IZVIRNO SPOROČILO: Akilene
Mislim - a naj bomo me, ki smo v bolniški v hiši zaprte? Pa to ni normalno in niti najmanj ne zdravo! Sem v bolniški od samega začetka, si niti pod razno ne predstavljam, da bi s svojimi težavami sedela 8 ur v službi. Jasno pa je, da je treba v trgovino, na pošto, si kupit kaj za oblečt (če ne sebi pa otrokom), seveda to ni vsak dan, pa vendar...Z duševnega vidika pa je potrebno razumeti, da potrebujemo tudi sprostitev, odklop od vsakdana (počivanje doma), stik z naravo, ljudmi...rojstni dan dedka se mi ne zdi sporen, saj ne hodiš po praznovanjih vsak mesec. Jaz bi šla.
Jaz sem za to, da vsako nosečnico, ki jo dajo na bolniško, prisilijo da gre ležat v porodnišnico (oz bolnišnico) - brez izhodov. Me zanima koliko bi jih ostalo. Še prosile bi, da gredo lahko delat.
Ker pa temu ni tako, se berejo take budalaštine kot so - "joj, boga sem, na bolniški sem, počivam, srfam po RR, gledam tv, berem knjige, barvam sobico, šivam slinčke, lenarim, v službi res ne morem sedet tistih 8 ur in pritiskat štemplje na papir, le kaj si mislijo, moj dojenček je ja bolj pomemben kot tole njihovo štempljanje, sam - a kaj mislijo, da bomo kar doma? no, vsak drugi dan bi šle lahko malo ven, malo v baby center, pa pikapolonico - le kaj si mislijo, popusti so zdaj in ne potem ko bom rodila, pa rojstni dnevi, absolutno, to je hrana za možgane, socializacija, zadovoljstvo, le kako mislijo da bo dojenček zdrav, če ne bom hodila v družbo??? In kaj pa sveži zrak? je treba it vsak dan na sveži zrak, če pa delam od 8. do 16. nimam kdaj it na sveži zrak, mi zmanjka časa..."
Skratka - sodobna nosečnica.
jaz bi res poslala take v bolnico, ležat, počivat, upravičit bolniško.
A, ja - glede svežega zraka - medicinske sestre nekajkrat na dan pridejo in odprejo okna v sobi, se zlufta in se zadiha sveži zrak.