writing-img

burek

clock-img

24.02.2007, 11:06

clock-img

zverinca

pencil-img

828

no, dejte mi en simpl recept za sirov burek, pa ne mi rečt maš na kulinariki, sem že sprobala ene dva, pa mi nikol ne rata (vrhnja plast pride suha, zakaj?). aja, pa nimam ventilatorke pečice, zato taki recepti odpadejo... na žalost.

clock-img

24.02.2007, 11:09

clock-img

Anonimen

Vrhnja plast pride suha zato,ker burek moraš pet minut pred koncem malo pošpricati z vročo vodo in še malo pustiti v pečici.Če ne pošpricaš je suho in trdo.user posted image

clock-img

24.02.2007, 11:11

clock-img

Anonimen

Testo jaz kupim.
Preliv:zmešaš 1 jogurt, 1 kislo smetano,2 jajca, soliš, dodaš malo toplega olja(ga posebej segreješ) in to dobro premešaš.
V pekaš daš testo, poškropiš z radensko,malo namažeš s skuto(ni treba čisto povsod), preliješ s tem prelivom, testo, poškropiš z radensko, potem skuta,preliv... vse dokler ne porabiš testa. Na vrhu pa obvezno malo radenske in malo preliva. To pečeš na 180 okrog pol ure. Ko je pečeno, ga pokriješ za par minut z mokro cunjo in testo ni trd.

clock-img

24.02.2007, 11:14

clock-img

Anonimen

Jaz pa testo sama delam,zato nimam pojma kako se dela s kupljenim.

clock-img

24.02.2007, 11:16

clock-img

zverinca

pencil-img

828

user posted image user posted image user posted image super ste punce, bom sprobala zvečer, pa poročam!!

testo mam pa kupljenouser posted image

clock-img

24.02.2007, 11:16

clock-img

Ro.Na

pencil-img

96

Jaz burek na sredini pečenja (ko skorja porjavi) zalijem z vrelo slano vodo
in na koncu pečenja premažem z malo margarine. Tako naj bi bilo v originalu;)

clock-img

24.02.2007, 19:08

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz bi imela pa še kakšen fin recept za mesni burek -> da presenetim mojga!

clock-img

25.02.2007, 11:32

clock-img

zverinca

pencil-img

828

Burek je BIL super!! bomo še definitivno ponovili, s polivanjem z radensko in dvojno dozouser posted image

clock-img

06.03.2007, 15:03

clock-img

ammra

pencil-img

88

kar se tiče mesnega bureka je skrivnostni dodatek k mesu 1 jajce in malo tople vode. Vse skupaj premešaj (seveda z dodatki začimb) ter "nafilaj" vnaprej pripravljeno testo. Na koncu ga pošpricaj z slano vodo.

skrivnost sirovega bureka pa je, da ga na koncu preliješ z domačim kajmakom in malo mleka oz. kajmak zamenjaš s kislo smetano.


mmmmmmmmm, sem lačna!

clock-img

08.03.2007, 11:20

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem