cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

cepljenje proti rotavirusu

clock-img

03.07.2009, 09:08

clock-img

Dudica1

pencil-img

17244

Pozdravljene!
Saj najbrž se je že veliko o tem pisalo pa vendar me zanima vaše mnenje o tem?
Doma imamo fantka ki hodi v vrtec in dvo mesečnega fantka ki bi ga cepili...
Tiste ki ste cepile svoje sončke,je kaj stranskih učinkov in kako so otroci to sprejeli??
Koliko sploh se vas bo odločilo za to cepivo?

Men se zdi da zdaj če prideš na pediatrično z user posted image z rotavirusom te kr čudno gledajo,češ saj zdaj so pa ja že vsi cepljeniuser posted image

hvala!

clock-img

03.07.2009, 09:16

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Jaz sem ga cepila. Stranski učinki so zelo zelo redki. No, naš dojenči je imel po prvi dozi tri dni drisko, vendar ni bilo hudega, po drugi dozi je bilo pa vse ok.

clock-img

03.07.2009, 09:27

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Smo ga hoteli, pa ga na koncu nismo

clock-img

03.07.2009, 09:43

clock-img

Dudica1

pencil-img

17244

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

kakšni posebni razlogi?

clock-img

03.07.2009, 09:49

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

kakšni posebni razlogi?

ne, nič posebnega, pri P so pozabili naročit cepivo in ga pač ni bilo takrat, mi se pa tudi nismo sekirali in ga pač nismo cepili.V bližini pa nimamo malih otrok iz vrtca

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.7.2009 10:01:23 >

clock-img

03.07.2009, 09:50

clock-img

Isabellabina

pencil-img

1624

Jaz sem našega  otročka cepila ravno iz razloga ,ker smo imeli kar naprej ta rotavirus doma.Tavečji je v vrtcu in smo predlansko leto imeli 3×to bolezen   1×smo pristali v bolnici,lansko leto pa 2×....stranskih učinkov ob cepljenju ni imel nič.Če bi bilo to cepivo na voljo že pred tremi leti bi se že takrat odločila ,da cepim tudi predzadnjega otroka.Ker ko pride ta bolezen v hišo je ubitačno za vso družino!

clock-img

03.07.2009, 09:59

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Cepili mlajšega sina. Nobenihstranskih učinkov.
Menise zdi to pametno, če je doma starejši otrok,kihodi v vrtec.

clock-img

03.07.2009, 10:40

clock-img

Dudica1

pencil-img

17244

IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

kakšni posebni razlogi?

ne, nič posebnega, pri P so pozabili naročit cepivo in ga pač ni bilo takrat, mi se pa tudi nismo sekirali in ga pač nismo cepili.V bližini pa nimamo malih otrok iz vrtca

aha zanimivo ampak dobro da se vam je dobro izšlo...user posted image

Ja najbrž se bomo odločili za to...je pa zdaj že neko novejše cepivo tudi ko dobi 3 doze...seveda pa una z 2 dozoma ostaja...

clock-img

03.07.2009, 13:28

clock-img

ejša1

pencil-img

102

cepili včeraj 3m dojenčka, stranski učinek je bilo 3x kakanje v enem dnevu, namesto 1xkakanje vsak drugi dan kot smo pri našem ta malem navajeni. Cena cepljenja je bila 78 €.

clock-img

03.07.2009, 13:44

clock-img

linči 312

pencil-img

182

je pa zdaj že neko novejše cepivo tudi ko dobi 3 doze...seveda pa una z 2 dozoma ostaja...

sem že v eni drugi temi pisala o teh dveh cepivih, kolkr sem do takrat vedla o njiju. no sedaj vem malce več (po posvetu s farmacevtko).

ROTARIX je od GlaxoSmithKlein če se en motim, torej britanski proizvajalec in je dalj časa že prisoten na evropskem trgu. cena je okoli 2x27EUR. je precej preizkušen tudi v Sloveniji.

ROTATEQUE (nekak tko se napiše) pa je ameriški od Merc-a se mi zdi. Ne vem če je novejši (sem najprej mislila, da je, ker mi je pediatrinja tako rekla). Farmacevtka je povedala, da je le manj časa prisoten na evropskem trgu. Najprej sem mislila cepiti s tem cepivom, ker novejša cepiva so ponavadi bolj dodelana, sam potem se je, kot sem rekla, izkazal, da verjetno sploh ni novejši. Torej ni nujno, da je boljši. Poleg tega pa je treba otroka s tem cepivom prvikrat cepiti že pred 12 tednom starosti in glede na to, da se vsa prva cepljenja za otroka opravijo pri starosti 3 mesecev, smo pri nas zadevo že malce zamudli. Torej glede tega cepiva se dobro posvetujte, ker jaz sem pri moji pediatrinji dobila občutek, da pojma nima o tem cepivu. Mam pa to srečo, da lahko vprašam farmacevte, ki nadzorujejo slovenski trg, kaj oni vedo o zadevi. A ja, stane pa 3x66EUR.

tolk o teh dveh cepivih. odločitev je na vaši straniuser posted image

clock-img

03.07.2009, 13:53

clock-img

anchika

pencil-img

806

Zdaj je naša Sara dobila prvo dozo. Nobenih stranskih učinkov. Jaz sem ZA da se cepi . Sem pa zelo jezna ker je za plačat!!!

clock-img

03.07.2009, 13:57

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Mi pa  nismo cepili,se mi ne zdi potrebno

clock-img

03.07.2009, 14:11

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: anchika

Zdaj je naša Sara dobila prvo dozo. Nobenih stranskih učinkov. Jaz sem ZA da se cepi . Sem pa zelo jezna ker je za plačat!!!

Ne vem zakaj bi bila jeznauser posted image

clock-img

03.07.2009, 14:16

clock-img

Dudica1

pencil-img

17244

linči ful hvala za tako pojasnilo...bomo dali cepit kr z tistim prvim 2 dozi potem pa bo kar bo a ne user posted image

clock-img

03.07.2009, 16:52

clock-img

jajula

pencil-img

1191

mi nismo cepl, ker smo se prepozn spomnil tega, pediatrinja nas pa prej ni opozorila, pa nam je žal, da nismo.

clock-img

03.07.2009, 17:09

clock-img

VRTNICA84

pencil-img

728

Mi smo tudi cepili, pqa ni bilo nobenih stranskih učinkov.
Res je treba plačat, ampak se splača. Meni ni žal dati denarja za otroks če mu to pomaga.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

clock-img

03.07.2009, 23:21

clock-img

mmetka

pencil-img

178

Cena cepljenja je bila 78 €.

...mi smo naslednji mesec dogovorjeni za cepljenje in nas bo stalo 150€ user posted image ....

clock-img

04.07.2009, 12:17

clock-img

linči 312

pencil-img

182

sam popravek navedbe cene za rotarix. sem šele zdajle opazla, da sem anpisala 2x27 EUR namesto 2x75 EUR. tiskarski škratuser posted image

clock-img

04.07.2009, 12:18

clock-img

linči 312

pencil-img

182

torej mmetka, cena je ta prava 150 eur za dve cepljanji. se še enkrat opravičujem za pomotouser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem