writing-img

buscopan

clock-img

14.11.2009, 10:48

clock-img

Anonimen

Pozdravljene.

Sem v 10. tednu nosečnosti. V 7. tednu sem močno zakrvavela zaradi hematoma, v bolnišnici sem bila 4 dni, čez teden dni sem imela kontrolo. Po tistem je bilo vse ok, tu in tam zelo malo rjavkastega, nisem delala panike. No, včeraj popoldne pa spet večja količina (sicer ne sveže krvi, ampak rjavega), zato sem šla nazaj. Na UZ je bilo ugotovljeno, da plod sicer lepo raste, srček bije, je pa v maternici spet polno krvi (torej spet hematom). G, ki me je pregledala, mi je rekla: nič spolnih odnosov, strogo počivat (drugače je rekla, da me bo zadržala noter), nič dvigovanja težjih stvari, predpisala pa mi je še tablete buscopan. Rekla mi je, da je to za krče, naj jih jemljem 1 teden na 8 ur (preventivno, ker krčev nimam), potem pa naj grem k svoji G nekje čez 10 dni na kontrolo.

No, v lekarni mi je pa potem tako rekla: ob težavah (se pravi krčih) po potrebi jemati do 3 na dan.

Ok, glede na drugačne napotke, sem se poglobila v navodila, kjer pa nič kaj posebnega ne piše. Samo splošno. Pa še to, da pri nosečnicah ni podatkov o neg. vplivu na samo nosečnost. user posted image

Zdej sem v dilemi (pa še fajn vikend je, da ne morem poklicat svoje G): ali naj te tablete preventivno jemljem 1 teden ali po potrebi ob težavah? Teh tablet sploh ne poznam, pojma nimam, kako naj ravnam.

Ima katera kakšne izkušnje z njimi? Na kakšen način jih je jemala oz. zakaj? Kaj mi svetujete?

Lp

clock-img

14.11.2009, 11:05

clock-img

somic

pencil-img

1241

jaz sem jih jemala ko sem imela krče med menstruacijo. vidim, pa da veliko predpisujejo to tudi nosečnicam iz takšnih razlogov, kot si jih opisala ti. mislim, da bi bilo dobro, da bi jih začela jemat, ampak mogoče tri na dan, če nisi čisto sigurna, potem se pa posvetuj pri svojem g.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

clock-img

14.11.2009, 11:24

clock-img

*taj*

pencil-img

2

pri meni so se iste težave kot jih opisuješ pojavile v 13.tednu.tudi jaz sem bila v bolnici, dobila sem buscopan na 8 ur, zraven še magnesol šumeče tablete preventivno proti krčem. po petih dneh sem prenehala jemati buscopan in nadaljevala z dabrostonom ki sem ga dobila pri svojem G že v 7. tednu.

clock-img

14.11.2009, 11:25

clock-img

Anonimen

In zakaj bi rabila klicat svojo G  ,ko ti je pa G  v bolnici to predpisala user posted image

clock-img

14.11.2009, 11:46

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

buscopan je običajno zdravilo za nosečnice, če koristi, pa preberi pri Pušenjaku.

Mama štirih deklic in 5ra

clock-img

14.11.2009, 13:51

clock-img

Isabellabina

pencil-img

1624

Jaz sem jih jemala pri 3 nosečnostih,ravno zaradi krčev.Vse donosila,in otroci zdravi...meni pa so tablete pomagale in je bilo veliko manj prisotnih teh krčev...

clock-img

14.11.2009, 14:56

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In zakaj bi rabila klicat svojo G  ,ko ti je pa G  v bolnici to predpisala user posted image

V bolnici mi je to predpisala ena druga G in glede na to, da sem v dvomu, kako in kaj, se mi zdi čist ok za mnenje vprašati še svojo G. Žal pa je vikend, zato sem po izkušnjah povprašala tukaj.

clock-img

14.11.2009, 21:57

clock-img

nara123

pencil-img

98

Kar mirno ga lepo jemlji ker nebo nobene škode povzročil ne tebi niti user posted image ,Jaz sem ga jemala 3 mesec in še Spazmex proti krčem in ni bilo nič narobe,je pa ogromno nosečnic ki ga morajo in smo ga morale jemati pa je vse o.k.!
Tako da kar pogumno in upoštevaj nasvet G,verjami da ve kaj počne in kaj reče.

Lepo nosečnos ti želim in vse dobro!!!

clock-img

14.11.2009, 21:59

clock-img

Anonimen

Dobro,potem se bolj verjame ljudem ,ki niso guser posted image

clock-img

15.11.2009, 08:55

clock-img

Anonimen

Hvala za odgovore. Ga jemljem od včeraj.

lp

clock-img

15.11.2009, 16:30

clock-img

Anonimen

Lahko ga jemlješ....
Pa 3 na dan je točno 1 tableta na 8 ur....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem