writing-img

bolonjska omaka

clock-img

02.11.2006, 15:38

clock-img

Anonimen

Ojla!

kako delate to omakco?

Sem pred kratkim jedla v eni gostilni in je bla tak dobra. Imela je nek posebene okus, po neki začimbi. Men ne uspe naredit tak dobre.

prosim za vaš nasvet user posted image

clock-img

02.11.2006, 15:49

clock-img

total

pencil-img

4453

Na čebuli prepražim mleto meso,dodam malo narezanega korenčka(lahka tudi brez) in fajn pretenstam,dodam vegeto,peteršilj,narezan česen in malo zalijem z paradižnikom v tubi al pa ker pomi paradižnik. Malo še podušim in začijem z vodo,če je na koncu preredko dodam drobtine za zgostitev.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

02.11.2006, 16:08

clock-img

jazz

pencil-img

1014

Jaz dam notri še ščepec majarona in špuk vina. Mogoče je to, to! POSKUSI

Lep pozdrav! K

clock-img

02.11.2006, 16:34

clock-img

Anonimen

user posted image  Mislim da je tista začimba bazilika,ker ponavadi se da v paradižnikove omake.

clock-img

02.11.2006, 19:47

clock-img

balaena

pencil-img

221

Olivno olje + drobno sesekljana čebula in korenje
+ mleto meso... da spusti sok in le-ta izpari
+ malo mleka... da izpari
+ sveže nariban muškatni orešček
+ paradižnik (pelati iz steklenice ali tetrapaka, ne koncentrat iz tube)
+ čisto na koncu sol in poper po okusu

Bistvo dobre bolonjske omake, kot jo kuhajo Italijanke, je v času kuhanja. Jaz vedno vzamem vsaj 1,5kg mesa in naredim zalogo, ker omako kuham najmanj 3 ure. Zato dam na začetku veliko paradižnika, ki pa se v tem času popolnoma zgosti. Tudi kislost izgubi. Poskusi tako, meni vedno zelo dobro uspe, brez vegete, drobtin...

clock-img

02.11.2006, 21:22

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Tako je, čas kuhan ja mora biti zelo dolg. Jaz je tudi ne kuham nikoli manj kot 2 uri. Pa v enem original receptu je bila tudi stebelna zelena zraven in res zelo, zelo paše.
Drugače pa je BAZILIKA nepogrešljiva pri bolonjski omaki in seveda veliko česna, pa nobene vegete ni treba...

clock-img

02.11.2006, 23:03

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz prepražim na čebuli mleto meso, dodam zmiksane pelate, sol, malo sladkorja in kuham na malem ognju,in to 2-3 ure. Tako je okus čisto drugačen, kot pa po 20 min kuhanja. Obvezno dodam 1 dcl rdečega vina in origano.
Res je pomembno, da se omaka dolgo kuha. Pa nobenih VEget in podobnega....samo pokvarijo okus.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

03.11.2006, 09:44

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Jst bi ta čas že od lakote umrla. Pa ravno bolonjska je narejena izredno hitro... user posted image  Če pa pomislim, da bi se jo lotila kuhat po kosilu, pa na kile mesa, pol pa ja... Dobra ideja. Pol pa v zamrzovalnik in to je to. Super ideja. Bom probala.

LP, D

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

20.11.2006, 22:40

clock-img

LeGourmet

pencil-img

6

Pravi recept za bolonjsko omako ter lazanjo iz nje. Brez Vegete.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem