writing-img

centrifuga

clock-img

25.02.2007, 18:56

clock-img

solatja

pencil-img

952

povejte mi, prosim, na koliko dajete centrifugo pralnega stroja. sama dajem oblačila od moje user posted image na 1200, najina pa na 1000 al pa (redko) 700. moj pa skoz peni, da se s tem preveč uničujejo oblačila in da moram skoz dajat na 700, ki se pol ful dlje suši. moja mama recimo vse pere na 1100. pa nikol ne jamra, da se oblačila uničujejo, raztegnejo al pa da so drugačna na otip (kar js slišim).
pa še nekaj. kdaj ste začele skupaj prati oblačila od vas in vašega otroka? js zanjo že uporabljam mehčalec (Frosch), za naju pa Lenor, ampak prašek pa uporabljam isti. razmišljam, da bi za vse začela uporabljat Frosch pa pol mogoč niti ne bi posebej prala, ker nimam nikol 6kg perila, mi je kr škoda energije, vode, okolja in dnarja. od ta male pa sploh nikol.

clock-img

25.02.2007, 19:00

clock-img

KIKI****

pencil-img

1955

Jaz vedno dam centrifugo na 1100 (več nimamo user posted image ). Razen če perem kaj bolj občutljivega dam na manj (pač primerno temu). Pa imamo vsa oblačila v redu.
Oblačila od otrok sem pa prala en mesec posebej potem pa kr skupaj razen perilo in res kaj umazanega sem dala posebej.

Uporabljam pa ava 101 madež ali ariel ter lenor rumeni ali modri

clock-img

25.02.2007, 19:04

clock-img

Anonimen

ne vem kolk je ker nimam nič napisano..

clock-img

25.02.2007, 19:33

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

Vsa oblačila vedno na najvišje

clock-img

25.02.2007, 20:05

clock-img

Anonimen

Jaz dam čisto vse na 1.500. Od zaves do volne.

clock-img

25.02.2007, 20:07

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Na najvišje, razen kadar imam program ročno pranje takrat je 900.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

clock-img

25.02.2007, 21:47

clock-img

eya

pencil-img

4615

Večino stvari dam kar na 1200, razen kakšne občutljive dam na 1000 ali 700.

Stvari od malega in od naju pa že od začetka perem skupaj, nikoli mi ni bilo jasno, zakaj ene perete to posebejuser posted image Pa tudi od začetka že uporabljam mehčalec, edino na dvakratno izpiranje nastavim, kadar se perejo tudi stvari od malega.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

26.02.2007, 14:05

clock-img

MH0

pencil-img

118

Če sušiš v sušilcu, daj centrifugo na največ oz. ustrezno manj, če to tekstil zahteva, saj praviš, da ti je pomemben prihranek energije. Če pa sušiš na zraku pa pravzaprav ni te potrebe.

clock-img

26.02.2007, 23:09

clock-img

Anonimen

Jaz centrifugiram na največ, kar mi program dovoljuje. Mi avotmatsko sam določa, lahko samo znižam obrate, povišat jih ne morem. Npr. bombaž vedno centrifugiram na 1400 obratov, več jih itak ne premore stroj, zdajle perem sintetiko in so najvišji obrati 800 in toliko imam tud nastavljene. Vse cunje so ok, nič uničeno, samo sušim neprimerno krajši čas. Sušim itak v sušilcu, ampak ravno tako bi se na zraku manj časa sušile. Pa tehle 1400 obratov je zakon, ker na pol suhe cunje ven potegneš.

clock-img

26.02.2007, 23:33

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Jaz nimam pojma, koliko močno centrifugo imam (ni ravno najbolj), ampak obvezno pa perilo 3x scetrifugiram, ker pride potem bolj mehko. Pri mami in na vikendu pa imamo tudi samostoječo centrifugo, ki je zelo močna (če predolgo pustiš, je skoraj kot sušilec), uporabljamo ju po vsakem pranju in za vse cunje, razen zaves in volne, pa cunje niso zato nič uničene. Če bi imela prostor, bi si jo še za doma nabavila, je res fajn zadeva.

clock-img

28.02.2007, 11:00

clock-img

MALINČICA

pencil-img

1007

Eh, to po moje nima veze, da bi centrifuga uničila take vsakdanje stvari,  razen pri kakih volnenih stvareh in tistih, ki so bolj občutljive. Samo hitreje se posuši.
Jaz tud skupaj z najinimi perem tudi otroška oblačila, itak se oba vsak dan po večkrat preoblečeva, tako da nekih res umazanih cunj nimava.Če pa se kak malo pokakan bodi pere z mojimi majicami, pa tudi nič hudega.Sej smo družina.

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

clock-img

28.02.2007, 11:04

clock-img

Anonimen

Jaz vse perem na 1.200 obratov. Mi itak stroj sam nastavlja. Edino program za volno ima manjše obrate(ga ne uporabljam) in program za občutljivo perilo(perem samo zavese), pa mi ni še nikoli nič uničilo.

clock-img

28.02.2007, 11:10

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Pri mami in na vikendu pa imamo tudi samostoječo centrifugo, ki je zelo močna (če predolgo pustiš, je skoraj kot sušilec), uporabljamo ju po vsakem pranju in za vse cunje, razen zaves in volne, pa cunje niso zato nič uničene. Če bi imela prostor, bi si jo še za doma nabavila, je res fajn zadeva.

Jaz sem tudi imela tako centrifugo. Potem pa sem kupila ta pralni stroj, kjer ima centrifuga 1.500 obratov, in sem prvo rudno perila, ki sem ga oprala v njem, najprej dala še v to dodatno centrifugo in šele ko sem videla, da nič več ven ne teče, sem jo zabrisala stran.

clock-img

28.02.2007, 11:14

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Jaz po pranju + centrifugi vedno še enkrat dodatno centrifugiram 10 min na 1200 obratov, pa mi še nikoli ni nobene stvari uničilo. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

28.02.2007, 13:56

clock-img

mily

pencil-img

876

Jst dam tudi vedno na polno (1200), pa se mi ne zdi, da se kej uničijo cote. Če dam zavese, al pa kej bolj občutljivega itak dam na program, ki je namenjen za to in tam je cetrifuga že avtomatsko manjša.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem