IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
po glavi mi skačejo nerazumljive stvari.
Ne bom se spuščal od kje te misli in zakaj se jih ne moreš znebiti, čeprav se jih da znebiti res enostavno. Zato ti bom povedal samo rešitev.
V bistvu doživljaš napad strahu. Edino kar pomaga proti strahu je to, da se mu odločno upremo. Odločno zato, ker se bo strah stalno in stalno poskušal pojavljati. Ravno zato odločne, ker moraš znova in znova se proti njemu upreti.
O možnih variantah razmišljaš samo zato ker ti to daje navidezno možnost kontrolirati situacijo. V resnici kontrole nimaš in je ne moreš imeti. Vedno bolj ko se ukvarjaš z variantami, vedno večjo kontrolo nad možnimi situacijami naj bi imela, a v resnici se samo veča in utrjuje strah.
Zato odločno, ker ti ukvarjanje s strahom daje prikrito OBLJUBO kontrole, v resnici pa strah samo raste.
To je čisto običajen vzorec napada. Pomembno je le to, da prepoznaš prazno obljubo in se zato strahu upreš. S tem odrežeš dotok hrane s katero se strah hrani. In ker hrane ni, tudi strah kmalu umre. Vendar predno umre te bo na mnogo načinov poskušal prepričati (prevarati) da je potreben.
Upreti. Kako? Ja enostavno na silo prenehati o tem razmišljati. Celo v mislih si lahko rečeš, prepoznala sem te, ničesar dobrega mi ne prinašaš. S teboj se več ne bom ukvarjala. Rajši se bom ukvarjala s stvarmi, na katere lahko vplivam. Odnos z otroki, partnerje, starši, sosedi...
Namreč strah ni samo da pride do prevare. Enako ne moreš vplivati na prometno nesrečo. No, ja. Lahko. Do neke mere lahko vedno vplivaš s svojim delovanjem, nikakor in nikoli pa ne moreš vplivati s stalnim premišljevanjem o prometni prometni nesreči. S tem si jo lahko le prikličeš.
Je pa vsekakor težje, če svoje resne skrbi, na katero ne moreš vplivati, ne moreš predati tistemu, ki o življenju odloča. Potem se moraš upirati čisto sam.