writing-img

bolniški list

clock-img

28.02.2008, 23:40

clock-img

mimoza

pencil-img

10

Kdaj moram delodajalcu poslati ali prinesti bolniški list. Če se mi bolniška zaključi 29.2., se pravi zadnji dan v mesecu, v kolikih dneh moram po zakonu priskrbeti bolniški list?

clock-img

29.02.2008, 07:40

clock-img

Anonimen

Bolniški list lahko dobiš že 1 teden prej,dostaviti ga moraš delodajalcu do 1 v naslednjem mesecu.

clock-img

29.02.2008, 07:44

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Pri nas bolniških vnaprej ne zaključujejo.
Kdaj list potrebuje delodajalec, je pa odvisno, kdaj računajo plače. V moji prejšnji in zdajšnji službi je bilo v redu, če sem list prinesla do 3. ali 4. v mesecu

clock-img

29.02.2008, 08:01

clock-img

aluš

pencil-img

704

Naj bi bilo tako, da prvi dan ko prideš na delo po končani bolniški.

Če pa imaš bolniško "čez" mesec, je teba pa, ko se mesec zaključi prinesti bolniško za tisti mesec (čimprej, saj to ni problem dobit pri zdravniku, če ve, da boš še naslednji teden na bolniški, ti jo izpiše že par dni pred koncem meseca).

clock-img

29.02.2008, 08:22

clock-img

Natyy

pencil-img

309

IZVIRNO SPOROČILO: mimoza

Kdaj moram delodajalcu poslati ali prinesti bolniški list. Če se mi bolniška zaključi 29.2., se pravi zadnji dan v mesecu, v kolikih dneh moram po zakonu priskrbeti bolniški list?

Pri nas velja pravilo, da mora biti bolniški list v firmi dostavljen do 5 v mesecu za prejšnji mesec. V kolikor pride pri kakšnem posamezniku do odstopanj, se da vse urediti do 14, nato se naredi končni obračun, kasnejših popravkov ni mogoče in vsi zamudniki imajo bolniško obračunano naslednji mesec (se pa to zelo zelo redko dogaja). Naj za informacijo povem, da izplačujemo OD 18 v mesecu.

clock-img

29.02.2008, 08:46

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Razlicno od firme do firme. Vprasaja v racunovodstvo ali kadrovsko sluzbo. Mi moramo bolniski list oz. ostale odsotnosti urediti najkasneje do tretjega delovnega dne v mesecu za pretekli mesec.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

29.02.2008, 22:37

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Odvisno tudi, kdaj imate izplačane plače. Pri nas je seveda najboljše prinesti takoj po prvem, drugače se dela popravke.

clock-img

01.03.2008, 17:15

clock-img

cukr07

pencil-img

1393

Mislim, da je res odvisno od firme do kdaj ga moraš dostavit. Pri nas ga moramo prinest do 5-ega v mesecu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem