writing-img

buče....

clock-img

01.10.2011, 10:40

clock-img

diana 28

pencil-img

681

Pozdravljene...

Imam eno morda butasto vprašanje glede buč... Ponavadi sem vesdno uporabljala zelene bučke pri kuhanju sedaj pa sem dobila dve rumeni buči od enega kmeta. Res ne vem ali jih lahko uporabi za pripravo npr. bučne kremne juhe saj sta precej veliki-cca. 50cm (podolgovati). Pri kumarah vem, da niso več tako dobre ko so večje, pri bučah verjetno velja isto user posted image .

Prosim za pomoč, ker res ne vem ali je ''užitno'' ali jo raje vržem stran... Saj me je sram tega vprašanja user posted image vendar verjetno ve bolje veste in nebi rada ''zgubljala časa''.... user posted image

clock-img

01.10.2011, 12:56

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Bučo olupi in očisti semen. Potem pa iz nje pripravi odlično bučno juho. Simpel kot pasulj (no, še bolj) user posted image - prepraži čebulo, dodaj na kocke narezano bučo (oboje posoli), prepraži, dolij vodo. Proti koncu kuhanja dodaj muškatni orešček (malo), zmiksaj in po želji dodaj žlico kisle smetane. Njamsi. Pojej kar tako, ali pa noter potunkaj prepražene (ali pa tudi ne) kockice kruha
Dober tek!

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

01.10.2011, 14:52

clock-img

blak

pencil-img

660

tudi rižota je zelo okusna.
Bučo narežem na kose in jo dam kuhat. Ko je skoraj kuhana (torej skoraj mehka), jo odcedim. Vode ne mečem stran! ampak jo shranim za zalivanje rižote. Kose buče dam v kozico, jih zmečkam s tistim za pire delat, dodam riž in počasi delam rižoto. Zalivam z vodo, ki sem jo prej shranila. Proti koncu dodam žličko masla in parmezan. Tudi to pride tako kremasto in zelo dobro. Evo, v pon grem na tržnico in v nabavo buče! Si mi lušte naredilauser posted image

clock-img

01.10.2011, 17:45

clock-img

drifty

pencil-img

52

Iz te buče lahko narediš tudi odličen bučni štrudelj. Sploh ni pomembno kako velika je buča. Prereži jo na pol, očisti jo semen in "olupi" jo (jaz odrežem stran zunanji ovoj).
Potem postopaš enako kot za jabolčni štrudelj. Ker je buča malo trša jo lahko naribaš in najprej na maslu malo prepražiš, da se zmehča. Nadev za štrudelj lahko mešaš tudi 50:50 z jabolki ali kakšnim drugim sadjem. Odvisno od tega, kako močan okus po buči ti je všeč.

Mojim je bučni štrudelj še bolj všeč od jabolčnega. Pri nas se jeseni velikokrat sliši: "Kdaj boš naredila tisti ta oranžen štrudelj?" user posted image

clock-img

01.10.2011, 21:11

clock-img

katipi

pencil-img

937

Drifty, jaz bi ga tudi naredila. Lahko, prosim, recept?user posted image

clock-img

02.10.2011, 10:16

clock-img

diana 28

pencil-img

681

Waw...user posted image Hvala vsem za odgovore... Bom poskusila danes za začetek skuhat kremno juho... user posted image Upam, da mi uspe. No, glede na to, da je lahko za pripravit ga nebi smela polomit... user posted image    Kar grem na delo.... user posted image

Naslednjič pa gotovo pripravim tudi ostale dobrote....


< Sporočilo je popravil diana 28 -- 2.10.2011 10:18:31 >

clock-img

10.10.2011, 14:58

clock-img

odavoda

pencil-img

51

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem