writing-img

canesten in nosečnost

clock-img

20.08.2005, 14:15

clock-img

eya

pencil-img

4615

Zanima me, če lahko kljub nosečnosti (6 tednov in pol)uporabim canesten, ker imam izcedek in zadnja dva dni me tudi srbi okoli nožnice? Sicer sem ga do sedaj uporabila že dvakrat-pred kakimi tremi leti in kak mesec nazaj (ko sem sicer že bila noseča, a tega še nisem veela). Od takrat imam še eno tubo, a "navodila" sem na žalost vrgla stran...
Hvala!

clock-img

20.08.2005, 14:21

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Sicer ga nekateri G predpisujejo, a Pušenjak pravi, da ga v prvih treh mesecih ni dobro uporabljati. Najbolje bo, da stopiš do svojega G.

Pomagaš si lahko tudi s tamponom, pomočenim v probiotični jogurt. V lekarni dobiš tudi svečke brez recepta (boraksove, a meni jih je G prav tako odsvetoval; in Vagisan, ki vsebuje samo mlečno kislino- no, jaz sem ga dobila brez recepta, nekatere punce pa ne - tega mi je G priporočal in so mi edine pomagale).

Za blaženje srbečice in za preprečevanje pa ti priporočam uporabo kakšnega intimnega mila, ki vsebuje mlečno kislino (Lactacyd, Nivea Intimo) in gel za mazanje Multi Gyn Gel. Sploh ta zadnji je super.

clock-img

20.08.2005, 14:24

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Za preprečevanje ponovnih vnetij seveda:ups:.

clock-img

20.08.2005, 15:07

clock-img

Sally

pencil-img

20

Sicer ne bi vedela, kako je s Canestenom v nosecnosti, ampak ko smo ze pri naravnih metodah za blazitev vnete noznice, srbecice in izcedka... Pri meni se je zelo dobro obneslo izpiranje noznice z zajbljevim "zvarkom". :)

clock-img

23.08.2005, 08:03

clock-img

bena

pencil-img

190

Eya, tudi jaz sem imela težave z obilnim izcedkom, pa mi je ginekolog predpisal vaginaleto Canesten. Če se prav spomnim piše v navodilih za uporabo, da je uporaba Canestena v prvih treh mesecih nosečnosti priporočljiva samo, če to predpiše ginekolog. Ker sem sama bila takrat šele v 11. tednu, vaginalete nisem uporabila, pa čeprav mi jo je predpisal ginekolog, pač pa sem počakala še kakšne štiri tedne. Izcedek mi je potem izginil.
Zato ti vsekakor svetujem, da greš na pregled k ginekologu in mu poveš za svoje težave, potem pa ti bo že on predpisal ustrezno zdravilo. Nikakor pa ne uporabljaj zdravil, ki si jih dobila predpisane pred nosečnostjo, vsaj jaz na tvojem mestu tega ne bi počela, saj je v začetnih mesecih nosečnosti odsvetovana celo uporabo zdravil, ki se dobijo brez recepta.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem