writing-img

borovničeva marmelada

clock-img

04.06.2007, 19:22

clock-img

nynna

pencil-img

576

Mi lahko poveste recept za borovničevo marmelado. Kakšen bolj enostaven in seveda dober.
Hvala za odgovore

clock-img

04.06.2007, 19:28

clock-img

Anonimen

Moj način user posted image

V posodo v kateri bom kuhala marmelado dam plast borovnic, po vrhu potresem sladkor po okusu in spet borovnice.Na vrhu naj bodo borovnice.To pustim stati preko noči, da sadje spusti sok.Drugi dam dam na štedilnik in kuham ter zraven stalno mešam.Če želiš bolj gosto marmelado,daš več sladkorja.
Nikoli ne dodam konzervansov ali gustina.Če se mi zdi preredka med kuhanjem dodam še kakšno naribano jabolko, ker ima dosti pektina, ki gosti marmelade.Vroče dam v pregrete kozarce in takoj zaprem.Zavijem v frotirasto brisačo in pustim zavito dokler se ne ohladi.Takšna marmelada počaka dolgo.

clock-img

04.06.2007, 19:34

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

user posted image

clock-img

04.06.2007, 20:09

clock-img

nynna

pencil-img

576

Jest bi rabila točne mere kok brovnic kok cukra, čene bom sigurno kej zafrknila. Zato prosim še kakšen recept z grami.
Hvala

clock-img

04.06.2007, 20:24

clock-img

Anonimen

Na kg borovnic daj 50 dag sladkorja, to bo dovolj. Da ugotoviš kdaj je marmelada kuhana zlij nekaj kapljic na krožnik, in če se bo hitro strdila je kuhana, če bo pa še teklo po krožniku, potem še nekaj časa kuhaj.Krožnik moraš nagniti, da to ugotoviš.user posted image

clock-img

05.06.2007, 17:56

clock-img

g

pencil-img

57

Mene pa zanima kolk marmelade se dobi iz cca 1 kg sadja - borovnic?
LP

clock-img

05.06.2007, 18:05

clock-img

Anonimen

Ne veliko, odvisno od sadja.Iz kg borovnic morda en kozarec 80 dag.To pa res nikoli nisem gledala, samo nekaj takega je sigurno, ker sadje gre skupaj in ne pride veliko iz kg sadja.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem