writing-img

brat/polbrat ?

clock-img

10.01.2008, 10:01

clock-img

Anonimen

Tema , ki jo je objavila pikica 36 me je spomnila na nekaj. Tiste , ki imate otroke , ki imajo še polbrate ali polsestre kako jim pravite. Veste kako mislim, če predstavite enemu iks otroka  vašega partnerja ali rečete : to pa je brat /polbrat od našega mihca...In za kaj se imajo otroci med sabo za brate ali polbrat?
Naša dva sta kar brata, čeprav imata različne mamice user posted image  in se mi zdi tako fanj , ko partnerjev sin vsakega popravi ko jima rečejo polbrata.

clock-img

10.01.2008, 10:04

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Moj mož ima eno polsestro in eno samo priženjeno sestro (hči od očetove žene), pa obe vodimo pod sestra, oz. sta obedve teti user posted image  Tet ni nikoli preveč user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

10.01.2008, 10:05

clock-img

madela

pencil-img

4734

Pri nas so bratje in sestre.Sicer pa je mož,mojo hčerko vzel čist za svojo in je užaljen če kdaj kdorkoli pripomni,da ni njegova.

clock-img

10.01.2008, 10:06

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Imam dva mlajša polbrata, ki sta že od samega začetka zame brata. 

clock-img

10.01.2008, 10:09

clock-img

maruškaŠ

pencil-img

1282

Mene je sine spraševal, da če bova z mojim imela še kakšnega dojenčka - če bo to njegov polbrat/polsestra. Jaz sem mu povedala, da bo vseeno brat/sestra - ker če ga bo imel rad kot brata/sestro - potem ni nič drugega kot to.

clock-img

10.01.2008, 10:12

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Moja otroka imata dve polsestri.

clock-img

10.01.2008, 10:12

clock-img

pikica36

pencil-img

1746

jaz poznam kar nekaj družin ki imajo tak primer pa povsod rečejo brat ali sestra nikoli polbrat, pol sestra.
tudi mojuser posted image ima 4 pol brate in eno pol sestro pa še nikoli ni rekel drugače kot brat ali sestra

clock-img

10.01.2008, 10:16

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Moja mami ima polsestro, pa smo vedno rekli sestra.

clock-img

10.01.2008, 10:26

clock-img

Anonimen

Jaz imam enega brata (pravega), dve sestri (pa sta obe v resnici polsestri, ena iz očetovega drugega zakona in ena iz maminega drugega zakona) in dva "priženjena" od očima, ki ju kličem po imenu in ju tudi tako predstavim in povem da sta to od očima otroka.

clock-img

10.01.2008, 10:27

clock-img

muška

pencil-img

3223

Moj mož ima iz prvega zakona dva otroka in vedno govorimo, da sta to brat in sestra od mojih dveh. Tudi mala dva ju imata za brata in sestro, ta velika dva pa koliko vidim in slišim isto.

clock-img

10.01.2008, 10:27

clock-img

Pajaca

pencil-img

2154

Jaz imam enga brata.... pa ga nikol nikomur še nisem predstavla ali rekla, da je moj polbrat. Pa nimava ne stikov in smo jih imeli res malo.

Tud sestrični rečem sestrična pa sta ubistvu moja mama in njen oče bratranca. Pa tud najini hčerki sta sestrični... čeprav je kar dalč od tega.

clock-img

10.01.2008, 10:44

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Jest mam polbrata in polsestro, pa jima še nikoli nisem tako rekel. Zame sta brat in sestra.

clock-img

10.01.2008, 11:15

clock-img

jagoda77

pencil-img

691

sama imam pol brata in pol sestro in ko sta bila še mlajša, je marsikdo dodal kakšno pripombo, da smo kao samo pol... pa potem enkrat moja sestra reče, da me nima samo pol rada, ampak celo, tko da sem njena sestra... teh polovic pri nas nikoli ni bilo in jih niti zdej ni.

clock-img

10.01.2008, 11:19

clock-img

smigli

pencil-img

1088

Jaz sem bila iz strani mojih sester vedno predstavljena kot njuna polsestra. Pa me je to zelo bolelo.

clock-img

10.01.2008, 12:19

clock-img

VERONICA

pencil-img

334

Moja kčeri imajo vsaka eno sestrico. S katero se vsak igrajo, delijo stvari, kregajo... In imajo dva (pol) brata. Kateri tamlajše niti videli niso. Če oče enega hoče videti mora k njemu, s drugim ne komunicira.

Moj mož im pravi "brat". Jaz to besedo težko spravim skozi usta. Ja, gre se za ljubezen katera je ali ni. Jaz je zaenkrat ne vidim niti kapljice.

Mogoče pa bom en dan slišala stavek "veš, to pa je eden/neki moj brat..."

clock-img

10.01.2008, 12:24

clock-img

Colt

pencil-img

2988

Moj brat ima samo enega celega brata, prav tako njegov brat. In obratno user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

clock-img

10.01.2008, 12:39

clock-img

Anonimen

Zanimivo...v Srbiji še sestričnam in bratrancem pravijo sestra in brat. Sestra nerođena, natančneje, ampak oni kr pravijo sestra.

clock-img

10.01.2008, 14:05

clock-img

caillou

pencil-img

1854

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Moj brat ima samo enega celega brata, prav tako njegov brat. In obratno user posted image

Aha, potem tvoj brat in od brata brat nimata nobene sestreuser posted image

Imam dva polbrata in dve polsestri. Polbrata sta brata, pol sestri sta pa bohvet kje že.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

10.01.2008, 14:54

clock-img

VERONICA

pencil-img

334

Točno tako, Nives. In jih ne uloviš ne za glavo ne za rep. Enkrat sem skoro užalila eno znanko ko sem sugerirala da njen bratranec ni "rođeni" brat. Kako da ne ko pa je od "rođene tetke"?

Zato pa imajo za vse ostale v familiji en kup imen.

Ma mislim da je vseeno kako se otroci med sabo kličejo, bolj je pomembno kaj čutijo eden do drugega.

clock-img

10.01.2008, 14:58

clock-img

Anonimen

Ja, če hčerko mojega iz prejšnje zveze predstavljam kkomu, ki ga poznam preko najinega otroka (kakšni mamici sovrtičkarja ali vzgojiteljici ali kaj takega), potem rečem, da je to od Tiborja sestrica.

Če pa komu, ki otrok ne pozna osebno, pa povem, da je to partnerjeva hči.

clock-img

10.01.2008, 18:00

clock-img

Kepica83

pencil-img

2921

tudi jaz imam dve pol sestri in enega pol brata. Z eno sestro sem živela skupaj in ji pravim da je moja sestra, z bratom sem kot otrok imela stike in mu rečem tudi brat, one sestre pa nisem nikoli spoznala pa včasih omenim da imam še eno pol sestro. Moj partner tudi ima 3 polbrate in eno pol sestro. Z vsemi brati ima stike in jim govori da so to njegovi bratje z sestro pa imata bolj malo stikov pa jo omenja kot pol sestro. Tak da mislim da tu ljubezen pogojuje kako kdo koga definira oz. poimenuje.

clock-img

10.01.2008, 18:15

clock-img

ema79

pencil-img

553

Jaz imam eno polsestro za katero mi niti na kraj pameti ne pade, da bi ji rekla tako. Že skozi je zame sestra.
Moja hčer pa ima polbrata in polsestro in tudi oni so sestrice in brat.

Življenje je lepo....

clock-img

10.01.2008, 20:21

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Brat, sestra ....seveda. Kakšen polbratuser posted image

clock-img

11.01.2008, 17:51

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

moj polbrat je zame brat, čeprav nimamo ne vem kako bližnjih odnosov, niti nismo živeli skupaj. pomoje se niti nobenemu ne da govorit pol-..sej to sploh ni tok pomembno! no, razen tistim,ki so v izredno slabih odnosih in hočejo s tem poudarit, da niso "čist" v sorodu

clock-img

11.01.2008, 21:06

clock-img

Naty_ka

pencil-img

2255

Imam polbrata, ki je za mene vedno bil in vedno bo Brat. Steber, ki me drži pokonci o sem najbolj na tleh.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem