

Potem bi bilo vedro uporabno le prve 3-4 mesece ko je še ves svet "nov" in velik za malega? Pa potem v banjo...
Ali pa bi mu s tem samo strah nakopala pa potem še v banjo ne bi hotel...
Gledala sem filmček na dpletni strani do vedra - je mali notri res kot v trebuhu - na tesnem. Komaj da pobrca. Je pa res nekako "varno zavetje".

Kompliciranje na malenkostih ampak kaj ko jim le dobro hočemo. Sploh ko je prvič ...

clock-img

25.06.2007, 13:49

clock-img

žarnica

pencil-img

706

mi smo kupili tummytub, pa nekako nisva znala hčerke dat noter. Nevem,sva se bala,da jo ne bova prav prijela in bo kaj narobe.user posted image Tako,da smo od začetka uporabljali banico in sedaj jo bomo tudi.

clock-img

25.06.2007, 14:48

clock-img

fricka

pencil-img

751

Mi smo imeli oboje, vendar je v čebričku bolj uživala. Smo pa kmalu začeli uporabljati ta veliko banjo.

clock-img

25.06.2007, 15:22

clock-img

TheAngel

pencil-img

241

Kot kaže bo najbolje oboje pa bo čas pokazal.
HVALA vam

clock-img

25.06.2007, 18:30

clock-img

mamuška

pencil-img

758

Imelli  banjico in kopanje je bilo muka ježeva. Jok in dretje, jok in dretje. Potem je ati prinesel "cvetlični lonec" in to je bilo pri 4 mes prvo kopanje, ki je minilo brez živčnega zloma.  Sin je bil zelo velik dojenček, rojen s 4,5 kg in 56 cm, pa smo ga uporabljali do 7. mes brez problema. Tudi v drugo ga bomo.

clock-img

26.06.2007, 12:42

clock-img

tonja

pencil-img

1112

Pa lahko v čebričku umijete vaše dojenčke?
Nam so ga v materinski odsvetovali ravno zaradi tega pa mi je bilo kar nekako logično, da poleg dojenčka težko še zrineš roko not.
Pa odsvetovali so nam ga tudi zaradi tega, ker je voda tako globoka in če ti zdrsne pade v velik globljo vodo kot v banjici.

clock-img

26.06.2007, 12:52

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Tonja, jaz nisem imela problemov. Je pa res, da še nisem srečala babice, ki bi ji bil čebriček OK user posted image user posted image user posted image
Kako pade v večjo vodo, prvič moraš res pazit, da ti ne zdrsne, drugače pa nima kam pastuser posted image user posted image user posted image itak se čebrička, lebi na svoji ritki user posted image user posted image user posted image - glave mu pa itak ne šamponiraš kot nor. 1x mesečno mogoče, spereš pa kamot z rokavico.

clock-img

26.06.2007, 13:51

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Čebriček.
Ko je pri nas prišla patronažna na prvo kopanje jo je tudi skoraj kap, na koncu pa je priznala, da tako mirnega in tihega otroka (naša v čebričku ni nikoli jokala) pri kopanju še ni imela. Je pa moja babi komentirala tale čebriček, ko ga je prvič videla - Ja, v takšnem sem pa jaz svoje otroke kopala, samo da je bil lesenuser posted image user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

26.06.2007, 13:52

clock-img

Anonimen

jaz sem imela banjico.

clock-img

26.06.2007, 17:01

clock-img

tonja

pencil-img

1112

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Je pa moja babi komentirala tale čebriček, ko ga je prvič videla - Ja, v takšnem sem pa jaz svoje otroke kopala, samo da je bil lesenuser posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

clock-img

26.06.2007, 17:23

clock-img

TheAngel

pencil-img

241

Čebriček zmaguje.
Kaj bo pa babci pasalo me pa niti ne zanima... heh da bomo le mi veselo čofotali.

Meni se pa zdi da ti dlje pa hitreje lahko zdrsne v banjici. Nimam izkušenj s kopanjem (še) ampak tako po predstavah.... Namiljen da kar spolzi ko ribica. V čebričku pa nima kam.

clock-img

26.06.2007, 17:27

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Pa da se ne boš ustrašila sprva babice -> meni je babica ene 3x rekla, da se prva 2meseca otroka kopa v banjici. Potem sem malo prečekirala RR user posted image user posted image , pa sem videla, da se novorojenčka da zelo lepo kopat v čebričku. In se nisem dala. Pa mi je pokazala, kako se ga tam kopa. Kolegica je prva 2m vedno mogla met partnerja zraven pri kopanju v banjici, mi2 pa sva ful uživala v čebričku, in sem ga zmogla kopat tudi sama. Pri miljenju (tam pa tam) pa je pomagal ati.

clock-img

26.06.2007, 18:09

clock-img

polona2

pencil-img

2144

Čebriček Shantala, rojstva dalje. Patronažna je bila navdušena, ker je imela s kopanjem v čebričku izkušnje že od prej. Potem smo ga uporabljali 14 mesecev, otrok je vedno užival.

clock-img

28.06.2007, 20:41

clock-img

mamuška

pencil-img

758

Čebriček je v osnovi bil namenjen nedonošenčkom ravno zato, ker je neprimerno bolj varen od banjice, samo navodila je treba upoštevat. Pa otroček je skrčen, kot je vajen iz maternice. Ne vem, kakšne imate ve, mi imamo na straneh točno označeno, do kam sme segat voda pri določeni teži otrok. Pri 3 kg - do sem in je oznaka, pri 4 kg malo dlje ,spet oznaka itd.  Naš je primeren do 1o kg. Če spoštuješ te oznake, otroku voda nikoli ne sega dlje kot do vrh ramen, glavo pa nasloni na rob ali pa mu jo na samem začetku opiraš. Mi smo "žajfali" samo 1 x tedensko in smo v tem primeru kopali v kopalnici in ga po končanem miljenju splaknili pod nežnim tušem, na katerega smo nataknili rokavico za umivanje. 

clock-img

29.06.2007, 18:23

clock-img

malecka_mateja

pencil-img

3791

jaz ti toplo priporočam tega čebrička kaj si napisala!ker od tommy tuba je ful manjši in ga boš dosti manj časa uporabljala!v tem bebe you pa ga lahko kopaš not nekje do 14-18 mesecev!pa ful je ok ker je večji in komot ko glavice še ne drži daš roko zraven!pa mu glavico polsaš!user posted image user posted image user posted image jaz sem za čeber!mi smo meli prvo kopanje v banji in je tako tulila potem drugo v čebru in je ful uživala in še zdaj!ko sedaj glavo sama drži je še bolj zabavno!user posted image user posted image user posted image

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

clock-img

29.06.2007, 22:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.06.2007, 23:07

clock-img

TheAngel

pencil-img

241

Evo zmagal čebriček. V materinski šoli je patronažna rekla, da njej je vseeno, da od otroka odvisno pa da naj oboje preizkusimo. Torej bom kupila čebriček. Če bo nujno pa banjico še vedno lahko dokupim. Za banjico pa je rekla da vsekakor z nikakršnimi kalupi le navadno banjico.
Pa mislim tako praktično se mi zdi bolj čebriček - manj vode, lažje zliješ v WC vodo (da ne dviguješ pretežko pa še ne pretaka se sem ter tja pa guga pa poliva pa...) pa miliš res 1 X na teden. Laho tudi kot so nam pokazali na mizi pa v čebričku potem le splakneš. Se mi zdi simpatičen postopek.
Praksa pa bo na koncu povedala svoje.

clock-img

30.06.2007, 15:33

clock-img

Anonimen

mi smo kupili banjico in čebriček, pa smo čebriče samo 1x uporabljali, ker je bil vsaj meni tako neroden, da joj, pa otrok ne morem iztegniti ne nogic ne rokic, pa skoz je neka dol polzel...user posted image

clock-img

01.07.2007, 20:14

clock-img

lunca2

pencil-img

2265

Tudi mi uporabljamo banco, se mi zdi veliko boljša od vedra. Pomoje je lažje umiti v banci kot v vedru. V tistem je meni prav smešno, čeprav je nekaterim boljše tam umivati. Jaz vedno pravim kakor kateremu odgovarja.user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

clock-img

01.07.2007, 21:13

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem