writing-img

boleča hrbtenica

clock-img

22.11.2007, 20:50

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Pozdravljene mamice, mene pa zanima ali je še katero bolel zgornji del hrbtenice. Moja dojenčica je stara 2 meseca, čez dan bolečin ne čutim, ponoči pa me tako zelo boli hrbtenica, da se komaj obračam. Zdaj pa se vprašujem ali je to od dojenja, previjanja in nasploh od nepravilne drže.

clock-img

22.11.2007, 20:52

clock-img

*erika*

pencil-img

938

a te je v nosecnosti tudi bolelo?mene je od 6 meseca nosecnosti zelo bolel kriz,in zdaj 3 tedne po porodu me se zmerj na cajte tko zaboli da nemorem niti vstat

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

clock-img

22.11.2007, 20:55

clock-img

december06

pencil-img

624

Ja tudi mene je malo zagrabilo v zgornjem delu hrbtenice in tudi v spodnjem delu hrbta. Mislim, da je posledica dvigovanja in nošenja malčka. Zagotovo pomaga malo telovadbe z rokami in vratom.

clock-img

23.11.2007, 09:03

clock-img

Mojc

pencil-img

143

Po moje je kar vsako navadno smrtnico po rojstvu otroka bolela hrbtenica. Z navadno smrtnico mislim tiste, ki nismo bile športno maksimalno do konca aktivirane. Žal v času nosečnosti mišice zelo ohlapijo. Šok telesa, ko mora potem ure in ure nositi otroka, ga držati za mamo v popolnoma nemogočih telesnih držah, je nedvomno velik. Potem so tukaj še napete vratne, ramenske mišice, ki prispevajo svoje k bolečini.

Kako bolečina mine? Ja, sčasoma se telo res navadi in lahko ti bo bolje. A edini pametni recept je - telovadba. Žal ne gre brez nje. Obvezno si moraš jačati mišice. Za sprostitev pa priporočam masažo (lahko je izvaja karuser posted image ) in savno. Meni je krasno pomagalo, ko sem začela hoditi na pilates. In to ne zgolj za hrbtenico. Celotno telo se je popravilo in pridobilo na izgledu, čvrstosti.
Še vedno pa ne morem brez masaže, ker imam trde mišice v ramah in vratu (posledica dojenja, spanja z malčkom, ipd.).

clock-img

23.11.2007, 09:44

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Verjetno vsako to malo boli, ker na enkrat imaš čisto druge gibe, ko nosiš dojenčka.

clock-img

23.11.2007, 09:47

clock-img

ger06

pencil-img

111

ja tudi jaz imam bolečine v zgornjem delu hrbtenice, bolj kot v križu. Moja punčka je tudi zelo pridobila na teži, stara je 4,5 mesece. Problem je po moje v nepravilni drži med dojenjem, previjanjem. Bo treba res začeti delati vaje za krepitev hrbtnih mišic. Pri nas imam še problem, ker nikakor noče zaspati drugače kot v naročju in z zibanjem, ima katera kakšen nasvet glede tega?

clock-img

23.11.2007, 20:37

clock-img

Sisy

pencil-img

6750

dobrodošla  klubu bolečih hrbtenic user posted image  To je od dvigovanja in nošenja tamale...normalno,sej prej nikol nisi petkilskih uteži okol prenašala kajne user posted image  in to je seveda nekaj novega za tvojo hrbtenico....user posted image

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

clock-img

23.11.2007, 23:09

clock-img

simona76

pencil-img

255

Se pridružujem. Tudi mene boli... so dnevi ko bolj in dnevi ko malo manj. Nekaj časa je bolelo ko user posted image , pa sem dala gor kozmodisk, pa je malo pomagalo.

clock-img

23.11.2007, 23:18

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

ja,me boli ,ker nosim malega od jutra pa do zdaj sem ga nosila na rokah user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem