writing-img

cel piščanec - ideje?

clock-img

15.08.2006, 11:00

clock-img

karmy

pencil-img

2530

zanima me kako lahko pripravim celega piščanca v pečici, in ali je lažje ga razkosat in tako popečt ali je tudi uredu če pripravim celega? in kako? zanimajo me ideje...


hvalauser posted image


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

clock-img

15.08.2006, 11:01

clock-img

Anonimen

Cel se bo najbrž občutno dlje pekel. Nisem ga pa še sama pekla, celega vsaj, po kosih pa že.

clock-img

15.08.2006, 11:05

clock-img

Anonimen

Moja tašča ga nafila s kruhom, ki ga natlači pod kožo, nekaj pa v piščanca. Koža je bolj hrustljava, piščanec pa odlično sočen. Fenomenalen je, pa še priloge zraven ne rabiš delat. Samo solato pa maš kosilo. K belemu kruhu na kocke narezanemu doda jajca, prepraženo čebulo, petršilj, mal šunke ali slanine narezane narezane, pa seveda majčken soli.

clock-img

15.08.2006, 11:31

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Ena izmed možnosti:
Celega piščanca natreš s soljo, lahko ga premažeš z gorčico-ni pa nujno, pokapaš malo z oljem in ga daš v segreto pečico. Jaz ponavadi dodam na kose narezan krompir(surov), ki se super speče in je res okusen. Med pečenjem ga "zalivaš" z vodo, da ni meso preveč suho/pusto. Po ca. 1-1,5 pečenja ti pa želim dober tek

clock-img

15.08.2006, 11:50

clock-img

Anonimen

Jaz ga pa najprej skuham (npr. 1 uro), potem ga šele dam pečt. Vodo potem porabim za zalivanje in da iz nje skuham juho.
Pečem potem še kako uro.
Menda je pravilo 1kg=1ura za pečenje. A ne bom trdila, ker itak ne kuham tako kot piše, ampak moram vedno nekaj po svoje packat.user posted image user posted image user posted image
Rezultati so pa...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.08.2006, 11:53

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jst pa kruh namočim z svežo govejo juhico, dodam 'zmiksano drobovino' piščančjo - jetrca in ledvičke - malo vegete, poprčka, eno jajčko in pa veselo nafilam pod kožo piščanca - nato vzamem glineni pekač, spodaj mi je fant naredu take deščice, kamor odteče omaka - na te deščice pa naložim koromaček, korenček narezan na lističe, in pa še ostalo sezonsko zelenjavo - por, zeleno itd -> dam gor piščanca, pa še malo krompirja potresem user posted image user posted image NJAMI user posted image user posted image Mogoče piščanca malo namažem z oljem, ampak res res malenkostno, toliko da hrusta - ostalo pa vse odteče pod te deščice user posted image

A pozna mogoče katera slučajno tole filo za piščanca z jabolkami??? RES bi jo rada 1x poizkusila!user posted image

clock-img

15.08.2006, 12:22

clock-img

noe

pencil-img

982

Naša stara mama je dala neki te kruhove file in nato še celo jabolko, pa je blo super.Mi si pa piščanca najraje spohamo,filamo pa zajčka in je noro dober, na podoben način kot ti.

clock-img

15.08.2006, 12:57

clock-img

manca79

pencil-img

194

Jaz tudi dam piščanca pečt na sol in je odličen.
Daš toliko grobo mlete soli kot je težek piščanec (ali pa vsaj približno) in potem pečeš ca. 1 uro pa pol.
Je super enostavno, okus je fajn, ni suh, v glavnem mnjami user posted image

_____________________________

lp
M.

clock-img

15.08.2006, 19:06

clock-img

Anonimen

Moj mož je mahnjen na piščanca. Pri nas je na mizi vsaj 4x na tedenuser posted image , kaj češ, pa mali je tudi nor na piceka.

Cel piščanec praviš...

1. pečen piščanec z limono (kar celega daš v pekaš, jaz ga dam kar na takšnega, ki ima rešetke, ker se res super hrustljavo zapeče. Daš na 160 stopinj - ventilatorsko in pečeš cca. 1 uro. Piščanca opereš, ga soliš, popopraš, posipaš malo z rdečo sladko papriko in daš nanj rezine limone, poliješ čez olje. Seveda po 1/2 ure peke obrneš oz. takrat, ko ima že zlato skorjico.

2. pečen piščanec z rožmarinom

3. pečen piščanec s timijanom

4. pečen piščanec po ptujsko (soliš, popraš, namažeš s ketchupom)

5. nadevan piščanc (nadev pripraviš enako kot kruhove cmoke, piščanca zunaj: sol poper, sladka paprika premažeš z oljem. Pa zraven vlijem v pekač malo goveje juhe, ki jo pripravim iz kocke)

6. nedevan piščanec z jabolki (nadev: jabolka narežeš na kocke, dodaš suhe slive, lovorov list, timijan, in malo jabolčnega soka)


razkosan piščanec:

1. simpl pečen kot zgoraj cel na rešetkah ali pečen v pekaču s krompirjem narezanim na večje kose

2. piščanc z ananasem (razkosanega piščanca(začinjen s sladko papriko, sol, poprom) najprej popečeš, daš na toplo.  V tisto, kjer si pekla piščanca malo dodaš vode, ki jo zliješ v pekač. Nato v pekač daš na kocke narezano rdečo, rumeno papriko, korenček, čebulo, malo rožmarina, česen, in kose piščanca. Pokriješ s folijo in pečeš. NA koncu dodaš še na kocke narezan ananas.

3. dušen piščanec z grozdjem (kose piščanca začiniš in jih najprej popečeš na hitro. v pekaš zmečeš šalotko ali čebulice oz. čebulo narezano na večje kose, grozdje, malo vinčka daš zraven pečene kose piščanca, zaliješ z maščobo, kjer se je pekel piščanec. Daš gor folijo in dušiš v pečici.

clock-img

17.08.2006, 10:20

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Urška user posted image user posted image

clock-img

17.08.2006, 10:28

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz ga vedno naredim po tem receptu in je vedno odličen, nič masten, ampak slasten.user posted image
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4191

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem