writing-img

beseda difuzen

clock-img

02.10.2005, 21:35

clock-img

Anonimen

... kaj naj bi pomenila gre pa za mikrokalcinacije. (rak dojke npr.) user posted image

clock-img

02.10.2005, 21:39

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Fajn bi bilo cel tekst imeti. Difuzen bi lahko bil prehoden.. Odvisno od konteksta..

clock-img

02.10.2005, 21:49

clock-img

Anonimen

evo povzetek gre za mikrokalcinacije difuzne lokaliziraneuser posted image

clock-img

02.10.2005, 22:09

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

mikrokalcinacije

Gre za izločanje kalcijevih soli v tkivo, lokalizirane pomeni da so lokalne, difuzne pa pomeni da so si verjetno vrtle pot v zdravo tkivo. Tukaj je bolj medicinska razlaga:

http://www.onko-i.si/bolezni-dojke/BD5C2A.htm

clock-img

02.10.2005, 22:26

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Meni beseda, če ne gledam konteksta pomeni - odbijajoče, razpršeno, pronicljivo na vse strani

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

03.10.2005, 07:14

clock-img

tina_klementina

pencil-img

72

Izraz difuzen pomeni, da so ta kopičenja kalcija tako na gosto posejana v vzorcu, npr. novotvorbi, da praktično ne moremo reči kje se eno tako nakopičenje konča in začne drugo. 

primoza- izraz difuzen ne pomeni, da so si vtrle pot v zdravo tkivo, to bi pomenil izraz infiltrativen ali invaziven.

clock-img

03.10.2005, 07:39

clock-img

asso

pencil-img

3700

razširjen

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

03.10.2005, 11:24

clock-img

beti 1

pencil-img

1684

V medicini izraz difuzen ponavadi pomeni, da je neka stvar več ali manj enakomerno porazporejena po opisovanem področju. V tvojem opisu, mi še malo manjka, saj kar je difuzno je le težko lokalizirano. Če rabiš bolj natnčno razlago mi lahko pošlješ na privat.

clock-img

03.10.2005, 11:35

clock-img

Anonimen

Mikrokalcinacije-so največkrat znak benignih sprememb,vendar pa gručaste mikrokalcinacije lahko predstavljajo edini ali enega od znakov raka.
Difuzne-pikčaste.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem