writing-img

cepljenje dojenča/otrok JA-NE?

clock-img

29.08.2007, 12:44

clock-img

jerikou

pencil-img

204

ste tukaj tudi taki starši, ki ste proti obveznemu cepljenju dojenčkov/otrok? Vedno vec se pojavla ta tema, če otroku s tem ko ga cepimo naredimo sploh kaj dobrega ali bol slabega in ali je se sploh potrebno cepiti. Jaz otrok še nimam sem pa pristaš bolj proti cepljenju...Me zanima kako se spopadate z zdravniki in zakoni tisti starsi, ki otročkov nočete cepit?Kajti tudi sama si zelimuser posted image  in me zanima kaj me čaka,če se odločim za tako pot......

clock-img

29.08.2007, 13:42

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Jaz sem absolutno ZA cepljenje,
verjetno stroka že ve, zakaj je cepljenje po programu potrebno.
Ne zdi se mi umestno, da se jaz laik, vtikam v takšne stvari.
Vesela sem, da je cepljenje brezplačno in nasplošno se mi zdi, da je sistemn zdr. pregledov otroka od dojenčka pa do 3 let v Sloveniji super.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

29.08.2007, 13:46

clock-img

Anonimen

Zaradi zdravstvenih težav,ki jih je imel sine po cepljenjih sem PROTI cepljenju.

clock-img

29.08.2007, 14:12

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Jaz sem za cepljenje.
Do zdaj nismo imeli slabih izkušenj.
Če bi se zgodilo, da bi moj otrok zaradi tega trpel, bi pa spremenila mnenje.

O za in proti cepljenju je bilo napisanega zelo veliko. Obstajajo tudi posebne spletne strani nasprotnikov in zagovornikov. Na tebi je komu boš bolj verjela.
Jaz zdaj verjamem zagovornikom. Je pa res, da se zna to spremeniti v primeru, da bi cepljenje mojemu otroku škodilo.

clock-img

29.08.2007, 14:37

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Jaz sem za cepljenje.
Do zdaj nismo imeli slabih izkušenj.
Če bi se zgodilo, da bi moj otrok zaradi tega trpel, bi pa spremenila mnenje.

se strinjam.

clock-img

29.08.2007, 14:41

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

vedno bodo še tako dobre stvari nekaterim škodovale - to je dejstvo. Dejstvo je pa tudi, da vseh teh boleznih, proti katerimi cepimo svoje otroke ni, ker smo jih s cepljenji zaenkrat izkoreninili. Seveda pa to ne pomeni, da smo se jih losali za vedno. Menim, da bi se spet pojavila, če bi cepljenja ukinili.

Zagovorniki PROTI cepljenju me niso prepričali. Več ali manj so se vedno bunili samo, da nimajo pravice odločati kot starši. Tudi v prometu ne moreš sam odločati, pa so pravila zato, da te ohranijo pri življenju.

Torej sem ZA cepljenje, ker pa grem po sistemu nikoli ne reci nikoli, pa ne bom trdila, da mnenja nikoli ne bom spremenila. Zaenkrat me nihče še ni prepričal user posted image

clock-img

29.08.2007, 15:07

clock-img

simona76

pencil-img

255

Zaenkrat sem za.

clock-img

29.08.2007, 15:15

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Ja.

Bodo nasprotniki morali privleči na dan boljše protiargumente kot jih imajo sedaj, da me prepričajo.

clock-img

29.08.2007, 15:53

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Jaz sem otroka dala cepiti.

Če ga nočeš dati se fino izobrazi in imej razloge zakaj ga nisi. Ne biti proti ceplenju samo zato, ker nekateri tako pravijo. Uradna medicina še vedno zagovarja ceplenje in je le-to obvezno.

Jaz ne bi bila mirna, če ga ne bi dala cepiti samo zaradi neke kaprice. torej če ga ne cepiš ga ne cepiš iz tehtnega razloga.

clock-img

29.08.2007, 16:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.08.2007, 17:07

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Za.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

29.08.2007, 18:02

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Tudi jaz bom svoje otroke še naprej pustila cepiti.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

29.08.2007, 20:14

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Sem za.

clock-img

30.08.2007, 09:21

clock-img

milla

pencil-img

116

za

clock-img

30.08.2007, 09:23

clock-img

Anonimen

vsem tistim mamicam, ki boste cepile svoje otročke se zahvaljujem vnaprej. Vsak vaš cepljen otrok pomeni manjšo možnost, da moj zboli. user posted image

clock-img

30.08.2007, 11:02

clock-img

3T

pencil-img

260

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Dejstvo je pa tudi, da vseh teh boleznih, proti katerimi cepimo svoje otroke ni, ker smo jih s cepljenji zaenkrat izkoreninili. Seveda pa to ne pomeni, da smo se jih losali za vedno. Menim, da bi se spet pojavila, če bi cepljenja ukinili.

Samo v vednost: vsako cepivo ima določeno dobo učinkovanja, to je maksimalno 7 let user posted image .
Poleg tega, še vedno vsako leto zboli nevemkoliko otrok za boleznimi proti katerimi so bili cepljeni, ker cepivo pač ne prime user posted image , torej moja skrb, da če cepim otroka in da je s tem varen pred temi bolezni, ni rešena.

clock-img

30.08.2007, 11:46

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

ZA CEPLJENJE!

Tisti, ki otrok ne cepite omogočite širjenje bolezni, ki so že skoraj izkoreninjene, prav zaradi cepljenja. Kaj ima vaš otrok od tega da ni cepljen??? Mogoče samo možnost, da zboli za boleznimi za kateriimi drugače ne bi.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

clock-img

30.08.2007, 13:19

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

sem proti cepljenju, ker imamo po vsakem alergične reakcije in slab imunski sistem. proti sem tudi zato, ker so cepiva različne kvalitete in imaš lahko srečo ali nesrečo.

ta argument, da so bolezni že izkoreninjene je pa bolj tako tako. novorojenčke so do pred dvemi leti cepili proti tuberkulozi, pa so cepljenje ukinili, čeprav bolezen še zdaleč ni izkoreninjena, samo bolj obvladljiva.

druga cepljenja so pa za ošpice, mumps, otr. paralizo, virus influenze B, sedaj še hepatitis. Mene je strah samo otr. paralize, druge bolezni so sedaj že obvladljive.

in zdravniki se končno strinjajo z mano, da se žiga do nadaljnega ne bo več cepil

iz malega zraste veliko

clock-img

30.08.2007, 13:22

clock-img

neisha80

pencil-img

448

jaz sem ZA...               NEŽA .....moj sončekuser posted image

clock-img

30.08.2007, 14:20

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

31.08.2007, 12:30

clock-img

Rivi

pencil-img

2299

IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

vsem tistim mamicam, ki boste cepile svoje otročke se zahvaljujem vnaprej. Vsak vaš cepljen otrok pomeni manjšo možnost, da moj zboli. user posted image

Na nek nacin se mi zdi to izraba sistema. Normalno je, da je necepljen otrok v druzbi cepljenih varen. Ampak to bi po mojem mnenju moralo biti rezervirano za otroke, ki so na cepiva alergicni, kot je otrok od "piščanc" in za tiste, pri katerih cepivo ne vzbudi nastanka protiteles v krvi.

S tem, adelaide, ko si to napisala, se verjetno zavedas, da so cepiva ucinkovita. Kako bi sicer razlagala dejstvo, da pri nas že leta in leta ni bilo npr. ošpic? Ne priporočam ti odhoda v tujino - ni treba it daleč. Na primer v Bosno, kjer je bila letos epidemija ošpic.

Vsekakor ima cepljenje tudi stranske učinke, pa tudi organizmi otrok različno odreagirajo. Ampak koristi (v populaciji) daleč presegajo slabosti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem