writing-img

bučno olje -katera firma?

clock-img

16.11.2007, 22:21

clock-img

solatja

pencil-img

952

še nikoli nisem poskusila nobenega drugega kot od Oljarne Fram. danes sem pa gledala v Mercatorju, da ga sploh nimajo, da obstaja pa nekaj od Jeruzalem Ormož (user posted image kaj se ne bavijo oni z drugimi stvarmi?) in pa od Gee pa Mercator, ki je pa skoraj enkrat cenejši od tega Ormoža, polni ga pa Gea. zdej pa ne vem, če naj dam nekaj čez 4 eure za pol litra M proti 7, še nekaj od Ormoža (od gee nisem gledala cene).

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

clock-img

16.11.2007, 22:23

clock-img

rija

pencil-img

15589

draga moja, nobeno od teh, če mene vprašaš....vse to je samo podobno pravemu, dobremu bučnemu olju, ki ga dobiš v kakšni domači oljarni v Prekmurju za 5 eur po litru....

...vox populi...

clock-img

16.11.2007, 22:24

clock-img

eya

pencil-img

4615

Nam ga pripelje en kolega iz štajerskih koncev, domačega in je izvrstno. Za kupljene v trgovini pa ne vem, pozorna bodi na sestavo...nekatera olja imajo samo majhen procent bučnega olja, vse ostalo je pa navadno rastlinsko.

clock-img

16.11.2007, 22:26

clock-img

Dream

pencil-img

1469

Jaz osebno najraje uporabljam olje Petovar (iz Lenarta). Da se ga kupit v trgovinah (mislim, da sem ga videla v Sparu), lahko pa ga kupiš kar direktno pri njih. Cenovno je ugodnejši od obeh (če ga kupiš direktno pri njih).

clock-img

16.11.2007, 22:27

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: rija

draga moja, nobeno od teh, če mene vprašaš....vse to je samo podobno pravemu, dobremu bučnemu olju, ki ga dobiš v kakšni domači oljarni v Prekmurju za 5 eur po litru....

Rija, fališ. Dobro bučno olje dobiš izključno pri kmetu, ki ga poznaš in si lahko ziher, da ni razredčen. Pod 12 ojrov pa ga ne dobiš. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

16.11.2007, 22:30

clock-img

sonce36

pencil-img

5

Zdravo,

ko se videla, da te zanima dobro bučno olje sem šla ponj v shrambo in sedaj ti prepisujem: Bučno olje - Diši po rekmurju; Za šunkarno Kodila izdeluje Oljarna Pojbič G. Petrovci 31 Slovenija _prekmurje. Olje je hladno stiskano(saj po njihovih besedah) meni pa je nadvse okusno. Ko so ga prodajali so ti ponudili košček kruha, da ga pomočiš v olje in stestiraš. Sem si mislila kdo bo pa jedel to olje. No pa je probam super okusno ... ali lahko še. Prodajajo ga tudi v Kranju na tržnici ob sobotah, dugače pa pripeljejoi tudi na dom, vendar ne vem do kakšne razdalje.

clock-img

16.11.2007, 22:39

clock-img

rija

pencil-img

15589

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Rija, fališ. Dobro bučno olje dobiš izključno pri kmetu, ki ga poznaš in si lahko ziher, da ni razredčen. Pod 12 ojrov pa ga ne dobiš. user posted image

uh, pa res falim.....user posted image

te pa sem nekaj zbrkala s ceno user posted image  meni ga je prejšnjič mama prinesla od znancev, ki imajo oljarno v križevcih, in tam je tudi tapravo user posted image
pojbičevo iz G. petrovec ni tak dobro...

sicer smo ga pa do nedavnega delali sami zase, vendar je moja babica prestara, da bi se še matrala s tem, mi pa žal nimamo časa....user posted image

...vox populi...

clock-img

16.11.2007, 22:39

clock-img

lex

pencil-img

6532

moj dela preše za te oljarne in sva samo 1x dobila resnično skoraj 100% bučno olje.
kajti buče najpre spražijo potem to sprešajo in nato prgo namočijo še 1x  belo olje in jo še 1x stisnejo tako da res čisto bučno olje je premastno in je kot med

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

16.11.2007, 22:41

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Ja, če ste ga sami delali ... ni boljšega. Ko še tak frišnega prinesejo iz oljarne...mljask. Pravim, bučno olje je potrebno nabavljat pri tistem, katerega poznaš. Da te takoj obvesti, da delajo olijovo, pa takoj dobiš frišnega. Laaaaaaaaaačnaaa.

clock-img

16.11.2007, 22:42

clock-img

rija

pencil-img

15589

ja, samo po tistem ko ga delaš, pa še tudi dva dni smrdiš po oljarni user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

clock-img

16.11.2007, 22:44

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Ka te pa briga. Glavno ka je dober. Pa tak ga fajn osoliš, pa domači kruj vo s krušne peči notre namačeš. No, te pa zakoj man debelo rit. user posted image

clock-img

16.11.2007, 22:46

clock-img

rija

pencil-img

15589

ccc... koja debela rituser posted image

še moja ni več tak strašna user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

clock-img

16.11.2007, 22:47

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Ka te pa briga. Glavno ka je dober. Pa tak ga fajn osoliš, pa domači kruj vo s krušne peči notre namačeš. No, te pa zakoj man debelo rit. user posted image

sem vse razumela user posted image user posted image user posted image  jaz! user posted image

clock-img

16.11.2007, 22:48

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

ccc... koja debela rituser posted image

še moja ni več tak strašna user posted image user posted image user posted image

Si shujšala??? Jaoooo, kaaaaaaaaaaaaaaaak???

clock-img

16.11.2007, 23:06

clock-img

rija

pencil-img

15589

Si shujšala??? Jaoooo, kaaaaaaaaaaaaaaaak???

s težavo.....user posted image

zdaj pa zopet pridobivam, ker sem pod stresom in žerem.....user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

clock-img

17.11.2007, 08:14

clock-img

solatja

pencil-img

952

še vedno pa ne vem, katero od teh je najboljše user posted image (pa ne mi delat lušt z nekimi domačimi, ker ga nimam doma niti kapljice več in ga rabim še danes user posted image

clock-img

17.11.2007, 09:52

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Jaz imam od oljarne Fram, mora pa bit ono prav bučno, meni ga prinese direktno od tam ata, pravi, da je ta pravo, je včasih delal tam.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

17.11.2007, 10:46

clock-img

mala pikica

pencil-img

3363

Najboljše je sigurno kakšno domače user posted image  

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

clock-img

17.11.2007, 11:31

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

k dobremi bučnemi olji pa  rdeči ptujski  luk paše,  (PREGLASA NA U NE VEN NAPISATI), poleg pa rebra svinjska iz razsola kuhana, domačui kruh pa južina tu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.11.2007, 11:38

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica

Najboljše je sigurno kakšno domače user posted image  

Saj pravimuser posted image

clock-img

17.11.2007, 12:04

clock-img

solatja

pencil-img

952

ma ve ste vse za pretepst. user posted image sprašujem vas, kaj od možnosti, ki jih imam na izbiro, je najboljše. domače bučno olje je od mene oddaljeno kakih 400 km user posted image

kakorkoli, kupila sem mercatorjevo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem