cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

bolniški dopust če je partner brezposeln

clock-img

18.09.2005, 11:57

clock-img

pikala

pencil-img

60

Živijo!
Ne vem, ali jaz ne najdem, ali pa res ni več teme "družinska zakonodaja", zato sem si drznila moje vprašanje kar malo uturiti sem. Zanima pa me, če kdo slučajno ve, ali je mogoče, da fant vzame bolniški dopust za otroka, če sem jaz uradno brezposelna. Delam preko avtorske pogodbe in sva izračunala, da se nama bolj izplača, če on ostane doma, pa rad bi bil tudi malo več z njim, ker ob službi in hiši za to nima veliko časa.

Hvala!

clock-img

18.09.2005, 12:17

clock-img

Abby

pencil-img

617

Kolikor vem, lahko vzame bolniški dopust tisti, po komer je otrok zavarovan. Ne vem pa, kako je v primeru brezposelnosti, čeprav sama nisem zaposlena in sta otroka zavarovana po njem, ampak do zdaj še k sreči ni bilo treba razmišljati o bolniški.

clock-img

18.09.2005, 17:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.09.2005, 07:48

clock-img

čebelica maja

pencil-img

209

Res je, glavno da je otrok prijavljen na istem naslovu kot starš, ki jemlje bolniško zanj. Jaz npr. imam stalno prebivališče drugje kot otrok in sem si uredila začasno prebivališče, ki ga 1x letno podaljšujem. Brez začasnega bivališča pa ne bi dobila bolniške zanj, ker imava drugačna naslova.

clock-img

19.09.2005, 14:07

clock-img

bianka

pencil-img

203

OJ!

če si ti brezposelna potem ne more iti na bolniško tvoj partner,ki ima službo.
Vsaj pri nas je tako,midva z mozem sva oba zaposlena,pa moram pri zdravniku vedno podpisat izjavo,ko sem na bolniški ,da je tudi mož zaposlen inda memore čuvat otroka.
Če je pri vas drugače pa nevem.

clock-img

19.09.2005, 18:51

clock-img

pikala

pencil-img

60

Hvala za pomoč. Potemtakem bom morala jaz ostati doma. Ve katera, kje se lahko o tem za ziher pozanimam?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem